跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我就睇開博愛中醫(容鳳書3樓)的陳教授, 幾好的. 我仔仔一歲時咳得好厲害, 都係睇陳教授睇好. 不過, 佢好full, 好難book. 博愛中醫電話 - 24785769

禁止訪問

大宅

沙沙 ~~

眼瘡~ 我有一排都成日生,,,仲睇西e 割左2次 真係又洗$$又辛苦....
之後我睇書, 有個穴位...用拔罐拔...聽日眼瘡自己穿了...

另我99 62 有隻中藥方..e /預防眼瘡...一個月飲2次...

之後 touch wood 少生左了

另氣喘問題~ 我囡囡都有試過......
由睇西e 一次又聞氣..無好轉過, 跟住我就轉睇中e
so far 都ok...e家d 天氣, 咳得耐左 就會氣喘.即同佢去睇中e, 即無事, 仲快過食西藥@@

不過中e 比較遠.....hk side ....

本來我想試下係yl 搵岩佢中e 點知飲了新睇的中e 一次..由本來無氣喘整到有氣喘, 激c 我

講開~ 我囡囡本身身體ok , 因佢好少食西藥,
就係因為有次睇左近van 站個間仁濟診所..張x 中e 食藥粉....飲完搞到第一次氣喘..........

後來才知道如底子本身寒底, 如開了藥是太涼...就會令小朋友氣喘了.........so 大家小心身體 特別係e家d 天氣 @@

禁止訪問

複式洋房

原帖由 沙沙 於 09-3-27 02:27 發表
我未帶過囡囡睇中醫..佢成日生眼蒼...聽D媽咪 講睇中醫治好...睇西醫多數要割.割完仲繼續生...我女生左幾次了...睇完西醫滴眼藥水..但無耐又起過...唔想同佢割..因割左生既機會都好高...

還有我囡囡現在有氣管敏感. ...

陳順平 醫師
翔風中西藥行
元朗大棠道61號好景樓地下
TEL: 2470 5908, 2470 6908
要早二,三日預約
診金$60 + 藥費

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 GQ 於 09-3-27 14:01 發表
沙沙 ~~

眼瘡~ 我有一排都成日生,,,仲睇西e 割左2次 真係又洗$$又辛苦....
之後我睇書, 有個穴位...用拔罐拔...聽日眼瘡自己穿了...

另我99 62 有隻中藥方..e /預防眼瘡...一個月飲2次...

之後 touch wood 少生左 ...

GQ
我想要 hk side 果地址呀 ~

大宅

好媽媽勳章

我都成日生眼蒼,特別成日望電腦又食得多油膩果排,真係好辛苦!訓返多d, 用棉花棒濕凍開水洗上下眼線, 幾日后又收返,但過一排又發返! 所以真係要戒口,肥膩野真係唔好食,炸野,甜野都要唔好食,就少發啦

首頁

尾頁

跳至