自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

覺得自己好怪 , 自從養狗後 , 起身出廳坐過梳化掂過狗便不容許自己及屋企人再上床 , 要直至夜晚沖完涼先可上床 , 其實覺得好辛苦 , 有時下午想訓覺 , 都只可訓梳化 , 有無人又係好似我 o甘 ga?

男爵府

我都換件衫先訓lor...

男爵府

個人習慣而已.....
無問題架....

我老公都係架, 後來慢慢先唔會咁堅持之嘛..
因為個女,成日都要上床玩..

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

下午想訓覺,都只可訓梳化?
咁我情願去take 個quick shower 好過。

男爵府

我無養狗..但我都係唔鐘意..未沖涼就上床訓....出過街..硬係覺得自己好污嘈~~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我老公都係咁,初養貓呢樣唔好個樣唔得....
而家?兩隻貓少冬天上我地床,
用我老公隻腳做枕頭,
佢郁都唔郁怕整醒隻貓大人呀!

原帖由 CYT0408 於 09-3-27 17:01 發表
個人習慣而已.....
無問題架....

我老公都係架, 後來慢慢先唔會咁堅持之嘛..
因為個女,成日都要上床玩..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 fion128 於 09-3-27 16:57 發表
覺得自己好怪 , 自從養狗後 , 起身出廳坐過梳化掂過狗便不容許自己及屋企人再上床 , 要直至夜晚沖完涼先可上床 , 其實覺得好辛苦 , 有時下午想訓覺 , 都只可訓梳化 , 有無人又係好似我 o甘 ga? ...

咁辛苦做乜呢, 就算個身沖完涼冇狗毛, d狗毛都可以隨空氣漂到張床架啦!

ps: 當然, 潔淨係好事, 但太辛苦囉!

大宅

原帖由 fion128 於 09-3-27 16:57 發表
覺得自己好怪 , 自從養狗後 , 起身出廳坐過梳化掂過狗便不容許自己及屋企人再上床 , 要直至夜晚沖完涼先可上床 , 其實覺得好辛苦 , 有時下午想訓覺 , 都只可訓梳化 , 有無人又係好似我 o甘 ga? ...

我無養狗, 但由細到大也是這樣, 未結婚前, 如果梳化比妹妹瞓左, 我就會瞓地下 (日日都拖地的).

直至現在生了小朋友, 才沒有這麼執著, 因小朋友天天要午睡, 他又要你陪他, 所以無辦法.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

子爵府

我從細朝早起身,就一定要夜晚沖涼後先上床。平時亦唔會坐上床,如人地唔覺意坐左,我會即刻換床單

到2+仔女成日上床玩,我要2個沖涼先得
得意事來,處之以淡。失意事來,處之以忍!

男爵府

我已堅持3年了 , 開始有小小動搖 , 覺得好辛苦囉 !!!! 而家見到大家既意見 , 我唸我都唔好o甘堅持 , 辛苦自己同屋企人 la ....

大宅

冇咩問題! 我就算冇養狗, 都同你一樣會沖咗涼先上床, 唔係我覺得好污漕, 如果要訓晏覺都會換左件衫...

等待驗證會員

原帖由 fion128 於 09-3-27 17:26 發表
我已堅持3年了 , 開始有小小動搖 , 覺得好辛苦囉 !!!! 而家見到大家既意見 , 我唸我都唔好o甘堅持 , 辛苦自己同屋企人 la ....

哦.... 我就去完街一定要沖左涼先上床.... 如果一日係屋企無出過街... 我又覺得無所謂咯.... 我地成日攬住兩隻貓係床訓啦... 而家佢地個新竇係亞哥同亞妹張床....

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

侯爵府

好媽媽勳章

我一留都係林瞓上床先沖涼 / 洗頭架

子爵府

家, 唔係一個舒服同享受的地方咩?

樣樣咁多要求, 自己同家人都會辛苦.

床單, 怕污遭的話咪洗多兩次囉~

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我唔沖涼都唔比上床架

大宅

個人喜好姐.... 冇乜所謂既. 有時太倦都唔理咁多.

洋房

原帖由 PINK0717 於 09-3-27 17:04 發表
我無養狗..但我都係唔鐘意..未沖涼就上床訓....出過街..硬係覺得自己好污嘈~~
agree

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我地都係要沖好涼先可以爬上床,所以好多時會攤係梳化度睇住電視訓

男爵府

我自己如果一日冇出過街都會唔介意上床~~~

但如果一出左街就一定要換左衫褲洗埋手

腳...抺埋面咪先會上床~~~

首頁

尾頁

跳至