自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於捱到個囝出來工作,可以收點家用。但我想偷偷地幫佢儲起,將來結婚買樓生仔,什麼也好,有需要時可以借比佢周轉,無需要時又可以財富增值。想請教jm有無呢方面心得,指點下迷津。

伯爵府

DHA勳章

eeyore0511 發表於 18-6-2 22:04
終於捱到個囝出來工作,可以收點家用。但我想偷偷地幫佢儲起,將來結婚買樓生仔,什麼也好,有需要時可以借 ...

睇你仔生唔生性...生性就比佢自己儲.
你話偷偷地儲起.佢又可能覺得比左一大份錢屋企.
進修/結緍都無錢.

申利.我媽都唔會幫我儲錢.結婚自己攪掂.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做定期或者買股票收息
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

終於捱到個囝出來工作,可以收點家用。但我想偷偷地幫佢儲起,將來結婚買樓生仔,什麼也好,有需要時可以借 ...

除咗直接問佢俾幾多家用,或者開口叫佢俾幾多家用之外,係無辦法,除非佢自動自覺。

水晶宮

JoanC 發表於 18-6-2 23:01
除咗直接問佢俾幾多家用,或者開口叫佢俾幾多家用之外,係無辦法,除非佢自動自覺。
...

唔明
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-6-2 23:25
唔明

樓主問可以點樣家用,辦法就係直接開口攞家用。

水晶宮

JoanC 發表於 18-6-3 12:20
樓主問可以點樣家用,辦法就係直接開口攞家用。

佢唔係已經收咗,問點增值咩?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

回覆樓主

我有幫亞女做吓月供股票

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-6-3 12:42
佢唔係已經收咗,問點增值咩?

係我睇錯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

月供藍籌唔駛煩

寶石宮

2023年兔年勳章

想買樓 考慮月供地産股

首頁

尾頁

跳至