自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

(以下內容不能用口語化,因有人看不到):原想由得那件不快事隨風去...but有d人是欺人太甚,原以為事過境遷別人就不會咬住...原來是我太"天"! 昨日我花了頗長時間去睇晒一個關於"粗口"的topic...結果被我看到有人到今時今日依然堅持己見,話某某是某某的分身...百般無奈之下唯有豁出去再開topic為自己澄清一次(就算是罪犯亦可自辯啊),若然版主或大臣要封要鎖我亦不mind,更不會發晦氣閃人...... 在bk這段日子令我學識了好多,例如:原來做人不可太謙卑,不然會被人笑.做人不能太有禮.不然會被人話妳...在bk亦令我看清了:網絡世界原來比現實世界還恐佈!(當然bk亦讓我有得著)有人叫我換個身份(網名)再上來,but我不願亦不會換,because我不是f.u,更不是Amy(亦不會是其他人)!!!我就是我!!!何需分身?別人可以話我老作話我精神病抑鬱病...I don't care! 我只care:有人屈我是別人的分身!hb叫我不要mind網絡上的言論...是啊,誰對誰錯.是是假...who care???也許是我太執著...如果不是有好心人話我知做了替死鬼,到今日我仍懞盛盛...因為是虛擬世界所以就可以任由自己的言論去踐踏他人?因言論自由而埋沒良知?因別人不知who are u,就對無辜的人"亂槍掃射"?唉,人性亦不過如此.....其實每個人心中亦有一把尺去量度別人,但有些人卻忘了量度自己!我不敢說自己如何大方,如何豁達,我只想說:做人(尤其是做人父母)要有容人之量,才有容己之地!前兩日看完Prion Break,其中有段對白很有意思:茶包話兒時家中養過一只貓,平日很溫馴,當某日帶回另一隻貓回家,家中的貓立即擺出一副猙獰的嘴臉,張牙舞爪地扑向那隻小貓(其實那隻外來貓根本沒作任何舉動)......我忽然覺悟了...so我不能怪那些笑我的人(I don't care what they say) ps:我今日開此topic并非想挑起甚麼事端,而是有人不肯放手...我前兩日在"婆媳關係"其中topic里留言亦無端被人扯番之前的topic出來(我在bk從未罵過人更沒用粗口),早排在"親子溝通"topic度亦被某d人話我傻話我認0力...我都忍,but今次忍無可忍......bk不是誰獨大的((黑社會嗎?誰夠惡就誰最大?))亦不是誰怕誰!!!沒有容人之心的人還配話人?(別對號入座)Anyway,我仍要多謝妳/你的關心:我精神健康幾好! 講完!ps:我不想再作回應!若然再有"激進分子"屈我是某人分身的話,我只有四個字送給她/他們:沐猴而冠!!!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果問心無愧,人家奈妳唔何,不用特別澄清,時間可証明一切。
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 召藥師 於 09-3-28 04:05 發表
如果問心無愧,人家奈妳唔何,不用特別澄清,時間可証明一切。
多謝召版主的安慰... 問心無愧又如何?仍被人...Anyway,感激妳的鼓勵(包括那些暗中撐我的愛心媽咪),Thanks !

珍珠宮

angel.. 上次都有留意你個topic.. (偷下陳太果句).. 有人既地方就有是非.... 對自己既事,說得有d保留好d.. 如果唔係..受傷害既.. 始終都係自己...

你唔接受就當我冇講過啦..

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

大家都是成年人,要保持網站和諧其實唔會太難的,各會員寬心點,啱睇既咪入黎回應下,唔啱睇既跳過就算吧,無須迫得開topic者難堪?每人都有言論自由,但都應知道某些說話作為有知識的父母們不應該講的.

1013angel
喜歡BK的就留下繼續玩,唔須要太上心,事件好快會過去的.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咁長呀
留條毛番來睇

水晶宮

明白你的心情...換成任何人比人甘對待都會嬲...你已經好修養的了...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

It seems that you didn't learn from experience...

男爵府

你之前既單野我都有睇過, 被人圍攻的心情係唔好受, BK係個親子網, 大家入離都係想吹下水, 開心吓, 互相勉勵或搵吓資料......大家都係人地既父母, 應有包容之道, 不過係BK就成日都見到有D人屬激進份子.

件事都已成過去, 唔好再諗啦, 大家都明白了!

公爵府

好媽媽勳章

原本不太想再回應...but見到妳0地幾位愛心媽0米說話很厚道...感激妳0地0既鼓勵與支持... Thanks !!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

網上世界, 大家互不相識, 好多人喺現實生活中唔敢做唔敢講o既, 就會喺網上實行, 以為唔會有人知, 唔會有人見, 所以言行就更加放肆, 出位, 但回心一想, 哩啲事情對你現實生活又有幾多影響呢? 好多人喺現實生活中你未必會同佢有接觸, 只不過係喺網上相遇, 又何必為不相干的人而介懷呢?

男爵府

洋房

其實網路世界好多人都會亂講野,因為好多時不用負責任,我都好小上BK,好多時都只睇唔會回應,因為都怕自己講錯野,我記得你,你之前post過話因為生得靚所以冇人請你個位媽咪,你話有BK媽咪打電話鬧你,而+件事解決左未?其實會唔會你諗多左?因為點解會有BK媽咪知你係邊個同有你電話?可能係你自己的朋友打黎玩都唔定. 這裡成日都有人講分身,何必太介懷,睇完笑笑算數,只要你自己知道唔係就夠,何必理人點諗? 好似之前個媽咪所講又唔係現實世界,大家上黎傾下計何必太介意,大家又互不相識,唔啱傾未唔好傾 ,個人放鬆D都會開心D

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主雖然唔知你發生過甚麽事?希望你盡快忘記唔開心。
但很喜歡這句說話,"其實每個人心中亦有一把尺去量度別人,但有些人卻忘了量度自己!"

子爵府

你曝光率唔少,開既topic又咁有noise,無疑係會是非多過人架啦!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

係bk我淨睇文章架性質, 我唔理人地係唔係分身, or作野, 世事無奇不有, 只要針對文章回應就ok啦~~
不過呢度有0的人將自己化身得太完美啦~
樓主, 唔好介懷啦, 問心就ok啦~~

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 keroroee 於 09-3-28 10:44 發表
耐唔耐就有呢Dtopic增加人氣...Fine..我想同所有BK友講, 我上BK係好少吹水, 我用我僅餘既時間, 安慰人, 比意見人, 我係用心聆聽用心回應, 但往往事與願遺....過去已成過去,不如你睇我d分享好過啦, 無論你係真身定 ...
送你四個字:沐猴而冠!!! 對你的言論/抨擊,我就此"收筆"不再回應你...thx!

子爵府

原帖由 1013angel 於 09-3-28 11:22 發表
送你四個字:沐猴而冠!!! 對你的言論/抨擊,我就此"收筆"不再回應你...thx!

水晶宮

可惜呢...有很多人自己不睇前因後果不加以思考分辨...只睇幾個留言便對人下評論...此事對樓主的傷害到現在還沒解決...因為每次樓主一出聲講也便有人講巨用辭其實幾帶侮辱性的...針唔割到肉唔識痛...如果有人甘樣侮辱你便知是咩感受...所以我覺得樓主已經好忍得...

水晶宮

原帖由 keroroee 於 09-3-28 10:44 發表
耐唔耐就有呢Dtopic增加人氣...Fine..我想同所有BK友講, 我上BK係好少吹水, 我用我僅餘既時間, 安慰人, 比意見人, 我係用心聆聽用心回應, 但往往事與願遺....過去已成過去,不如你睇我d分享好過啦, 無論你係真身定 ...

你真系唔覺得樓主被人侮辱至此你應記一功咩...

首頁
12345...9

尾頁

跳至