婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

老公舅父男人老狗唔好過問人家事啦
99同新抱唔夾大有人在啦
夾埋放埋一齊就好返啦咩
都要搞事者自己知衰先得架

別墅

回覆樓主

e+安排最好,而且你都有同舅父聯絡已經好好。

不過他話對你仔同老公有影響就要了解下。同埋你要諗下點同小朋友解釋... 始終他開始大,長輩的行為真是對他有影響。至於你老公,同他傾多D了解下,做5做另一回事

複式洋房

pc430 發表於 18-6-4 00:28
copy 自我4年前喺度放嘅主題,因為太耐唔可以再forward出來,所以我由自己個record copy出來
*************** ...

認同!我明白你感受,我既情況同你相似,當時仲要未結婚不過到談婚論嫁嘅地步,果隻99一樣係話埋我屋企人,發哂癲咁,話我搶佢個仔,(已經3x 歲),都成2 年無見,而家每當我諗起佢當時做過嘅嘢同埋講個嘅嘢都會觸動到我嘅情緒,好憎呢個人。同樣地,我問心冇嘢做錯,全部都係佢一廂情願諗嘅嘢,我都唔會主動去搵返佢道歉,拉攏翻個關係,係冇可能嘅事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

copy 自我4年前喺度放嘅主題,因為太耐唔可以再forward出來,所以我由自己個record copy出來

認同樓主做法 , 老公同仔返去男家嘅聚會就得喇 , 自己絕對唔會返 。

重點係 99 鬧埋自己父母

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aptcan 發表於 18-6-4 00:44
多一事不如小一事,已經無聯絡,又何必再入地獄呢!

X2

珍珠宮

馬爾太 發表於 18-6-4 08:18
我會同舅父講:明白 為免呀仔好似你咁俾99鬧,以後呀仔都唔好去99度好啲。多謝提醒。
...

公爵府

karenchoi625 發表於 18-6-8 12:39
認同!我明白你感受,我既情況同你相似,當時仲要未結婚不過到談婚論嫁嘅地步,果隻99一樣係話埋我屋企人 ...

你應該問99:你不也是當初搶左別人的仔嗎?我跟你學的。

大宅

美之選468 發表於 18-6-10 16:05
你應該問99:你不也是當初搶左別人的仔嗎?我跟你學的。

你應該叫舅父快速帶佢家姐睇精神科?成日發瘋癲係度狗吠?鬧我父母又已經係死罪一条,呢啲親家可以不用來往,係街撞到都不用理會我話既。

大宅

回覆樓主

舅父係一個好虔誠嘅基督徒
佢覺得要做到寬恕別人
但我覺得寬恕應用唔到係我個奶奶身上
寬恕左佢就係難為左我 甚至係建築更多痛苦係我同埋我家人身上
我暫時都未學到咁大量

四年前發生呢件事之後 c6家姐都講過話佢阿媽應該有病 喺Baby Kingdom入邊仲有人話我好自私唔帶奶奶去睇醫生
四年過去 冇人帶過佢去睇醫生
阿奶奶依然正正常常做人 睇嚟佢只係燥底再揀人黎蝦

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

pc430 發表於 18-6-14 15:39
佢覺得要做到寬恕別人

系咪寬恕左....佢以後就不會再出來害人先 ?

公爵府

pc430 發表於 18-6-4 09:17
多謝大家嘅支持 去肯定左我嘅信念係啱嘅
啲留言我一直keep住 留待阿仔大個啲嘅時候俾佢聽 等佢自己分析誰是 ...

其實我建議你將綠音宜家就俾阿仔聽吓,8歲己經唔細啦?己經有最基本的分析能力啦,而且聽完之後可以順便對他進行正確的品格教育,不要當他是小孩子啦?品德教育是由細開始的,而且萬一你的電話遺失左or不小心洗左綠音,咁你就白白無左個証據,也失去左一個很好的品格教育機會,而且你宜家俾左阿仔聽此緑音也可以防止99單方面的幫阿仔洗腦呀?如果俾99用歪理教壞左仔仔的話.....後果...

男爵府

回覆樓主

忽忽地,傻人發現處理,對住d痴線既人唔需要存有咩同情心,你唔會知佢會癲到邊個位,佢憎你分分鐘一出到去就斬你淋你,叫d雞仔媒人唔洗再提喇,每個人都有,好地地無事發生係都要潑佢做乜,多餘!

伯爵府

好媽媽勳章

pc430 發表於 18-6-14 15:39
佢覺得要做到寬恕別人

舅父係99細佬,永遠唔會企你角度,跟本無思考價值。你比99見孫已經好好人,我絕對做不到。外人講寬恕好易,其實關佢地鬼事咩?寬恕左一定要見?老公唔夾都可以分手加永世不見啦!何況只是個附屬於老公之下既外人。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

公爵府

回覆樓主:

寬恕不代表可以繼續被她傷害。

大宅

美之選468 發表於 18-6-14 17:53
其實我建議你將綠音宜家就俾阿仔聽吓,8歲己經唔細啦?己經有最基本的分析能力啦,而且聽完之後可以順便對 ...

啲錄音我放左上cloud 另外亦再有copy
由於內容太多粗口 費事教壞阿仔同埋佢都未知啲粗口意思
我遅吓一定會比阿仔聽番 等佢知道真相
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

8歲都未知啲說話有幾粗鄙,有幾惡毒,所以大d聽更好

別墅

你咁做已好大方!換著我,待小朋友識分辨士非黑白時,我會原原本本告訴他,讓小朋友衡量這個人值得你親近嗎?!

男爵府

回覆樓主

你99似有精神病

複式洋房

我覺得你做得好岩, 佢當年可以咁對你同你屋企人, 呢條刺永遠都會記得!佢咁大個人都唔識控制自己已經好有問題, 再來往只有激心架咋!

男爵府

回覆樓主

你99簡直係瘋婦!樓主已做得好大量,企硬唔再見係絕對正確!除非99主動搵你,仲要好聲好氣,態度友善,咁就可以考慮再見。

首頁

尾頁

跳至