自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近了解多了小學派位的制度,所以有這個問題

自行收生,若只有15分,即使有關聯的幼稚園。。相信都無咩機會
若到了統一派位,便靠運。。。更加無關係

但是如果無關係,名牌幼稚園又無理由咁受歡迎,不懂,求教

珍珠宮

回覆樓主

我覺得叩門階段先有用
幼稚園校長封推薦信

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Icy8899 發表於 18-6-4 19:15

自行收生,若只有15分,即使有關聯的幼稚園。。相信都無咩機 ...

有關聯係咪即係龍校先? 係就唔駛計分喇
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

到叩門時先有dd作用

男爵府

回覆樓主:

叩門有d幫助,兩校校長關係好,叩門時可能優先取錄,但都要小朋友表現好

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

自行收生,若只有15分,即使有關聯的幼稚園。。相信都無咩機 ...
自行,派位完全同你讀咩幼稚園冇關係,但如果讀名幼有助面試,另外學術基礎深厚為小學打好良好根基

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

叩門成功不外乎識人or識字
聯繫的話(例如同時保良局,同校長有交情)係有幫助
另一種就係學術深,靠實力。聽過某小朋友叩熱門勁校,校長第一句話:你讀xx我唔考你英文喇,我知你實好叻......

寶石宮

2023年兔年勳章

有幫助

首頁

尾頁

跳至