母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿囡依家2個半月,開始八八卦卦,一路食奶 (埋身餵),一路要四周圍望,飲下停下咁,有時飲飲下突然停左望住你笑(仲要笑到咪晒眼),攪到你忍唔住跟住佢笑...

今日仲好笑,飲飲下突然唔飲,伸自己隻手入口啜,啜左2下發現唔對路又飲返我個奶...

望住個囡,頭2個月餵得咁辛苦都甜返晒...

各位奶媽,繼續努力呀!!!!!

複式洋房

Thanks for your sharing, my baby is becoming 2 month old, she occ smile, but not yet always do , i hope she can be as lovely as your child

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個仔之前都好搞笑
會一路食奶一路食手指
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

我果個好咸濕
唔係拍打就係用手指甲抓胸

真係衰得佢玩雙重享受(口感+手感)

(不過我果個係女黎的 )

大宅

我大仔都試過食食下停低,然後自己用手擠奶

複式洋房

原帖由 hidecatcat 於 09-3-30 00:17 發表
我果個好咸濕
唔係拍打就係用手指甲抓胸

真係衰得佢玩雙重享受(口感+手感)

(不過我果個係女黎的 )

哈哈...想笑死人咩...

我個囡今日又有新玩意,埋身食食下,扯下我d頭髮,扯下我件衫,跟住就自己奸笑... 莫非佢以為自己整古到我?

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

民房

呢D真係是美好的回憶,我的BB都會這樣。佢係飲奶奶的時候,如果疴了臭臭,佢又會對著我笑。近來,我在餵奶的時候唱歌,佢又會對住我笑,當我停唱的時候,佢又飲番奶奶,當我繼續唱,佢又望住我笑,如是這反覆數次,真係叫我甜在心頭。

原帖由 michellechan28 於 09-3-28 18:27 發表
阿囡依家2個半月,開始八八卦卦,一路食奶 (埋身餵),一路要四周圍望,飲下停下咁,有時飲飲下突然停左望住你笑(仲要笑到咪晒眼),攪到你忍唔住跟住佢笑...

今日仲好笑,飲飲下突然唔飲,伸自己隻手入口啜,啜左2下發現唔對路又飲返我 ...

子爵府

聽講只有食人奶ga bb先會有呢種舉動同咁甜ga笑容

男爵府

畀面勳章

我女女雖然只有兩個月,都會食食下笑出聲兩隻手仔攬到實,好可愛,真係好甜好溫馨,呢D係食樽比唔到既滿足...

大宅

見到妳個POST,我睇到都開心,我個仔而家先一個月幾日,好想快D有妳們的經歷。
而家他食我時,都未有什麼特別好笑的嘢,只是間中發出聲音。有時又會食食下拔出來望下,又再食過。
原帖由 michellechan28 於 09-3-28 18:27 發表

今日仲好笑,飲飲下突然唔飲,伸自己隻手入口啜,啜左2下發現唔對路又飲返我 ...

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇到你地d post,
我又想分享下我埋身餵嘅攪笑野~
阿仔9個月左右開始周圍擒黎擒去,
而我就係瞓喺度餵嘅~
佢試過, 食食下奶,
又身痕, 周圍擒,
我就一直喺度等, 諗住等佢擒到咁上下先捉返佢埋黎食奶,
點知,
佢擒擒下, 望到我, 再望下自己d"奶奶",
就自動擒返上黎我身度...繼續啜,
佢望住我直至投入返黎我懷抱果刻,
好warm, 好攪笑架!!
執仔之手 與仔偕老

伯爵府

呢d真係食樽感受吾到...雖則我只埋身一次,但每次都會感受到個種好 sweet 既感覺

禁止訪問

侯爵府

原帖由 anaBB 於 09-3-30 15:39 發表
我個仔都好攪笑, 啜一下, 放口, 望住我, 我一望佢佢就笑, 重要笑得好甜, 之後再啜, 啜兩下又放口又望住我, 我一望佢佢就笑, 如是者玩成5/6次先正正經經飲奶
...

我個件又係甘玩呀, 有時我扮唔望佢. 佢就會啜啜聲引你望佢, 一望佢佢又去啜返奶.

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個囡又係咁, 啜啜下就甩咀望住我, 我望返佢時佢就對住我笑, 果一刻真係乜野辛苦都唔記得哂...

複式洋房

我個囡滿月左右次次食完人奶個樣都會好high咁,合埋眼個身係咁擰嚟擰去,有時仲會笑一吓。我知小B應該唔係有意識咁笑,但佢食完奶樽嗰陣又真係冇呢啲表情。

複式洋房

回覆 # 的文章

講中哂, 我小b飲奶瓶時沒有那麼多表情架, 佢飲人奶時, 飲飲下, 停低休息, 我於是用手擠奶入佢口, 佢即刻甜笑+傻笑. 那一刻感覺超窩心, 什麼疲倦都忘記了.

別墅

完全feel到各位媽咪既開心, 無錯, 當我女啜住奶時望住我笑時, 真係好開心, 好warm好sweet :)

所以幾辛苦我都會頂落去

大宅

好媽媽勳章

我個仔都係呀,飲飲下會出手家...之前都覺得好有趣,俾佢出手多後,佢臨訓時唔係要飲奶奶就係要出手...係街要飲奶奶時就插隻手入衫....搞到我身邊的朋友唔知好嬲定好笑
早排見daddy好似都有奶奶,走左去食,點知食唔到,呆左咁望daddy,daddy同佢話daddy係冇奶奶家,小薯就係度笑
之後,佢連daddy的都出手啦...

原帖由 小吉梨 於 09-3-31 09:43 發表
叉燒媽, 我bb都係咁呀! 佢有時玩玩下望到"奶奶"就係咁笑, 有時會衝埋來食, 都會嚇一嚇我呀! 不過, 最離譜係, bb而家好鐘意研究野, 佢會食食下放口, 望下, 然後用手指仔"督"下nipple, 督來督去就會好開心....激c~ 話 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊