想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Dear 姐妹,

放胎後2天可否去旅行 ( 4天) ?? Doctor 話無問題...

Thanks!

男爵府

最好都係在家休息啦, 旅行舟車勞頓,
食唔好, 瞓得少, 頭3-4天胚胎會著床,
好重要架~
原帖由 babyforever 於 29-3-2009 16:47 發表
Dear 姐妹,

放胎後2天可否去旅行 ( 4天) ?? Doctor 話無問題...

Thanks!

大宅

原帖由 babyforever 於 09-3-29 16:47 發表
Dear 姐妹,

Thanks!

go travelling when bb is stable, say 5-6 months lah.

子爵府

好媽媽勳章

我個姑娘話放胎後...受精卵約3日著床, 雖然姑娘話可以正常生活活動。 不過我個人覺得最好多d休息, 等著床後先開始活動。

2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

複式洋房

我覺得應該等下先, 唔好急住去旅行, 需然我個姑娘都話可以, 但ivf center 既姑娘就唔贊成, 佢話如果一定要去就去完先等下個cycle先做. 而且外國有research講過搭飛機既輻射可能對個胎既development有影響, 特別係頭個幾個月. 當然亦都有醫生話飛機既輻射好少唔會影響, 但如果有d咁contradicting既comment, 就不如小心d等過左3個月stable先去玩囉!

男爵府

無錯, 已經做咗咁多, 唔爭在呢一步啦

大宅

已經咁身苦做左咁多野,唔差在等多一陣先去旅行啦, 由頭來過咪仲辛苦

首頁

尾頁

跳至