自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問點先可以出到呢張卡?
羅湖關口或褔田關口過關有得出嗎?  Thanks
生日月, 開心過

男爵府

雪文 發表於 18-6-13 16:06
請問點先可以出到呢張卡?
羅湖關口或褔田關口過關有得出嗎?  Thanks

唔可以直接出

先出張OCS流量日租卡
再打去客服申請轉做米粉卡

寶石宮

2023年兔年勳章

麻油麵 發表於 18-6-13 19:10
唔可以直接出

先出張OCS流量日租卡

謝謝

男爵府

Poyau 發表於 18-6-13 21:21
謝謝

記住唔好出一卡雙號,即:

https://www.google.com.hk/search?q=%E8%81%AF%E9%80%9A%E4%B8%80%E5%92%AD%E9%9B%99%E8%99%9F%E6%B5%81%E9%87%8F%E6%97%A5%E7%A7%9F%E5%8D%A1&rlz=1CDGOYI_enHK716HK716&hl=en-GB&prmd=nmiv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZv5-e3tDbAhVGwrwKHaQ7CPAQ_AUIEygD&biw=414&bih=660)

因為好難轉做米粉卡

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

請問咩係米粉卡

翡翠宮

kck811 發表於 18-6-13 21:32
請問咩係米粉卡

月費5元,1元1GB,3元無限1日全國流量。

寶石宮

2023年兔年勳章

麻油麵 發表於 18-6-13 21:26
記住唔好出一卡雙號,即:

https://www.google.com.hk/search?q=%E8%81%AF%E9%80%9A%E4%B8%80%E5%92%AD%E ...

謝謝提醒

男爵府

請問怎樣轉米粉卞, 打去CS, 還是去門市攪?

水晶宮

回覆 麻油麵 的帖子

謝謝. 我去咗中國電信都話無米粉卡.

生日月, 開心過

男爵府

雪文 發表於 18-6-20 19:17
回覆 麻油麵 的帖子

謝謝. 我去咗中國電信都話無米粉卡.

中國聯通,不是中國電信

中國電信好似唔同制式,唔係部部手機都啱用

水晶宮

回覆 麻油麵 的帖子

早晨, 我今朝見到篇舊文, 如果我只是買俾我女兒十幾日, 之後不會再用. 咁呢D係唔係仲平, 起碼不用一個月俾五元月費 ? 請問點睇 ?

又有大陸上網 SIM 卡優惠!今次只要平均 HK$4.3 一日,就可享無限上網服務,更可免翻牆直上 FB、IG,仲要同時支援中國、香港、台灣及澳門四個地區。這裡所講的是中國聯通最近的優惠,大中華 30 日上網卡,包括大中華 (內地、香港、澳門及台灣) 4G 網絡無限流動數據服務,啟用後 SIM 卡有效期為 30 日。

包括中國、香港、台灣及澳門四地

中國聯通大中華 30 日上網卡原價 HK$240,現特價 HK$128 包香港本地商業區送貨,計一計即每日只需 HK$4.3 就可享四地無限上網,更支援網絡共享,經手機或 Pocket Wi-Fi 分享給多人使用。不過,要留意,中國聯通大中華 30 日上網卡設有 FUP,當大中華數據用量達到 3GB「公平使用數據用量上限」,客戶仍可使用流動數據服務,但其數據傳輸速度將被減慢及限制 (但不低於 128kbps),並且不可用於網絡分享及點對點傳輸)。

生日月, 開心過

男爵府

雪文 發表於 18-6-22 10:03
回覆 麻油麵 的帖子

早晨, 我今朝見到篇舊文, 如果我只是買俾我女兒十幾日, 之後不會再用. 咁呢D係唔係仲 ...

只係去幾日,又不需要有張實名電話卡用嚟開戶口用,只要百多蚊,咁就唔好攪咁多。你講嘅依張用香港network(返到大陸開漫遊數據),在大陸唔駛翻牆可以去到任何website,又可用WHATSAPP,方便喇。

首頁

尾頁

跳至