自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

朋友成日呻揾工難無錢駛,我媽介紹清潔工比佢做又話接受唔到做人阿四,我叫佢試下侍應 sales 佢話要拋頭露面 佢老公唔想佢做呢啲工,同埋仔女開始大,做呢工形像唔係咁好!我聽到有少少嬲,全部都係正當職業,有幾失禮丫?失禮得過唔做野成日係度呻窮?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好理人點睇。我暑期工派傳單,屋企人都覺得好拋頭露面
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主

同佢講,咁你繼續無錢駛啦

peggypeggy820    發表於 18-6-20 13:13

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做少奶奶最好,有咁嘅命水先得架

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔好理佢

琥珀宮

咁佢想做咩?

大宅

回覆樓主

根本就係搵籍口唔做野,邊個出黎返工唔係做老闆客人既呀四?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

冇公主命就咪扮公主啦
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

珍珠宮

Jameskey 發表於 18-6-20 13:00
朋友成日呻揾工難無錢駛,我媽介紹清潔工比佢做又話接受唔到做人阿四,我叫佢試下侍應 sales 佢話要拋頭露 ...

咪由佢呻

瑪瑙宮

大廚勳章

朋友成日呻揾工難無錢駛,我媽介紹清潔工比佢做又話接受唔到做人阿四,我叫佢試下侍應 sales 佢話要拋頭露 ...

叫佢老公收埋佢黎養。。。就吾使拋頭露面啦。。。呢啲人唔抵幫佢。。。自己已經冇工做冇錢洗。。。介紹正當職業比佢仲好似咁彈到放工一錢不值。。

同呢啲人講嘢side 氣
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

靚靚C9 發表於 18-6-20 13:06
做少奶奶最好,有咁嘅命水先得架

有公主病冇公主命

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢心態上有問題咁唯有唔好理佢囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

叫佢唔好呻

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔好理佢

子爵府

回覆樓主:

有d人好搞笑 去外國做呢d工又唔覺拋頭露面既喎

珍珠宮

2018復活節勳章

crystal媽咪 發表於 18-6-20 13:03
唔好理人點睇。我暑期工派傳單,屋企人都覺得好拋頭露面

有個女親戚家景普通,中學時去做麥記做pt,有次家族聚會,一個比較有啲錢嘅長輩親戚當衆話,呢啲工作唔好做喇,唔好做呢啲拋頭露面嘅工,我哋係金枝玉葉,呢啲工唔係我哋去做嘅。

唔陣我都係1x歲,但聽完都好唔舒服。

人大咗,覺得個親戚咁講令人聽落好銀耳,有頭髮邊個想做癩痢,縱使係一片好心都唔好咁講,令大家都好尷尬 。

而最重要嘅係事實上我哋家族只係普通人家,絕非咩有錢嘅豪門,個親戚自己有啲錢,啲仔女唔知做呢啲工種啫,唔代表成個家族嘅人都好似佢哋咁,同埋做呢啲工作亦唔一定會變壞啫,靠勞力努力做正當工作,做咩要俾人咁講。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nainaitze 發表於 18-6-20 13:19
有個女親戚家景普通,中學時去做麥記做pt,有次家族聚會,一個比較有啲錢嘅長輩親戚當衆話,呢啲工作唔好 ...

早幾年我都有諗過去麥當勞學整麵包、整薯條, 又唔係犯法,又唔偷呃拐騙。
咁都要畀人話……
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

佢只係想搵嘢呻,並非真係無錢要搵工,你中錯 point 了。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

根本就唔想做

琥珀宮

做侍應sales 事實係拋頭露面,因要應對任何陌生人。呢d工好common,唔失禮,不過有人介意 「拋頭露面」亦一d都唔出奇

首頁

尾頁

跳至