自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cy101 發表於 18-6-20 16:21
消防話佢係跣腳跌咗落去, 唔係想跳!!

係!已經講通左! 不過又係唔肯聽人講, 等埋繩先起身, 跣腳
放下自在

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

心痛

男爵府

回覆樓主

睇新聞話衰打交要上庭,佢冇上,警察上門捉人,佢話要入房換衫,變左咁....唉...

男爵府

虎到金來勳章

iamiam 發表於 18-6-20 14:30
而家有好多父母唔願湊,交比姐姐或長老,有時間自己去旅行都唔傾多兩句,佢哋都有責任,呢一代真係好多家 ...

完全認同你所講,眼見好多父母都係唔願意湊,同埋要有好多自己既私人空間,而將小朋友交哂比姐姐或者長老,其實如果真係自己既私人空間重要過個小朋友既話,真係唔好生,因為一有小朋友就要預左會小左好多私人時間,希望d人生前想清楚啦!

心情勁好!

子爵府

虎到金來勳章

壞蛋獎門人 發表於 18-6-20 17:25
睇新聞話衰打交要上庭,佢冇上,警察上門捉人,佢話要入房換衫,變左咁....唉...
...

怕要入去坐,會比人打,比人喝,諗唔開,所以企跳

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-6-20 17:15
係!已經講通左! 不過又係唔肯聽人講, 等埋繩先起身, 跣腳
係唔係只有室內嘅人先知!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唉....真係唔知諗咩野,唔開心都唔好用跳樓來吸引別人注意?關心?真係想死的人都是一時衝動開窗就跳,唔會「企跳」,講完一大輪唔跳啦,可惜玩大左又高估自己能力,扮跳變真跳,失足跌在氣墊旁,行動前想想自己的父母吧!有些事情玩大左係返唔到轉頭架。

男爵府

choc_choc 發表於 18-6-20 14:44
呢個11歲要再調查,佢品學兼優,上緊童軍學繩結,唔知係咪意外。

呢個100%意外 真係跟youtube試但豈料....意外意外...真是意料之外..十分無辜

珍珠宮

PerryChak 發表於 18-6-20 14:15
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180620/bkn-20180620113101328-0620_00822_001.html
做乜要咁睇唔開:pi ...

呢個好慘,新聞話佢已被勸服,準備入返屋, 跣脚先跌落街,3x樓, 仲斷埋脚,好心噏, 睇完d新聞想

侯爵府

回覆樓主

心痛

侯爵府

414928 發表於 18-6-20 17:54
唉....真係唔知諗咩野,唔開心都唔好用跳樓來吸引別人注意?關心?真係想死的人都是一時衝動開窗就跳,唔會「 ...

網上資訊太多
幼稚園學生都YouTube
學埋好多壞野

jasonkot    發表於 18-6-20 21:03

子爵府

回覆樓主

RIP

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kayen 發表於 18-6-20 15:20
係丫!以前年代就算失戀、失業、發生好多不如意嘅事,從來都冇咁諗過

一直都有, 而家科技發達, 資訊容易收到啫

水晶宮

starrymama 發表於 18-6-20 16:32
回覆 kayen 的帖子

以前 d 至多離家出走,做老泥妹,古惑仔....都吾會諗死。只要吾死,重有變返好的機會。 ...

以前真係無諗過死、而家真係太多報導、都有影響

珍珠宮

畀面勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

我覚得吾大關係。吾敢死,就係吾敢死。咁多中年人自殺,我都吾會敢自殺。
反而覚得e+d 後生人ㄧ係好大膽,ㄧ係好絕望先做得出。

其實只要四肢建全,只要重後生,冇過吾到的。

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

RIP

男爵府

回覆樓主:

RIP
與智者為伍 與善者同行

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

真係冇陰公

大宅

牛年勳章 2018復活節勳章

RIP

首頁

尾頁

跳至