自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

有個以前的中學同學,年頭時話遲d同我去日本玩,但佢一直都冇約我,我諗佢可能忙/冇錢所以都冇特登問佢,點知佢既遲d同我去變左同其他人去唉,好彩咁岩我老公之前已經話同我去⋯⋯
我地去日本既日子差不多,不過佢早過我,去之前有約過出黎,應承話交換手信,我當然有遵守承諾,有買俾佢,番黎香港之後我有wts問佢幾時約出黎交換手信,過左2,3日左右佢先覆我話呢排每日都要番工下個月先出,咁我本身都知佢忙所以都冇咩野,點知個晚定第二晚,我就喺佢ig story見到佢影左張同朋友打牌既相⋯⋯ok⋯⋯都冇咩野既⋯⋯跟住我頭先又睇佢ig story,見到佢又po相同朋友出街俾手信人⋯⋯個下我心淡左,又話每日番工,講到咁忙,其實約左其他人⋯⋯
我當然明佢吾只我一個朋友呢個道理,我只系心淡在明明你之前約左我應承我既野點解會變左喺其他人身上⋯⋯然後你對我承諾既野你就當冇回事⋯⋯
還有好多令我心淡既事就吾無聊一一數出黎了⋯⋯
喺我心中佢系我最fd既中學同學,但我一直自知我吾系佢最fd個個,無論以前還是現在
心還是會覺得難過

子爵府

回覆樓主:

其實會唔會諗多咗?佢可能好耐之前已經約定咗朋友交收手信, 咁你咪再睇定啲 ,會唔會再成日hea你,如果會就慢慢疏遠, 做朋友都需要講緣份緣盡就自然冇計傾

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

佢可能對個個朋友都講交換手信. 咁邊個得閒咪俾邊個先囉!有時約人既野,好即興架!

伯爵府

回覆樓主

順其自然啦! 有無心你自己最清楚,吾駛太認真,緣盡就自然疏遠

currypru    發表於 18-6-25 09:13

子爵府

回覆樓主

認真便輸了

放手⋯放開所有⋯⋯
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

算啦,人地唔當你好友,都無法子,你C6對你好咪得。呷下舒服d,以後係普通朋友,唔好咁上心。

珍珠宮

ABlessingLove 發表於 18-6-22 04:43
有個以前的中學同學,年頭時話遲d同我去日本玩,但佢一直都冇約我,我諗佢可能忙/冇錢所以都冇特登問佢,點 ...

你朋友不多?不多與人相處的經驗?
你講的事,其實經常發生,你也顯得太被動了,如果你有心想同佢去,何不一早捉佢定日子行程?
我最唔明係大家前後腳去同一地方,還要互相送紀念品?......我明嘅係好多人喜歡會比較,去多地方、食抵了、買抵了.....更多時係梗心,其實真無謂。

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好似有D人成日話:得閒出黎飲茶。其實佢隨口up,你估真係出㴝飲茶咩。你就當佢係個類得閒出黎飲茶的朋友,吾好上心。而得閒出黎飲茶呢句說話亦可以係你以後同佢講的口頭禪,因為反正佢都吾會當真

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

唔駛難過,
e家好多人係咁,
睇開d,
不用介懷自己會開心好多

男爵府

回覆樓主:

我有個朋友好鍾意講「聽日食飯」,我初初以為真,突登放工搵佢食飯,點知原來「聽日」即係「搵日」,佢根本唔想,搞到我勁樣衰

伯爵府

回覆樓主

人大了,生活圈子不同了,真係會疏遠的。 就當時間係感情的考驗(無論親情,愛情或友情都是)久經時日,感情有增無減的,就是真感情。反之,就不是,那就無謂再為變了質的感情傷感吧。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

緣份有深淺!每日都在變化中!

子爵府

回覆樓主:

輸在太認真了

公爵府

回覆 ABlessingLove 的帖子

人哋都唔重視自己,唔好太上心,我以前有個識咗成二十年既朋友,朋友可以維持咁多年好難得,我好重視這個朋友,但佢成日做好多事傷害我,唔理我感受,我忍佢好耐,最終都同佢絕交,諗番其實只是自己一廂情願,人哋都無當我係朋友,我而家令我唔開心,唔舒服我就疏遠,唔想再為朋友而令到自己唔開心

珊瑚宮

畀面勳章

dder 發表於 18-6-22 06:02
順其自然啦! 有無心你自己最清楚,吾駛太認真,緣盡就自然疏遠

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ABlessingLove 發表於 18-6-22 04:43
有個以前的中學同學,年頭時話遲d同我去日本玩,但佢一直都冇約我,我諗佢可能忙/冇錢所以都冇特登問佢,點 ...

你覺得佢有心避你定點?

我識人係無心裝載,講完又唔記得,仲成日係咁,所以我都冇再理佢

複式洋房

~緣~ 發表於 18-6-22 05:03
其實會唔會諗多咗?佢可能好耐之前已經約定咗朋友交收手信, 咁你咪再睇定啲 ,會唔會再成日hea你,如果會就 ...

佢就系成日hea我成日同我自拍好多張相又話一定po,最後一張都冇po過,但就不停po同其他人影既相

複式洋房

kkttssng 發表於 18-6-22 05:57
佢可能對個個朋友都講交換手信. 咁邊個得閒咪俾邊個先囉!有時約人既野,好即興架!
...

我約親佢都吾得閒架喇

複式洋房

dder 發表於 18-6-22 06:02

吾清楚都吾會開po

複式洋房

sukkiu 發表於 18-6-22 06:08
算啦,人地唔當你好友,都無法子,你C6對你好咪得。呷下舒服d,以後係普通朋友,唔好咁上心。
...

系⋯⋯呻完就即瞓

首頁
12345...6

尾頁

跳至