自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

其實夫妻間有無話會邊個尅住邊個呢?

我成日形住老公尅住我, 我幫佢檔左剎 ..... 點知係咪? 有無得化解?

化解方法唔好叫我離婚, 因我同老公相處都 ok, 無愛情, 但好有感情.

大宅

Chamo 發表於 18-6-25 10:07

我成日形住老公尅住我, 我幫佢檔左剎 ..... 點知係咪? 有無得化解?

我睇開果個話我老公拉低我d運,因為我老公係好黑仔果d

伯爵府

波耶波羅me 發表於 18-6-25 10:08

我未同佢拍拖前.
我份工都好過佢.
拍拖後, 佢就越來越好, 我就一厥不振.
身體方面, 我好怕病, 自己好小心. 我老公既行為就唔係啦, 好似好多 quota, 隨意吃喝飲食, 不注重衛生, 咩事都無! 有時我覺得應該發生係佢身上既問題都來左我處!!!!!

大宅

Chamo 發表於 18-6-25 10:33
我未同佢拍拖前. ...

咁即係你旺夫?

伯爵府

波耶波羅me 發表於 18-6-25 10:34
咁即係你旺夫?
無人咁講過.
我亦無咁諗.

我諗得負面 d, 我覺得佢攞左我 d 運, 佢尅住我!!!

大宅

Chamo 發表於 18-6-25 10:40
無人咁講過.
我亦無咁諗.

我同咗我老公一齊之後都無以前咁好運,但我又無你咁負面,咁你點解唔問下你睇個果點化解?

珍珠宮

回覆樓主

當然有刑剋。但佢刑剋你,都證明你真係黑仔先有此劫。

公爵府

畀面勳章

留毛學野

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

仲有仲有.
大學年代, 我已知有此人: 外表吊兒郎當!
後尾出來工作, 成為同事, 我先識佢.
好老實講, 我相信當時同學同事對佢都沒有多大好感!

我頭頭拍拖, 話俾舊同學舊同事聽, 大家都係識得, 聽得出佢地覺得我點解會同佢拍拖, 可能覺得佢不太好!

我夠膽講, 依家佢面相真係不錯. 唔係講靚唔靚仔, 係講人緣. 佢睇落俾人既感覺係舒服 ga!

相反我就負能量, 苦口苦面. 唔太熟我既人見我咁既樣, 係以為我老公對我唔好!
查實我老公對我實在不錯.

大宅

其實我都有同感架....
我本身工作係平步青云, 但同老公結婚後.....好一般.

但佢呢...人工係短短5年, 比原來升左3倍!!!!
我本身同佢差唔多...我都有升....但係1倍都無....幾千...

人地實話, 老公升你都有份用..唔可以咁計..

但其實唔係, 我唔想同佢有太大差距...同埋我自己尊專心問題~

伯爵府

lalang02 發表於 18-6-25 11:19
其實我都有同感架....
我本身工作係平步青云, 但同老公結婚後.....好一般.

你還好!
起碼有自我謀生能力.
我依家沒有!

"人地實話, 老公升你都有份用..唔可以咁計.."

係呀, 我知人地就係咁講, 我都無得呻, 因別人眼中老公好時, 養埋我, 不用外出工作.
但係我係焦慮抑鬱, 身體不能自控唔舒服, 根本無可能做回本行既工作.
查實我好羨慕舊同學舊同事, 自己有份工, 做個自給自足有貢獻既人!

真係你睇人好, 人睇你好.

以前人地覺得佢唔太好, 我可以找到個更好的男人!
依家, 掉番轉, 人地可能會諗點解佢娶個咁既老婆!

伯爵府

Chamo 發表於 18-6-25 10:33
我未同佢拍拖前. ...
咁...你係旺夫囉? 係咪?

公爵府

我覺得所謂剋夫定旺夫係人為.
叻的老婆, 可以幫忙老公處理好多事, 老公專心打拼事業, 自然幫夫又旺夫.

麻煩女人, 事無大小都係老公處理, 仲要攪事, 家嘈屋閉........咪剋夫囉.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Chamo 發表於 18-6-25 10:59
仲有仲有.

其實好多男人係比女人遲5一10年才成熟,
所以男人有上進心, 肯搏肯捱, 到中年, 找到自己自己方向, 一般事業都順利。

好似樓主你成日疑心生暗鬼, 充滿負能量, 事業點會上位?

或者你可以俾 幾百萬 我, 幫你種生機, 一定掂

知足常樂, 好好愛你老公, 好多 jm 都羨慕你咁幸福, 何必庸人自擾

水晶宮

Chamo 發表於 18-6-25 10:59
仲有仲有.

只係你依家自己行緊衰運

你老公就行緊好運

mother904    發表於 18-6-26 01:07

侯爵府

回覆樓主

幾個師傅講過
未婚前,未來99帶c6 去:我剋c6
婚後,某師傅:我「旺」夫—日照江河
前幾年,某師傅:我並非剋/旺c6;而係我c6本身命格,唔知物嘢宮,只要一結婚就會開始好,唔一定要娶我;仲話如果係佢(師傅自己)知道自己有呢個一定神咁早結婚

翡翠宮

畀面勳章

我師傅講過,每個人的命運都是獨立的,遇上剋夫/妻的另一半,因為佢地本身的夫/妻運不好,所以刑剋佢地的,不是另一半,而是本身行衰運,等如行好運的人自然會搵到好風水的屋一樣。這種人無論娶/ 嫁的是什麼人,結果都是差不多。

所以,樓主你會否本身呢段時間就係行緊衰運,而不是老公拉低你的運?
日日是好日

大宅

Chamo 發表於 18-6-25 10:07

我好耐之前屋企睇風水,師傳同我地睇埋八字,話我同c6夾埋睇佢會影響我健康,跟住叫佢帶飾物當擋一擋唔好咁影響我

水晶宮

mother904 發表於 18-6-26 01:06
我師傅講過,每個人的命運都是獨立的,遇上剋夫/妻的另一半,因為佢地本身的夫/妻運不好,所以刑剋佢地的 ...

我都偏向buy呢個講法

多過話係人地剋到自己又點

行衰運遇到嘅男人,一定唔會好

相反如是

樓主應該慶幸自己係行運時遇到老公

首頁

尾頁

跳至