美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

眼易出油。唔想一畫內眼線就化開。邊隻好用?畫內眼線應該用液?筆?膏?邊隻好推介

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

D-Up 真係點都唔化。我自己都係用乜都唔得果D人,但係日本遇到呢個牌子嘅眼線筆真係work。依家香港都有,不過唔齊貨,你可以去sasx或者colourxxx果d睇下。

佢隻膏狀筆好易上色又自然,但講完全點流汗浸油都唔化就係毛筆狀果隻眼線液。(P.S.我係香港只見過眼線液,唔知係斷貨定冇入口。附網上借圖,方便你揾 )
Screenshot_20180625-135202_Samsung Internet.JPEG

JD930    發表於 18-7-5 16:44

大宅

2018母親節勳章 2018復活節勳章

易溶既話,要用liquid eyeliner(眼線筆),我用開dejavu粉紅色個支!

大宅

回覆樓主

Kate
個只Liquid幾好
甩都只會一片片甘甩

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

yygirl123 發表於 18-6-25 10:29
眼易出油。唔想一畫內眼線就化開。邊隻好用?畫內眼線應該用液?筆?膏?邊隻好推介 ...

我估唔度溶妆都出現係我身上,我專登拜師學藝,師傅送咗支eyeliner俾我,佢話佢從未試過溶妝,偏偏應驗係我身度。佢依家諗緊方法幫我,希望work la. 我見呢度有人話要用 primer 先,唔知各位sis 有冇試過?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sint 發表於 18-6-25 13:53
D-Up 真係點都唔化。我自己都係用乜都唔得果D人,但係日本遇到呢個牌子嘅眼線筆真係work。依家香港都有,不 ...
\\@cosme store同大間屈臣都見過....可能齊d

大宅

Ste824 發表於 18-6-26 21:44
我估唔度溶妆都出現係我身上,我專登拜師學藝,師傅送咗支eyeliner俾我,佢話佢從未試過溶妝,偏偏應驗係 ...

用左primer come好多
我用dejavu, 真係點都唔溶
不過都好有興趣試D-up

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

gray198189 發表於 18-6-27 07:27
用左primer come好多
我用dejavu, 真係點都唔溶
不過都好有興趣試D-up

謝謝妳的答覆。

請問primer 係咪搽面同一支?dejavu 邊支好用?妳想試D up,會試邊支同諗住係邊度買?我好多用品都係化妝老師賣俾我。

大宅

Ste824 發表於 18-6-27 07:32
謝謝妳的答覆。

請問primer 係咪搽面同一支?dejavu 邊支好用?妳想試D up,會試邊支同諗住係邊度買?我 ...

1.有分眼專用primer架
2. fibre wig ultra long
3. 未研究

複式洋房

我都係超油眼溶到黑晒個D 只能用日本牌子眼線液
暫時最鐘意用JOURMOE 3in1、MOTELINER、DOLLYWINK易卸唔溶 就算甩左都係一粒粒唔覺眼

大宅

回覆樓主

我連moteliner都溶
Loveliner反而ok
Dollywink最唔溶,但唔夠深色

首頁

尾頁

跳至