跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好, 我個女今年09年N1入讀小時候幼兒園上午班!

唔知有沒有09年N1家長上午班入黎傾吓!

別墅

我個仔都報了09年的n1. 9月才入學. 今日要交留名費, 重十五十六都吾知讀吾讀好. 我都有報嘉德麗, 但覺得那兒的nursey 好dirty 而且老師又兇, 相反小時候比較清潔和老師比較和諧點. 請問你點解會選這問學校呢 ? 他們的派位好嗎 ?

子爵府

請問小時候英語環境如何? 學費多少呢? 謝

quote]原帖由 ttmui 於 09-3-31 12:06 發表

唔知有沒有09年N1家長上午班入黎傾吓! [/quote]

別墅

以我所知好似無外國老師.
學費$2290 無雜費的, 上午班就8:45am to 12:00am. 如果想早點帶番學要加$20 (per day), 如想食埋lunch 加500 一個月, 1:00 接放學呢.

別墅

原帖由 Fionbrian 於 09-4-2 11:27 發表
以我所知好似無外國老師.
學費$2290 無雜費的, 上午班就8:45am to 12:00am. 如果想早點帶番學要加$20 (per day), 如想食埋lunch 加500 一個月, 1:00 接放學呢.

我囡07年12月入讀pn班的,當時有一位外藉老師敎英語的。現時因學卷,所以轉了校。
入了pn3-4個月開始會協助小朋友介片的,而且每天謝校監會在校門接小朋友上學,還是會手抱著她的。我囡到現時還會記得謝校監very good,其他老師也十分nice及會關心每位小朋友哩。有很多家長連我自己起初也覺得小時候太細,沒多活動空間,但其後發覺可滿足小朋友喎。

別墅

我帶仔仔去interview 時都覺得這間學校老師很nice. 請問這所幼兒園的讀程是不是比較easy, 和上到低班 (k1) 大約幾多人一班呢.

uote]原帖由 96250790 於 09-4-2 12:50 發表

我囡07年12月入讀pn班的,當時有一位外藉老師敎英語的。現時因學卷,所以轉了校。
入了pn3-4個月開始會協助小朋友介片的,而且每天謝校監會在校門接小朋友上學,還是會手抱著她的。我囡到現時還會記得謝校監very good,其他 ... [/quote]

民房

大家好, 我也想知道多一點有關小時候幼稚園的資料, 因為我的小寶寶現在8個月, 我想下年幫他報半日制N1班。
謝謝~

大宅

我覺得小時候老師好Nice 和用心教授, 至於派位我就不知道....因為我想我個女讀一年n1

原帖由 Fionbrian 於 09-4-1 11:52 發表
我個仔都報了09年的n1. 9月才入學. 今日要交留名費, 重十五十六都吾知讀吾讀好. 我都有報嘉德麗, 但覺得那兒的nursey 好dirty 而且老師又兇, 相反小時候比較清潔和老師比較和諧點. 請問你點解會選這問學校呢 ? 他們 ...

大宅

有一位外籍老師....

原帖由 nc2000 於 09-4-1 21:51 發表
請問小時候英語環境如何? 學費多少呢? 謝

quote]原帖由 ttmui 於 09-3-31 12:06 發表

唔知有沒有09年N1 ...

別墅

原帖由 Fionbrian 於 09-4-2 16:24 發表
我帶仔仔去interview 時都覺得這間學校老師很nice. 請問這所幼兒園的讀程是不是比較easy, 和上到低班 (k1) 大約幾多人一班呢.

uote]原帖由 96250790 於 09-4-2 12:50 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/c ...

囡囡已離校所以不知程度。PN班每年都會收到有20-30個小朋友到下學期會全滿,但k.1每年都只得10個以內的小朋友會升讀,真是小班敎學的。
派位方面沒一定,但也有小朋友派到一呂、沙呂,胡素貞及培基(火炭),希望可幫到你。
個人認為pn班最重要令小朋友接受上學的概念及開始學習自理,d嬸嬸ok架,有親切感。我都是不滿意嘉德麗才在無可選擇下入讀,因爸爸認為一定要近家,如有任何問題可即時接回小朋友,作出即時的支援也十分重要。

首頁

尾頁

跳至