自由報料

跳至

首頁
12345...19

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Annie888 發表於 18-7-1 12:11
見微信認證要大陸身分證或銀行咭,有沒有其他方法呢?

可以用回鄉證認證

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Annie888 發表於 18-7-1 12:11
見微信認證要大陸身分證或銀行咭,有沒有其他方法呢?

銀行咭就係戶口號碼!
放下自在

男爵府

醒目開學勳章

Annie888 發表於 18-7-2 09:54
回覆 Ms洪 的帖子

如果用回鄕證,是否都可以叫朋友入人民幣戶口扣數?

如果你微信已用內地銀行戶口實名認証開通大陸錢包,就會係戶口扣款!
如果銀行户口無錢可叫朋友轉款入錢包內,但付款前要於錢包內轉用餘額付款!

wcpcelia    發表於 18-7-2 16:48

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

開大陸戶口首要有大陸手機號碼, 現場要收驗証碼同係counter部機輸入返
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Annie888 發表於 18-7-2 09:54
回覆 Ms洪 的帖子

如果用回鄕證,是否都可以叫朋友入人民幣戶口扣數?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小雄維尼 發表於 18-7-2 13:32
開大陸戶口首要有大陸手機號碼, 現場要收驗証碼同係counter部機輸入返

我係好彩既一個,早前promotion 只要有人發紅包就開到,我乜都無綁,冇卡冇手機,只係朋友發紅包俾我,我早幾日返深圳試左,好方便

水晶宮

blackberry 發表於 18-7-2 16:35
我係好彩既一個,早前promotion 只要有人發紅包就開到,我乜都無綁,冇卡冇手機,只係朋友發紅包俾我,我 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小雄維尼 發表於 18-7-2 16:40

好正,個次俾完錢又可以搖一搖抽獎,食飯仲有折扣 ,買喜茶微信下單免排隊

水晶宮

blackberry 發表於 18-7-2 16:46
好正,個次俾完錢又可以搖一搖抽獎,食飯仲有折扣 ,買喜茶微信下單免排隊
...

wx同支付寶係大陸都好多野玩,上去真係方便好多

琥珀宮

畀面勳章

blackberry 發表於 18-7-2 16:35
我係好彩既一個,早前promotion 只要有人發紅包就開到,我乜都無綁,冇卡冇手機,只係朋友發紅包俾我,我 ...

我都有呢類內地錢包,請問你點充值人仔架?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我想請教大陸支付寶係咪比左回鄉證認證左就可以去d對換店到充值落去用嫁?

翡翠宮

littlesister 發表於 18-7-2 17:07
我都有呢類內地錢包,請問你點充值人仔架?

我之前係朋友發紅包俾我試吓先,我兌返港幣俾佢,試得左下次找換店充

琥珀宮

畀面勳章

blackberry 發表於 18-7-2 17:11
我之前係朋友發紅包俾我試吓先,我兌返港幣俾佢,試得左下次找換店充

係香港找換店充埴嗎?拎個電話去俾港紙嗎?

翡翠宮

littlesister 發表於 18-7-2 19:47
係香港找換店充埴嗎?拎個電話去俾港紙嗎?

掃QR code 我都唔知幾時掃人幾時俾人掃

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

blackberry 發表於 18-7-2 19:56
掃QR code 我都唔知幾時掃人幾時俾人掃

想問大陸支付寶多唔多地方用到?
因為微信無開通中國個邊

翡翠宮

yuensiu 發表於 18-7-3 10:51
想問大陸支付寶多唔多地方用到?
因為微信無開通中國個邊

我覺得冇微信咁普及,因好多餐廳都係用微信下單

珍珠宮

blackberry 發表於 18-7-3 10:57
我覺得冇微信咁普及,因好多餐廳都係用微信下單

因為我跟2日團,係怕去到想買少少野,到時唔收cash就無得買咋。

首頁
12345...19

尾頁

跳至