自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

「你究竟揀玩具定揀老婆?」對於超級玩具迷來說,這簡直是世紀難題,日前一名連登仔在網上求救,稱太太無意發現他在外面的玩具倉,而對方早在結婚當日表明「有玩具無我」,事到如今突然「穿煲」,加上太太臨盆在即,令該名連登仔極度無助,擔心自己要賤價出售所有玩具figure,又坦言「對我老婆嚟講衰過有第三者」。

不少網民見狀紛紛獻計,有人戲稱可將貨倉塞滿成人玩具,「起碼老婆有得玩」,亦有人直斥樓主當初自己答應太太放棄玩具,「條路自己揀,X街唔好喊」。

日前一名連登仔無意被太太發現其玩具倉,令他相當擔心。(連登討論區圖片)

該男網民前晚在連登討論區以「畀老婆發現咗我出面有個玩具倉」為題,發文表示原本打算傳玩具倉照片給同事欣賞,詎料「send錯咗去一家人個group」,而有關訊息「已經藍剔咗」,令他不知所措。樓主表示,結婚當日太太已表明「一係玩具一係佢」,加上太太現時臨盆在即,預產期在今年12月,擔心「可能要賤價放晒佢」。他坦言太太極力反對他買玩具,「對我老婆嚟講(買玩具)衰過有第三者」,需要送禮物「補鑊」。

日前一名連登仔無意被太太發現其玩具倉,令他相當擔心。(連登討論區圖片)

從他上載的部分玩具所見,當中包括《假面騎士Kabuto》的S.I.C.系列figure,價錢由數百至過千港元不等。愛玩具如命的樓主,如今慘被太太識破,於是向網民求助。有人建議可買成人玩具塞滿貨倉,稱「起碼老婆有得玩」,亦有網民提議樓主可找朋友幫忙,先租另一個貨倉,「再慢慢搬過去扮慢慢放售晒」。另外亦有網民分享其「以牙還牙」的經驗,指「我試過畀人扔咗支結他,我清空咗佢張梳妝枱」,自此雙方就學懂「尊重」兩個字。

不過「早知今日,何必當初」,有人則認為樓主當初在玩具與太太之間,選擇了太太,就應繼續做個負責任的男人,「只能怪你當初太onX,揀個唔識尊重你興趣嘅女人」。

===========================

周不時都見有男人在網上呻, 心頭好同老婆2選1,

但唔明點解D老婆會唔鍾意D老公儲模型?

男爵府

回覆樓主

我都唔明

水晶宮

回覆樓主

車,又吾係出面玩女人,玩玩具之嘛。我屋企都吾知有幾多隻怪獸

公爵府

回覆樓主

全屋都係,無位擺。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

搵多啲錢咪得啦

珍珠宮

回覆樓主

如果唔係買到失控
我覺得無問題
佢老婆唔會買衫買袋買化妝品?
就算真係唔會
都要尊重別人吧

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

臨盆在即,其實大好藉口,玩具可留給子女一同耍樂,促進親子關係

珍珠宮

tsung 發表於 18-7-1 21:43
臨盆在即,其實大好藉口,玩具可留給子女一同耍樂,促進親子關係

男爵府

回覆樓主:

佢老婆好有可能係呢到jm

珍珠宮

回覆樓主

到真係有第三者、佢老婆應該寧願佢日日係屋企玩figure

waynewon    發表於 18-7-2 01:00
esmehouse    發表於 18-7-2 00:15

男爵府

回覆樓主:

多餘, 除非c6唔顧家,玩玩具有無咁大件事呀。 女人鐘意買手袋, 男人玩下figure都唔得?

waynewon    發表於 18-7-2 01:01
esmehouse    發表於 18-7-2 00:14

珊瑚宮

sambb 發表於 18-7-1 22:02
多餘, 除非c6唔顧家,玩玩具有無咁大件事呀。 女人鐘意買手袋, 男人玩下figure都唔得?
...

X2

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

可能果位樓主投資好大?見過有位老公買公仔係閒閒地每月過萬,仲未計搵位放,我望見都心煩
請勿打招呼~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

咁又自私啲,一陣唔玩玩具,玩女人,賭錢,衰過玩玩具9成喎。

esmehouse    發表於 18-7-2 00:13

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

琥珀宮

Lorican 發表於 18-7-1 21:55
到真係有第三者、佢老婆應該寧願佢日日係屋企玩figure

男爵府

回覆樓主:

我有個男同事都好慘,佢好鍾意bus模型,屋企擺到成間bus廠咁……佢女朋友就好唔鍾意佢咁玩(我而呢刻都唔明有咩問題)……終於襯住有一次鬧交,將佢2/3模型丟晒落地,報廢晒……
我真心覺得個男同事好慘。

男爵府

回覆樓主

我老公買到全屋都係模型,訂造幾萬蚊吊櫃嚟放!我一住鬧佢一住買,諗深一層唔鬼理佢,佢唔煙唔酒又顧家,只愛模型,唯有叫佢買到無位放又想再買時就要賣一部分走

珍珠宮

kc_01k 發表於 18-7-1 22:08
咁又自私啲,一陣唔玩玩具,玩女人,賭錢,衰過玩玩具9成喎。

玩玩具好過玩其他野!我老公玩黑膠唱片,買到塞滿成間書房

珍珠宮

回覆樓主

我識人又係咁,個老公儲一樣野(正常野),個老公買都要偷偷去,個女人發現就發晒癲,有次仲掉晒d收藏品,好彩佢老公救得返。
真心呢d女人覺得痴線!!

首頁

尾頁

跳至