自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

今朝起身右腳眼內側位好痛,一踩落地就痛,完全用唔到力,呢個位前日開始少少痛,我冇扭親亦冇跌過,諗住痛一陣冇事唔理佢,點知今朝起身完全企唔到,要搵野扶住好辛苦至行到出廳。我怕聽日咁樣返唔到工,請問應該睇跌打定西醫好?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我會睇跌打。
西醫我估可能會開止痛藥或者會叫你去照x光睇下有冇斷骨
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主

我會睇西醫

大宅

海妮 發表於 18-7-2 08:47
今朝起身右腳眼內側位好痛,一踩落地就痛,完全用唔到力,呢個位前日開始少少痛,我冇扭親亦冇跌過,諗住痛 ...

會唔會係痛風症 快D去睇西醫

珍珠宮

好媽媽勳章

crystal媽咪 發表於 18-7-2 09:38
我會睇跌打。
西醫我估可能會開止痛藥或者會叫你去照x光睇下有冇斷骨

今朝c6扶我落樓下睇跌打,但假期冇開 ,佢就同我去法國門診睇骨科,去到姑娘話今日冇骨科醫生,得普通科醫生,但要等3粒鐘 ,都係唔睇了,再打的去旺角搵跌打睇,好彩搵到間跌打醫館有開,個醫師話我腳腕發炎,幫我摔藥酒及敷左藥料,而家返左屋企了。
唔該哂。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

我試過,筋膜發炎,睇西醫食消炎藥兩日好返

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我唔知你果度會唔會摸到入面有d 野。。。果時我入面應該有野增生,我睇大醫又針灸,最後幫我人手放咗入面d組織,終於唔再痛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

海妮 發表於 18-7-2 12:28
今朝c6扶我落樓下睇跌打,但假期冇開 ,佢就同我去法國門診睇骨科,去到姑娘話今日冇骨科醫生 ...

最緊要睇咗,知道係咩事.
呢兩日減少郁動,好好保重☺
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

海妮 發表於 18-7-2 12:28
今朝c6扶我落樓下睇跌打,但假期冇開 ,佢就同我去法國門診睇骨科,去到姑娘話今日冇骨科醫生 ...

呢兩日要多休息,唔好太多走動,祝早日康復

首頁

尾頁

跳至