自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

stkyo 發表於 18-7-2 18:43
我上次飛虹僑,坐東方定南方,delay 3個鐘,飛機係停機屏食埋餐先起飛
...

我最高紀錄係10個鐘,唔準落機。。

開頭話等2hrs, 等下食下又話3hrs, 訓醒幾次見到日出我先起飛。。。。。果次係響虹橋(SHA)

又有1次,8hrs, 比我地落機,話cancel flight..... 拿拿聲去機場酒店。攪好晒d野,準備落床。。。。手機響。。。。又resume飛。。。食唔安坐唔落咁返機場。。果次無PVG....

次次一出trip. 去上海,我就想死。。。。。分分鐘飛轉美國西岸都無佢禁耐

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ronnym 發表於 18-7-2 22:11
我最高紀錄係10個鐘,唔準落機。。

開頭話等2hrs, 等下食下又話3hrs, 訓醒幾次見到日出我先起飛。。。 ...

10個鐘, 有無飛機餐食? 真係屈到想死
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 18-7-2 22:13
10個鐘, 有無飛機餐食? 真係屈到想死

有呀,先係派正餐,跟手賣野。。。跟手仲有花生,野飲應該無斷過。。。。。。。。。。(原來架飛機有禁多野食野飲 )

我心知不妙隊左dd紅酒,訓左2粒鐘(我估), 跟住睇住佢日出。。。仲見到有個呀伯踩住架單車,車上有好多桃/梨。。。響我地架飛機邊行過。。。。我以為我眼花。。。。。。。。。。虹橋機場

水晶宮

畀面勳章

Ronnym 發表於 18-7-2 22:17
有呀,先係派正餐,跟手賣野。。。跟手仲有花生,野飲應該無斷過。。。。。。。。。。(原來架飛機有禁多野 ...

咁搞笑,
個阿伯點可以係個飛機邊行過
仲要踩單車

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ronnym 發表於 18-7-2 22:17
有呀,先係派正餐,跟手賣野。。。跟手仲有花生,野飲應該無斷過。。。。。。。。。。(原來架飛機有禁多野 ...

差d想上機兜售
放下自在

伯爵府

CathyChan1126 發表於 18-7-2 22:20
咁搞笑,
個阿伯點可以係個飛機邊行過
仲要踩單車

我真係唔知。。。
我地架機。。泊左響差唔多邊邊位, 左邊係果d大陸feel既, 大半個人禁高果d鋼 反u 型電閘。。。

我睇住佢由機頭開始出現 (我坐最後排左邊窗口位).... 再睇住佢打斜咁。。響果個反u型閘出左去。。過程中,仲有架機場既閃燈車同佢迎面過幾秒

大陸野,係禁上下啦, 虹橋。。。主要飛國內線,可能咁樣。。。free d掛

男爵府

回覆樓主

如果在國內起飛,一般坐國航會比較好啲,delay也會盡量比佢走先
夏天有雷陣雨,盡量坐最早的航班

如果香港飛,一直坐港龍,問題不大

大宅

回覆樓主

Thank you all information

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

坐東航最早個班,好似係mu726,因為係過夜航班,準點率有9成,起飛時間7點半

大宅

1981229 發表於 18-7-2 22:38
坐東航最早個班,好似係mu726,因為係過夜航班,準點率有9成,起飛時間7點半
...

Thanks

男爵府

回覆樓主

咁我真係好好彩

飛幾次未試過遲,反而試過早

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我地上年復活節去上海玩,上深圳機場飛,又平又準時飛。以前舊深圳機場時飛過一次西安,都會遲少少,而家好似準時好多,可能機場大咗。

侯爵府

回覆樓主:

我6月去上海, 坐香港航空, 去程浦東, 回程虹橋, 冇delay, 仲提早起飛提早落機
因為班機無啦啦提早, 搞到我諗住去候機室hea下都冇時間, hea左半個鐘都冇!

子爵府

Ithink the delay is not so serious if your flight is before 10:00am.

首頁

尾頁

跳至