自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章

好激氣.... 好想呻下呀~~

其實呢... 係由細到大都係住公屋, 但我從來都唔覺得失禮或者又咩唔開心﹑自卑, 反而好懷念又好回味小時候的環境同快樂...

好啦, 講完開場白, 講返件事, 因為我啱啱新屋入伙, 我同老公終於擁有人生第一層樓, 自然會叫d朋友上黎玩下架啦.... 咁我有有個識咗十年朋友就同埋佢個8婆女朋友上黎, 咁個8婆一黎到己經話我間屋舊, 跟住又話我老公份工要靠勞力, 老咗唔知點算... 我己經覺得好頂氣啦, 但為咗比面我朋友咁我都算數...

跟住個8婆仲越講壞過份, 又話自己買LV, GUCCI...等名牌個個月都用成幾萬... 之後, 佢又話自己出世己經係benz接送, 佢從來未去過公共泳池, 因為自己花園有個泳池, 然後佢就話:o依... 係喎, 你地細個玩d咩架, 咁我地就開始講細個d環境, 玩咩遊戲...

但個8婆就話:咁你住嗰d係咪即係公屋呀?
我答:係
佢話:吓... 公屋d人好似未進化咁, 個d街市簡直核突嚇死人呀!!仲有呀, d c9個頭好似十世無洗咁, "立"到爆呀, 我幾驚佢個頭會"high"到我呀!!!
佢再話:咁你即係未join過會所囉, 你識唔識點booking架?? 你同老公終於可以學人去會所玩喇喎, 係咪好興奮呀, 唔洗緊張架, 其實無特別架!!

佢都痴痴地架, 成晚係到9唔搭8, 不停晒自己幾有錢, 大佬唔係個個都好似你咁, 出世含住金鎖匙架, 不過就算好似你咁, 有錢又點丫?根本都無品... 最後我朋友就黑住面咁話自己約咗人要走, 唉....

(可能我太激氣, 唔知有無打到D內容亂晒)

大宅

俾著我真係無你咁好脾氣,話之佢係邊個女朋友丫...
上到黎我屋企仲係到亞之亞左...我實@#$%&佢呀!:;pppp:
佢真係好"很"9唔搭8呀...好彩我無啲咁既朋友,唔係實開拖都似呀!

大宅

呢d人 同佢講多都o徒氣:;pppp:

大宅

畀面勳章 陪月勳章

當時佢個樣仲要係擺明, 狗眼看人低嗰隻囉

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

0吾好同d"有$人"勞氣0拉,笑下先0拉 d人憎人富貴厭人貧0者,何必理姖0尼?住公屋就代表冇品?大把人恨到恨0吾到啊...樓主開心d人都年輕d靚d 0架

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 傻BB 於 09-4-1 03:12 發表
我識既有錢朋友都唔會咁哂法, 果條女一定係好自悲既人... 老實講, 我老公每年生意額過千萬, 都係得生意上既朋友才會知 ... 其實有無錢係自己享受, 無需要同人講咁多! ...
0尼d先至叫有教養...

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 傻BB 於 09-4-1 03:07 發表
條女話出世己經係benz接送 ..自己有花園有泳池..連會所咁普通既野都講埋...

真正有錢人唔會咁講野, 如果一出世已經有, 由細睇到大, 根本不值一提, 點解佢仲好似驚死無人知咁?

條女係咪作野架~ ...

唉... 我之前都有聽我朋友講, 佢女朋友家境富裕, 但無諗到人品會差成咁... 真係一樣米養百樣人

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 傻BB 於 09-4-1 03:07 發表
條女話出世己經係benz接送 ..自己有花園有泳池..連會所咁普通既野都講埋...

真正有錢人唔會咁講野, 如果一出世已經有, 由細睇到大, 根本不值一提, 點解佢仲好似驚死無人知咁?

條女係咪作野架~ ...

唉... 我之前都有聽我朋友講, 佢女朋友家境富裕, 但無諗到人品會差成咁... 真係一樣米養百樣人

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 1013angel 於 09-4-1 03:12 發表
0吾好同d"有$人"勞氣0拉,笑下先0拉 d人憎人富貴厭人貧0者,何必理姖0尼?住公屋就代表冇品?大把人恨到恨0吾到啊...樓主開心d人都年輕d靚d 0架 ...

THANK YOU

複式洋房

我以前都識得D勁有錢GE人~ 如果你唔係見佢1X歲手上已經帶住勞力士你根本唔知佢係咁有錢GE人~ 因為佢D行為同表現根本唔會睇唔起我地呢D公屋大GE人~ 仲會同你做FD~

呢個女人D行為似係果D暴發戶或者係29

禁止訪問

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 1013angel 於 09-4-1 03:14 發表
0尼d先至叫有教養...

同意

洋房

原帖由 傻BB 於 09-4-1 03:12 發表
我識既有錢朋友都唔會咁哂法, 果條女一定係好自悲既人... 老實講, 我老公每年生意額過千萬, 都係得生意上既朋友才會知 ... 其實有無錢係自己享受, 無需要同人講咁多! ...
agree 最緊要自己生活得開心!

伯爵府

好媽媽勳章

好明顯係個超級冇教養既人,
有錢唔係大曬既,
我都有接觸過有錢人,
真係咩人都有,
有d好好人, 冇架子,
有d對眼生係額頭,
唔需要為無謂人動氣~~

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 傻BB 於 09-4-1 03:17 發表

唔敢當~ 你緊係未見過我喺BK 鬧人, 我火滾時都會爆粗架
0甘我又未見識過妳爆粗0丫0麻 妳千祈0吾好鬧我啊 我好眼淺0架mouth:

複式洋房

個女仔甘講野係極度無修養,一d都唔似生活好,見過世面,享受過ge人.

樓主係咪有咩特別令到佢羨慕或者妒嫉啊,講甘多打擊人ge野好似受到妳幸福刺激甘喔.

男爵府

暴發戶黎架?
叫佢叫皮啦!:;pppp:

男爵府

嘩......條死八婆咩人黎ga咁鬼串,你朋友又頂得佢順果度好野窩,樓主你係咪得罰過佢呀?個八婆成晚串你乜你朋友冇阻止佢概咩?

首頁
12345...6

尾頁

跳至