興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想問下我已經開啓左防手震補償功能, 但拍親既片將佢放入電腦睇, 都會睇到好似暈船浪咁, 係郁得好勁, 即使我拍片時已經尽量定住隻手, 但一睇片, 條片都郁到頭暈既, 請問係咪我重有SETTING未做好呢, 同埋點样先可以拍片拍得好, 因為揸机肯定會有手震....
感謝回复.....

子爵府

請問有無人可以指點下呀....thanks~~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

search 過D 網站, HD10 的防震, 好似唔係光學防震, 只是數位防震

如果真係數位防震, 效果係唔及光學防震的

想定D, 可以裝在三腳架來拍 (拍片都係用腳架 效果會好好多好多, 不過唔方便)

另外, 唔好ZOOM 咁遠來影都會好D

子爵府

原帖由 chloepapa 於 09-4-5 20:27 發表
search 過D 網站, HD10 的防震, 好似唔係光學防震, 只是數位防震

如果真係數位防震, 效果係唔及光學防震的

想定D, 可以裝在三腳架來拍 (拍片都係用腳架 效果會好好多好多, 不過唔方便)

另外, 唔好ZOOM 咁 ...

好多謝你呀, 我買机時太急啦, 都5識得上嚟問下先買, 本來係想買sanyo另一部類似槍型既v-cam架, 但我嫌5好揸手, 咁個sales又介紹呢部比我, 咁我見都好似幾好喎, 於是咪買左囉.....
而家都有啲後悔呀, 因為第一次買v-cam, 所以咩都5識, 又無問清楚....
其實我最想係買部可影前清後濛既單反, 但老公又5想....
不过我睇左你介紹部450d, 再同老公講返, 佢又好似有啲興趣啦....
希望買得成啦....
btw, 好多謝你比我既意見.....

禁止訪問

子爵府

原帖由 KITKITDaddy 於 09-4-10 07:31 發表
JVC GZ-HD10 全高清

個防震功能,完全無用,如果係一路行一路影,d畫面震到會頭痛的!
有人話可能係高清,所以小小震都會好覺,所以用呢部機一定要用腳架!
影相既功能,影得勁清,我覺得比一般數碼相機仲清,不過飽和度好高,d物件影出黎 ...

5該晒 ~~

首頁

尾頁

跳至