想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想找個好的醫生做IVF, 我好高齡, 吾想周圍試醫生. 請各位媽咪幫忙!

大宅

原帖由 michelewong 於 09-4-1 11:37 發表
我想找個好的醫生做IVF, 我好高齡, 吾想周圍試醫生. 請各位媽咪幫忙!

如果你真係好高齡(其實你幾高呢?),咁兩個之中,你揀梁家康la.因如果你book何永超,要等一年先有得第一次見醫生架.

複式洋房

Hi, Ruby06

我41啦, 06年小產之後一路都吾bingo, 08年先知係輸卵管塞左, 舊年十月做左通管手術, 但仲沒有. 所以決定做ivf. 你講得對呀, Dr. HO要book到出年三月呀. 所以book左Dr. Doo.

原帖由 Ruby06 於 09-4-1 12:16 發表

如果你真係好高齡(其實你幾高呢?),咁兩個之中,你揀梁家康la.因如果你book何永超,要等一年先有得第一次見醫生架.

大宅

原帖由 michelewong 於 09-4-1 12:29 發表
Hi, Ruby06

我41啦, 06年小產之後一路都吾bingo, 08年先知係輸卵管塞左, 舊年十月做左通管手術, 但仲沒有. 所以決定做ivf. 你講得對呀, Dr. HO要book到出年三月呀. 所以book左Dr. Doo.

...

咁你揾杜醫生la,佢好人過梁醫生架.
希望你早日bingo la.

複式洋房

多謝你!
原帖由 Ruby06 於 09-4-1 12:50 發表

咁你揾杜醫生la,佢好人過梁醫生架.
希望你早日bingo la.

別墅

michelewong,

你曾經小產過即是輸卵管是通的而成功懷孕, 為何無故又會塞左?

複式洋房

butterflytree,

因為個次小產我係自己排出的, 當時e生都話已經排清左, 不用刮宮甘傷身體. 但依家睇返, 可能刮宮好的. 刮晒瘀血, 吾會因此而令輸卵管塞埋. 輸卵管塞左, 好大原因是因為小產之後處理不善. 我塞左先知, 太遲.
原帖由 butterflytree 於 09-4-1 13:27 發表

你曾經小產過即是輸卵管是通的而成功懷孕, 為何無故又會塞左?

男爵府

係咪杜堅能醫生
原帖由 michelewong 於 1-4-2009 12:29 發表
Hi, Ruby06

...

別墅

請問你怎知輸卵管塞了, 有什麼徵狀, 你有冇用紅d來check?有線嗎?

複式洋房

gkk

係呀, book左睇杜堅能醫生, 吾知如何, 好擔心. 因為醫生被自己的信心好緊要, 但又希望他被的中肯的advice甘lor.

原帖由 gkk 於 09-4-1 14:42 發表
係咪杜堅能醫生

男爵府

杜醫生以前在養和的, 現在唔知, 好多人等耐d都等佢做, 我有個朋友做2胎都係1次過成功, 當然包括其它因素, 例如卵子.丁丁質素. 子宮內膜等

大宅

我有個親戚跟梁家康做了好似係8年IVF,抽卵都抽左4次,最多放6個胎都唔得, 梁家康都唔幫佢查出原因為乜, 剩係叫佢抽卵比錢, 後來親戚轉醫生, 幫佢查出真正不孕原因, 做治療一半就做IUI自己攪掂左, 我另外有個Auntie都係搵梁家康攪左好耐都唔得, 用左好多錢, 又唔查出乜野原因唔得, 最後都係要去收養小孩,所以聽到梁家康都唔係好有信心, 好似剩係向錢看咁

複式洋房

係要做輸卵管照影, 打的影劑入管道, 睇下可否通過. 自己係吾覺ga. 我無用紅d, 有照utr/s睇卵泡大細.

原帖由 butterflytree 於 09-4-1 15:43 發表

請問你怎知輸卵管塞了, 有什麼徵狀, 你有冇用紅d來check?有線嗎?

複式洋房

吓? 咁都得? 我都知佢地貴, 但就希望貴得有所值, 知佢係杜醫生的師傅, 同診所, 吾知杜醫生會吾會都係咁. mouth: 有無媽咪睇緊杜醫生ga, 幫忙被的意見啦.
原帖由 babyfat8 於 09-4-1 16:02 發表
我有個親戚跟梁家康做了好似係8年IVF,抽卵都抽左4次,最多放6個胎都唔得, 梁家康都唔幫佢查出原因為乜, 剩係叫佢抽卵比錢, 後來親戚轉醫生, 幫佢查出真正不孕原因, 做治療一半就做IUI自己攪掂左, 我另外有個Auntie都 ...

複式洋房

原帖由 michelewong 於 09-4-1 16:12 發表
吓? 咁都得? 我都知佢地貴, 但就希望貴得有所值, 知佢係杜醫生的師傅, 同診所, 吾知杜醫生會吾會都係咁. mouth:mouth:" /> 有無媽咪睇緊杜醫生ga, 幫忙被的意見啦.
...

I am high age too....i use Dr Chan before and did 3 times IUI and 2 times IVF, but all failed. After that i changed to see Dr Doo, he did one time IVF for me and i am bingo. I am now 35 weeks lu !!
Dr Doo is good, although he charge very expensive, and he prefer you give birth at Matilda Hospital (The most expensive hospital in HKG).
Dr Doo is very experience...Dr Leong is also good, but he is too busy..........
Hope this help.

男爵府

Queenbaby,

Do u mind to advise how much for Dr Doo? Why he's more expensive? What's the difference for the treatment between other Dr.?

Many thx!

別墅

好媽媽勳章

I was the patient of Dr Doo, but not for ivf. Even though, I would like to tell you he is very professional, and patient to listen. The most impotant point is he belongs to the agressive type, this is why i like him coz I am not young too, so i told him clearly I have no time to waste, then he took agressive steps than some other doctors. Moreover, he comes to office on time, eg I always make appointment at 8.45am, and he is always there b4 I arrive.

原帖由 michelewong 於 09-4-1 12:29 發表
Hi, Ruby06

...

複式洋房

Queenbaby,

好羨慕呀, 祝福你母子平安! By the way, 你用了幾多錢呀, 可吾可以被個數我參考呀? 多謝晒!

原帖由 Queenbaby 於 09-4-2 10:02 發表

I am high age too....i use Dr Chan before and did 3 times IUI and 2 times IVF, but all failed. After that i changed to see Dr Doo, he did one time IVF for me and i am bingo. I am now 35 weeks lu ! ...

複式洋房

annb,

Thank you so much for your information. I wish I will like him.

原帖由 ann-b 於 09-4-2 13:44 發表
I was the patient of Dr Doo, but not for ivf. Even though, I would like to tell you he is very professional, and patient to listen. The most impotant point is he belongs to the agressive type, this is ...

首頁

尾頁

跳至