自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上網見人擺左出來狂鬧,
點解暑假學生有時間,
但又唔俾人入。。。。

侯爵府

wingy810 發表於 18-7-17 14:02
上網見人擺左出來狂鬧,
點解暑假學生有時間,
但又唔俾人入。。。。

免費野 通常有條件

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

留返聖誕節去,定放完假要考試?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

用心良苦...怕去咗會中暑卦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都有4個月時間比你, 都OK啦
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有免費飛仲想點, 張飛都年尾, 開學之後都仲有假期去啦

公爵府

好媽媽勳章

上網見人擺左出來狂鬧,
點解暑假學生有時間,
但又唔俾人入。。。。

你肯定係嗰3萬?
事實上海洋公園每年都會有免費飛比學校和非牟利團體

公爵府

上網見人擺左出來狂鬧,
點解暑假學生有時間,
但又唔俾人入。。。。

我估佢唔想您哋同人迫者,
涼番少少去咪仲舒服

何況呢啲門卷係免費嘅,有少少限制都ok 呀
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

象牙宮

2024年龍年勳章

奇異果小邱 發表於 18-7-17 14:35

哈哈哈哈哈……

以前有全年卡,6~9月不會去,太熱。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係1萬張飛咩? 幾時變左3萬?同埋講話學校安排學生去海洋公園做學習,
唔係學生個別自己去喎,即係點?
證實左張飛就係嗰1萬張其中之1?
7月下旬先有結果喎

學校須參加學習計劃 7月下旬收通知 9月成行

海洋公園表示,將邀請本地5,000名中學生及5,000名小學生,免費參與「連繫學生與大自然-STEAM 學習計劃」及專為中學生而設的「STEAM 職業同輩互導大使計劃」。主席孔令成表示,參與的學校及學生可運用公園的多元化設施及豐富資源,培養對STEAM相關學科的興趣,同時提升發掘大自然奧秘的好奇心,及學習與STEAM相關環境保育的職業知識。
園方又指,全港中小學須使用邀請函內的「STEAM 職業同輩互導大使計劃」網頁項目,登入資料以遞交申請表,並在表格上列出過往推動校內學生學習有關環保自然教育,及STEAM的知識,與有效運用公園資源配合環保自然教育,和STEAM課程大綱。而每間學校最多可安排200位學生參與,申請期由5月23日至6月25日(包括首尾兩日)作。成功申請的學校,將在7月下旬收到通知,安排學生於今年9月起參觀公園。

[color=rgba(0, 0, 0, 0.780392156862745)]https://www.hk01.com/社會新聞/191347/海洋公園一萬張免費飛今接受申請-每校最多200人-參觀更可獲獎

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

原則上係免付費,而不是免費
政府有付鈔的
仲要對使用者有限制?
好似唔多啱數囉
利申:本人無份
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

魔怪媽媽 發表於 18-7-17 15:00
有免費飛仲想點, 張飛都年尾, 開學之後都仲有假期去啦

我都想講,免費畀你等你慳番幾百蚊。唔鍾意去嘅物送畀人囉

不過我諗 二手谷應該有人放出嚟
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

唔使錢,有限制好正常,星期六日去咪得囉

男爵府

奇異果小邱 發表於 18-7-17 14:35

哈哈,一定係!

水晶宮

1/9 2/9 都未返學喎

公爵府

好媽媽勳章

MsBusy 發表於 18-7-17 15:11
唔係1萬張飛咩? 幾時變左3萬?同埋講話學校安排學生去海洋公園做學習,
唔係學生個別自己去喎,即係點?
證實 ...

分明搞分化,作囉。

而且海洋公園本身年年都有飛free出去比社福/學校

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jannlly 發表於 18-7-17 15:21
分明搞分化,作囉。

而且海洋公園本身年年都有飛free出去比社福/學校
我今朝都見有另一個post又係loop呢單

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

暑假係旺季,10月係halloween, 如果我正價買飛,都唔想同其他免費飛的人一齊,否則人太多。我覺得12月份可以入去玩已經幾好。

水晶宮

mysterious22 發表於 18-7-17 15:15
唔使錢,有限制好正常,星期六日去咪得囉

子爵府

回覆樓主

免費嘢係咁㗎啦

首頁

尾頁

跳至