自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

真係好靚呀!!!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-4-2 20:28 發表
呀, 我影左相呀--
我件"拖地魚尾"祺袍:因為塊布係斜裁, 所以掛o係度都會識收身, 又唔駛貼晒--最緊要係之後肥左都著得返, 我自己覺得會比傳統祺袍flexible (鬼叫自己無魔鬼身材咩)
http://farm4.static.flick ...
哈哈糖!hahaTONG!!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我話你知, 我5'4, 12x磅 , 果時試衫我都驚架! 你知祺袍呢下野........
件旗袍攪掂晒我d缺點, 不過麒麟臂唯有靠披肩, 同埋要著cool肚腩褲
(雖然係貴左d, 不過真係我近年最成功投資之一 )
原帖由 FA8866 於 09-4-2 09:28 PM 發表
好靚呀, 我成日覺得旗袍係好靚既衫,但可惜,我既豬身材實在唔掂. 好羨慕著到既人.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 09-4-2 21:48 發表
我話你知, 我5'4, 12x磅 , 果時試衫我都驚架! 你知祺袍呢下野........
件旗袍攪掂晒我d缺點, 不過麒麟臂唯有靠披肩, 同埋要著cool肚腩褲
(雖然係貴左d, 不過真係我近年最成功投資之一 )
...

哈哈哈,對我黎講,您已經係瘦架啦.
不過您件旗袍真係好靚,但我入去website睇唔到地址,您知唔知佢地間shop係邊度??過年可以搵佢做唐衫呢.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哈, 差d俾你"大"到, 個網址有address架, 你再睇下啦, 再講落去呢個topic俾人查封架喇
唐衫似乎又唔係佢地強項wor........我之前襯過一間o係上環, 講明返大陸做, 不過contact point o係香港, 所以價錢比香港做平, 但又比深圳貴, 我做過件小朋友棉"立", 塊布係我自己的, 好花好花, 佢地幫我對晒花wor! 我都幾surprise! 丫..........叫咩名呢, 等我再搵下先......
原帖由 FA8866 於 09-4-2 09:52 PM 發表

哈哈哈,對我黎講,您已經係瘦架啦.
不過您件旗袍真係好靚,但我入去website睇唔到地址,您知唔知佢地間shop係邊度??過年可以搵佢做唐衫呢. ...

別墅

真係好靚!

一件衫嘅cutting好緊要,可以將D缺點儘量收藏,着上身後個型正好多。

請問個款係唔係佢地設計?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-4-2 20:28 發表
呀, 我影左相呀--
我件"拖地魚尾"祺袍:因為塊布係斜裁, 所以掛o係度都會識收身, 又唔駛貼晒--最緊要係之後肥左都著得返, 我自己覺得會比傳統祺袍flexible (鬼叫自己無魔鬼身材咩)
http://farm4.static.flick ...

伯爵府

原帖由 acesfamily 於 09-4-2 21:21 發表
金多寶 ok呀。我媽舊年12月做奶奶,個個都讚不絕口。

Yes, 金多寶 (in kowloon) good ar. I made one for wedding, my sister made one for her wedding & my mum made two for our weddings.

All less than $1300 (included cloths) but it was 6 years ago.

Many people from overseas also go to their shop.

You can find their tel no from yellow page because I lost their contact already.

首頁

尾頁

跳至