美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投

IHK 發表於 18-8-7 13:57
真係㗎,你睇下個針窿位,成個月啦,都仲爆瘡, 其實究其打第三支啦,都唔知返唔返去好, 就算打返去同佢 ...
Hi,我睇你張相,你話打左三針,效果你自己覺得如何?
因為,我冇見過你打針前D相,好難比較,但你打SCULPTRA 針的價錢算平,但是否正廠貨???
我好驚是假針或水貨......
我比你張相,我朋友睇,睇吓點解會起白頭瘡,我朋友話好可能皮膚缺水,你試吓做多D補濕

大宅

IHK 發表於 18-8-7 15:46
第一針4400、第二針5000
我埋線醫生(尖沙咀),打SCULPTRA ,做特價都要$6000,
有D美容院開價$8000-10000,你好平.....

大宅

我想問吓如果打SCULPTRA 之後要幾耐先做得HIFU果D呢?我係面皮鬆但面瘦,
想做提升,之前做過玫瑰線個醫生唔好,整到有線痕,而家成十個月先冇唔覺,但鬆弛無幫助,佢提議我做SCULPTRA,我都記得睇過資料話要溝粉要時間,佢竟然話唔洗!所以我已經信佢唔過,唔會再响佢度做,JM可唔可以話我知响邊度做?多謝JM

大宅

Ms.wendy 發表於 18-8-10 12:26
Hi,我睇你張相,你話打左三針,效果你自己覺得如何?
因為,我冇見過你打針前D相,好難比較,但你打SCULPTRA 針的 ...

我只係打過兩針, 我啲皮膚係黑但係我之前有做開laser 長期有做保濕, 皮膚都算光滑, 只係虎紋咗少少, 想改善, '打完第二次之後皮膚針口位周圍 好鞋,出暗粒, 至於價錢 你話好平又唔算平, 佢只係診所, 唔係醫美所以食水唔深, 第一次冇問題第二次就出事啦

大宅

霧飛行 發表於 18-8-10 15:31
我想問吓如果打SCULPTRA 之後要幾耐先做得HIFU果D呢?我係面皮鬆但面瘦,
想做提升,之前做過玫瑰線個醫生唔 ...
其實,我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
我打電話問姑娘約時間打Sculptra當晚即打可以嗎?
姑娘話可以,Sculptra不需要時間等粉狀容解,
上網再了解吓,Sculptra是粉狀,一定需要時間容解, 好......我決定取消埋線醫生(尖沙咀)

跟我個friend去打開那間診所,可能埋線醫生(尖沙咀)心急,打完Sculptra, 我了解最好1-2個月後先打HIFU ,Hifu 收水腫面我OK,所以,我會定期做,去美容院,經濟實惠一次過程400-600發不等全段激活真皮層嘅膠原增生,令筋膜層提升及收緊, 從而做到輪廓拉提效果.不過要定期做,但又不能做次數太多,一年做2-5次左右,做太多會傷筋膜層,埋線我聽過好多問題出現,見線頭,效果一般,剛剛整完,影相係幾好,但3個月左右,開始又鬆弛,同時做埋線我覺得痛過HIFU,又貴過HIFU
請問你埋線在那裡做,私下比資料我,THX

大宅

IHK 發表於 18-8-10 21:19
我只係打過兩針, 我啲皮膚係黑但係我之前有做開laser 長期有做保濕, 皮膚都算光滑, 只係虎紋咗少少, ...
如果保濕做足,你起白頭瘡,可以問返打針個醫生咩事,佢有責任解釋
不過,你話打左2 針,但我見你眉心位,兩眉中間,下次可以打多小小Sclptra ,等睇落冇咁凹...

大宅

唔該曬你我都覆左你、其實我覺得醫生有冇美感sense 都好重要呀, 因為有時自己唔識睇就係要專業意見嘛、 所以有d醫生自己都keep得靚真係有說服力d,你話係嗎?

大宅

霧飛行 發表於 18-8-11 11:08
唔該曬你我都覆左你、其實我覺得醫生有冇美感sense 都好重要呀, 因為有時自己唔識睇就係要專業意見嘛、 所 ...

不好意思,近來比較忙,因為,下個月要離開香港幾個月,我自己比較鍾意打Sculptra,因為,是慢慢變靚,自然D,

Sculptra被人體自然分解吸收 Sculptra®塑然雅®的成分PLLA聚左乳酸具有生物相容性及分解性,可逐步被人體自然分解成乳酸、二氧化碳及水份再吸收,同時激發骨膠原再生。

我朋友本身面部凹陷,太陽穴 (夫妻宮)和虎紋 (法令紋),佢第一次要打二枝Sculptra,
如果,各位靚女本人,面部凹陷,冇咩肉,咁..正常情形下,第一次,一定要打2-3枝,第二次補針睇情形,不過2-3個月後,自己見到變化,真係好自然,但覺得皮膚質素有改善,
多謝你分享,本來都想做玫瑰線,聽完你講,想清楚先

男爵府

回覆 Ms.wendy 的帖子

我都係屬部及太陽穴凹陷,冇咩肉既人, 本應諗住第一次應該要打二枝Sculptra, 點知醫生見完我話一支已夠, 但到真正打既時候醫生又話我第一次其實應該要2支...... 我都O晒咀, 又係醫生你自己話一支先! 仲有, 醫生幫我打完想收工既時候才發現樽內原來有1/4未打晒, 之後又再吉多兩針, 無端端又捱多兩針, 而家第4日面仲有瘀青.

約1個月後去打第2支

複式洋房

pls pm 你佐敦個醫生比我,thanks

大宅

Ms.wendy 發表於 18-8-15 14:35
不好意思,近來比較忙,因為,下個月要離開香港幾個月,我自己比較鍾意打Sculptra,因為,是慢慢變靚,自然D,:ilo ...

Could u pls pm your doctor’s detail. Thx

大宅

loklok0104 發表於 18-8-15 17:52

我都係屬面部及太陽穴凹陷,冇咩肉既人, 本應諗住第一次應該要打二枝Sculptra, 點知 ...

哈哈,醫生一定係趕時間收工
分享一次我跟朋友去北角張XX醫生,我朋友打BOTOX,入房見醫生,我最鍾意周圍看看,那個什麼張XX醫生,佢張枱面,有好多準備幫客人打的醫美藥水樽,我朋友表明打BOTOX,醫生是但在枱面拿一樽藥水幫我朋友打針,
我們入去見醫生到打完BOTOX大約十分鐘到,有5分鐘張醫生眼定定望電腦,原來睇緊股市,
我覺得好奇怪,點解可以咁...是但,
但我見到佢勁多人睇,不過係勁多大陸人去打針,我另一個朋友,都係
北角張XX醫生打班,打左10次以上,沒有太大改善,最後,我都沒有信心搵這個醫生

大宅

kids~ 發表於 18-8-15 21:46

pls pm 你佐敦個醫生比我,thanks

請問,你問什麼佐敦醫生?
我沒有搵過佐敦個醫生....

請一定要私下PM我,不要在POST文,在這裡,問醫生資料或診所,我不會回答
因為,我唔想比板主DELETE 此POST

大宅

pangpanghk 發表於 18-8-15 22:58
Could u pls pm your doctor’s detail. Thx
請一定要私下PM我,不要在POST文,在這裡,問醫生資料或診所,我不會回答
因為,我唔想比板主DELETE 此POST

大宅

霧飛行 發表於 18-8-11 11:08
唔該曬你我都覆左你、其實我覺得醫生有冇美感sense 都好重要呀, 因為有時自己唔識睇就係要專業意見嘛、 所 ...

因為,我朋友跟醫太太比較熟小小,我朋友平日傷風感冒都係睇佢,醫太拿出SCULPTRA正廠訓練醫生証書,比我見到,原來,有D醫生賣水貨,係冇接受過Sculptra香港公司訓練,
我去過尖沙咀和北角醫美醫生處,都有問過醫生,問是否在香港受訓,比尖沙咀和北角醫生閙我,話醫生梗係識打針啦.....
我先知原來,唔係個個醫生都會在香港接受Sculptra正廠訓練,我問土瓜灣醫生,
有咩分別,沒有正式香港訓練,通常一針過貪心想快,香港訓練怕塞針,通常會用10-15個針頭打Sculptra,
會唔會起粒,這個很重要,我見到張証書有寫訓練左幾多小時
你問HIFU間美容院,你唔開course,,佢哋個樣想食人, 勁臭吋.

偷影

大宅

回覆樓主

妳好,已PM,麻煩有時間回覆我喔

大宅

美容院臭寸唔好去啦!又唔係得佢一間⋯而家出面咁多選擇仲寸,只會比人淘汰啦😎
你冇有打 derma veil? 有d 人話好過 sculptra , 唔知係咪

大宅

霧飛行 發表於 18-9-1 13:57
美容院臭寸唔好去啦!又唔係得佢一間⋯而家出面咁多選擇,只會比人淘汰啦😎
你冇有打 derma ve ...

你說得對,這間美容院,我唔會再去,出面大把選擇,
但打針,一定要貨真價實,我覺得derma veil 比較新第二代童顏針"Derma veil,台灣好受歡迎,
簡單說一下感覺就是透明質酸馬上靚,但做完位置模上手感比較硬,
維持效果要看打的份子和牌子,因人疑異~但就不可做RF射頻,會加速消散透明質酸,
而且我需要整體提升,用PLLA聚左乳酸價錢比較合理(全臉),
加上皮膚生出來的膠原蛋白觸像自己臉上的肉
Sculptra打後要按摩~按不夠出來效果有差別
而且按不夠還有機會有起粒,

Sculptra 同 Derma veil 根本就係兩樣唔同嘅野!
話就話大家都係 PLLA ,但首先,Sculptra 係唯一一個得到FDA認識嘅 PLLA醫美認可 Product,而Sculptra本身係粉狀,打入皮膚,經按摩會均勻滲透,

從而激發面部深層骨膠原再生,具有生物相容性及分解性,
可逐步被人體自然分解,於歐美接近50個國家廣泛應用為醫學美容療程嘅product,
被廣泛應用接近20年。
Derma veil 話就話係「新一代」PLLA 膠原再生 Product,
但佢真正成份係 PLLA plus Glycolic Acid,而 Glycolic Acid 中文係「乙醇酸/甘醇酸」,係 Alpha Hydroxy Acid ,「角質剝離劑」, 即「果酸」入面嘅其中一種,
係 Organic acid。
我唔會質疑同 challenge Derma veil,但佢無 FDA 認證就的確係事實,

而且,我唔會夠膽將 PLLA plus Glycolic Acid一齊打,
因為Glycolic Acid 唔係人人都受得,
一般以醫學美容外用嚟講都要先做皮膚測試睇下會唔會產生過敏反應。
以我個人立場,尤其熟知每種成份,我就絕對唔會咁嚟冒險!

大宅

Ms.wendy 發表於 18-9-3 10:15
你說得對,這間美容院,我唔會再去,出面大把選擇,
但打針,一定要貨真價實,我覺得derma veil 比較新第二 ...

最後,我下星期離港,有一個多月,可能不能盡快回覆大家,
我已經訂左一枝透明質酸, 月尾回港打,我覺得Sculptra 補濕係差D,
Sculptra
咁多年,又係FDA approved穩陣D!
大家記住 要靚,但安全都好重要,我唔貪心,祗要外表比人感覺,比實際年齡,年輕5年,就得

每個人,其實都會有年華逝去的一天,個人心態也很重要.祝 大家愈來愈 靚

大宅

Ms.wendy 發表於 18-7-24 15:18
繼續分享Sculptra,用佐十五個針頭,打一枝Sculptra,OMG 沒有起粒
當然,最重要係貨真價 ...
Can you give me the doctor's information thanks

首頁

尾頁

跳至