夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

amane19732001 發表於 18-7-21 07:09
知我地傾開,也不滿,所以一爆就話要分開,冇轉灣餘地!

已知又已表達不滿你都够胆死继續,你都当佢死ge, 何止係5尊重,同人傾好爽?5傾會死的?你自己攞黎。

洋房

瑤瑤~ 發表於 18-7-21 09:34
除非你老公而家仲有成日同0個個暗戀對象傾密計/單獨見面, 咁你既行為都可以理解(驚佢兩個有路)
但如果已經 ...

好亂吖!都唔知點好!
kelly

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

瑤瑤~ 發表於 18-7-21 09:34
除非你老公而家仲有成日同0個個暗戀對象傾密計/單獨見面, 咁你既行為都可以理解(驚佢兩個有路)
但如果已經 ...

樓主老公有暗戀對象?邊度提過?

大宅

回覆樓主:

其實掉返轉件事,你將心比心咁睇,你又覺得點?你同老公舊同學傾,老公之前已表明唔鍾意,作為老婆都應該要避忌下,然後你仲要繼續傾,之後仲要删除埋啲msg, 而家無證無據,我係你老公都未必信你同埋會好嬲。
佢講離婚可能只係一時之氣太嬲而講,但你是否都應該好好檢討一下。如果掉轉角色你c6因為咁而delete 堆msg, 你自己問心你又信唔信同接唔接受得到,又或者你會話你接受到or會選擇信佢,咁係你大方,但我想講每個人嘅接受能力都唔同,你覺得小事你老公可能覺得好hurt, 你覺得佢誤會左你,咁係因為你做啲嘢的確好令人誤會。唔好將個focus去左點解佢咁小事就話要離婚到。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

洋房

一嚿大番薯 發表於 18-7-21 10:36
其實掉返轉件事,你將心比心咁睇,你又覺得點?你同老公舊同學傾,老公之前已表明唔鍾意,作為老婆都應該要 ...

唉!已經知道錯。
kelly

大宅

amanyue19732001 發表於 18-7-21 10:38
唉!已經知道錯。

你自己都唔好再focus佢點解咁小事就嗌分開喇,快啲諗下辦法氹返個老公啦。男人其實都要人氹架,或者搵返個舊同學cap返啲對話俾佢睇等佢安心返啦,然後你都避忌下啦
祝你地兩公婆快啲好返

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

soso1227 發表於 18-7-21 10:25
樓主老公有暗戀對象?邊度提過?

1樓有講佢老公以前的暗戀對象

男爵府

amanyue19732001 發表於 18-7-21 10:38
唉!已經知道錯。

肯定冇其他原因?快啲同佢傾下,如果誠心認錯又冇其他原因,話分開都係一時太嬲。
我就唔明白老公以前暗戀對象有咩好講?仲要明知老公唔鍾意都要繼續講?又好難怪佢嬲。

公爵府

我覺得你有玩火意味,係咪想用曖昧關係去刺激你老公。如果你老公有表示不滿,你都繼續咁做,真係難怪佢咁嬲。可能佢感覺到你有出軌嘅意思,話你又唔聽,儲埋先爆你。

洋房

一嚿大番薯 發表於 18-7-21 10:36
其實掉返轉件事,你將心比心咁睇,你又覺得點?你同老公舊同學傾,老公之前已表明唔鍾意,作為老婆都應該要 ...

你講得好啱!我已經知道錯
kelly

大宅

amanyue19732001 發表於 18-7-21 22:27

你地和好返未呀?星期日唔好嘥左個假期,快啲氹下佢啦,然後聽日出去請食返餐飯好好道歉就無事架喇,希望你地快啲和好如初

別墅

amanyue19732001 發表於 18-7-20 20:26
我老公因為我同他的舊男同學私下whatsapp ,內容講我老公以前的暗戀對象。我老公嬲到決定要同我分開。原因 ...

以前既事,咁都嬲係佢問題

男爵府

回覆樓主

佢可能出面收埋個女人,先借題發揮入你

男爵府

amanyue19732001 發表於 18-7-21 22:27

我同你有同一個煩惱~我老公又係因為我同個女的同學爸爸私下WhatsApp 話要同我離婚~仲猛話我一定同佢有嘢~但實情係冇~內容我全部冇delete ~但佢都要話冇彎轉~同佢成二十年~話分就分~我而家真係萬念俱灰

別墅

回覆 mingmama 的帖子

下....點解可以咁小氣? 呢個世界唔係男就係女家啦~ 我真心唔明男女真係唔可以做朋友咩? 重要係大家都係家長...

琥珀宮

老老實實,知老公以前d對象做咩先?仲要唔係問當事人,係經第三者去知,俾我都嬲爆,要打探私隱,點解唔問返當事人?咁同係背後說三道四的7+1有咩分別?即係好似公司D同事背後論人長短嗰D咁,如果當事人唔肯講咪算囉,都以前的事,知嚟做咩其實?

不喜勿插﹗

琥珀宮

soso1227 發表於 18-7-21 08:51
回覆 amanyue19732001 的帖子

嗰個係你老公舊同學,唔係你舊同學,而明知老公唔鍾意仲要聯絡,

咪係囉,如果老公瞞住老婆私下同老婆D好姐妹聯絡,大家第一時間會否覺得個老公心懷不軌呢?

其實樓主個老公個舊同學,男人老DOG,唔明點解會係背後同自己同學個老婆去講自己同學個D事非,男人都咁八?

男爵府

kit_katw 發表於 18-7-24 13:16

下....點解可以咁小氣? 呢個世界唔係男就係女家啦~ 我真心唔明男女真係唔可以做朋友 ...

佢話我同佢日日WhatsApp 好有問題~我同嗰個爸爸講嘅都係閒話家常~我完全冇delete 任何訊息~因為我覺得冇咩嘢要隱瞞~佢發現後就大發雷霆仲話要離婚~永遠唔會原諒我~我真係好傷心完全唔知可以點做

別墅

哄唔返? 佢係一知道你地傾就咁大反應? or 佢有表達過不滿但你都keep 住傾?

首頁

尾頁

跳至