夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kit_katw 發表於 18-7-24 16:13
回覆 mingmama 的帖子

哄唔返? 佢係一知道你地傾就咁大反應? or 佢有表達過不滿但你都keep 住傾? ...

佢話佢有曾經表達過不滿~但只是我自己sense唔到~我真係覺得好無奈~我真係冇任何變心越軌的意思~但佢已經認定我已出軌~好冤枉~好難受

伯爵府

2024年龍年勳章

amanyue19732001 發表於 18-7-20 20:26
我老公因為我同他的舊男同學私下whatsapp ,內容講我老公以前的暗戀對象。我老公嬲到決定要同我分開。原因 ...

你同你老公的男同學日日八你老公的私隱?
老公話咗唔好你都要? 仲del message?
件事怪得很。

伯爵府

2024年龍年勳章

mingmama 發表於 18-7-24 13:39
佢話我同佢日日WhatsApp 好有問題~我同嗰個爸爸講嘅都係閒話家常~我完全冇delete 任何訊息~因為我覺得 ...

你真的有空去同個男人日日傾?
好羨慕你咁多時間。我啲好好朋友都係一星期傾到兩日左右。家長同舊同學係Group message多啲,好少單獨傾。
我都有好熟嘅男性朋友,最friend 嗰排一星期三日左右,講緊係30年友情嗰啲。

洋房

mingmama 發表於 18-7-24 16:22

佢話佢有曾經表達過不滿~但只是我自己sense唔到~我真係 ...

我老公都係話我感覺唔到佢不滿喎!但佢其實冇乜講過話唔比我同佢舊同學講野,有時仲問我傾乜,但最後果次知道係傾以前暗戀對象,就反哂檯叫離婚

kelly

瑪瑙宮

amanyue19732001 發表於 18-7-25 11:57
我老公都係話我感覺唔到佢不滿喎!但佢其實冇乜講過話唔比我同佢舊同學講野,有時仲問我傾乜,但最後果次 ...

談話關於佢暗戀對象, 你唔會知佢以前有暗戀對象, 一係你主動問佢个舊同學, 一係个舊同學自動報佢料, 但, 點都係兩个人揭緊自己的私隱, 無可能唔反感, 唔通會好 happy 好認同你地用佢/佢 d 野做話題傾傾傾. 佢有時問你傾乜, 只係試探你地重有無聯絡.

我 ex 重奇持, 佢會約同我呀姨兩个食飯, 佢無話我知, 後黎自己爆响口, 我都好奇怪, 你地有乜要約兩个人食飯兩个人傾? 我都唔會約你呀叔呀伯傾野喇.

洋房

amanyue19732001 發表於 18-7-25 11:57
我老公都係話我感覺唔到佢不滿喎!但佢其實冇乜講過話唔比我同佢舊同學講野,有時仲問我傾乜,但最後果次 ...

其實我老公在我和他拍拖其間,無意中比我碰破佢同這位暗戀對象私下聯絡,所以咁多年來我心中有剌,每次嘈架我都會講佢偷偷聯繫這人,但每次一提,佢就大發雷霆,仲答我,當時又未結婚,點解唔可以同佢聯絡。咁我問佢點解要偷偷聯絡,不可大方聯絡嗎?他話知我性格,所以費士麻煩。其實我有點心淡,我總覺得佢好保護這個女人,每次一提就會大發雷霆。今次咁嬲其實借D意入我罪。
kelly

洋房

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:09
其實我老公在我和他拍拖其間,無意中比我碰破佢同這位暗戀對象私下聯絡,所以咁多年來我心中有剌,每次嘈 ...

借提發揮,其實一段婚姻係唔係咁簡單,話分就分?難道咁多年,一點感情也沒有。這件事情上,我知自己有錯,但未至於錯到要離婚收場。大家認為呢?
kelly

翡翠宮

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:09
其實我老公在我和他拍拖其間,無意中比我碰破佢同這位暗戀對象私下聯絡,所以咁多年來我心中有剌,每次嘈 ...

每次嘈架我都會講佢偷偷聯繫這人
嘩, 你真係煩到無影, 比我走左9世; 佢算忍得耐.

洋房

mini1204 發表於 18-7-25 12:49
每次嘈架我都會講佢偷偷聯繫這人
嘩, 你真係煩到無影, 比我走左9世; 佢算忍得耐.

佢偷偷聯絡自己暗戀對象喎!咁都冇問題?
kelly

伯爵府

回覆樓主

你D行為好幼稚,一而再,再而三咁鬧交就摷舊事來講,煩到嘔血,而家仲要去煩佢朋友傾一個你自己假想敵?每個人底線唔同,你仲不停玩火……
你唯有等佢啖氣下左睇下仲有冇得傾

瑪瑙宮

每次嘈架我都會講佢偷偷聯繫這人,

每次嘈架係關事其他, 都唔關事此人, 拉埋黎講, 你真煩到一個點. 我諗問題唔係得今次事件架喇, 你老公唔高興你都 feel 唔到, 佢覺得再落去無意思卦, 點知佢真正諗緊乜. 佢齋講無實際行動離婚, 見步行步.

伯爵府

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:20
借提發揮,其實一段婚姻係唔係咁簡單,話分就分?難道咁多年,一點感情也沒有。這件事情上,我知自己有錯 ...

你覺得件事唔嚴重,但唔代表佢覺得唔嚴重,好多男人面子大過天。就算咁多年感情又點呀,分分鐘你老公係忍冇可忍呀,今次導火線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

翡翠宮

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:57

婚前大家都可以簡咩有大不了
已經過左去你仲次次講, 比我3次機會已經比多左你

仲要唔知你地平時點溝通, 平時有咩問題
好多野累積, 點會一次就定生死
只係你唔知/扮唔知/知都當佢死既
咁而家咪玩出火囉
講真, 佢講到咁絕睇怕都忍左你好耐; 趁機會而家索性閃.
你無咩可以做

男爵府

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:20
借提發揮,其實一段婚姻係唔係咁簡單,話分就分?難道咁多年,一點感情也沒有。這件事情上,我知自己有錯 ...

比我,我係會離婚,原因係你太蠢。與其話咁多年感情都可以放棄,倒不如話你咁多年都成舊飯咁,你狂呷醋狂提個女人,只會更顯得你冇自信、冇能力令個男人愛你,而嗰個係佢當年吃不到的女神,不費吹灰之力得到佢垂青,你越將件事發大亦只會更突出佢女神地位。

最致命係你完全不明他人心,唔識睇人眉頭眼額,唔識做人,一齊咗咁多年,連個老公不滿同介意你都睇唔出,仲要家醜外傳,夾埋外人揭自己私隱,留你响度同玩自己無異。

洋房

~小樹兒~ 發表於 18-7-25 13:37
比我,我係會離婚,原因係你太蠢。與其話咁多年感情都可以放棄,倒不如話你咁多年都成舊飯咁,你狂呷醋狂 ...

翻舊賬不止我一人,佢也是翻我舊賬的。
kelly

洋房

mini1204 發表於 18-7-25 13:28
婚前大家都可以簡咩有大不了
已經過左去你仲次次講, 比我3次機會已經比多左你

婚前個個可以簡,咁佢已經同我一齊,咁是否一腳踏兩船呢?
kelly

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

amanyue19732001 發表於 18-7-25 12:57

有問題!
但係件事已經十幾年前,而你仲摷出來鬧,
証明你老公冇新痛腳俾你捉,
而你就煩足十幾年!
你自己都識呷醋,
卻私下常常聯絡老公舊同學,
不能將心比心,
根本常常和老公舊同學傾偈係好奇怪,
你證明唔到你地冇野就真係離硬。

洋房

soso1227 發表於 18-7-25 15:34
有問題!
但係件事已經十幾年前,而你仲摷出來鬧,
証明你老公冇新痛腳俾你捉,

我決定分開!
kelly

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

比我都唔信你 傾完就刪msg咁實制上內容係咩真係任你講
明知唔中意仲要做 咁後果就要自負
郁下拿番n年前既野黎講 你破壞緊大家既感情
以前可能佢唔識醒水 仲有聯絡 而家都無再做 你仲係咁講 咁有乜意思
你而家係自己錯 但都要插番佢二刀 你以前都同xx傾咁我同yy傾係一樣

講真如果我老公咁樣同另一個女人 傾完剷msg
如果係身正不怕影子斜 咁駛乜剷
連個解釋都差到不得了
明知老公唔中意仲要做咁分開都正常
你仲好意思怪人絕情?

我一向都覺得綠帽唔怕戴 最緊要除得快

首頁

尾頁

跳至