自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔叫"柏謙"~有咩意見~?thxthx
諗左好耐都諗唔個o岩~
有時間按下面"個人網頁"睇下啦~^_^

男爵府

Beckham -> David Beckham

大宅

MATTHEW

大宅

Bernard, Pius, Manfield,

子爵府

Perry
Paco
Aden

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

Brian

1. 布萊恩(男子名,涵義:出生高貴;有權勢的領袖)

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都係 like 呢個, 仲有 marco 同
bosco 都幾好 !

原帖由 nataliepml 於 09-4-2 22:35 發表
MATTHEW

洋房

"柏謙"呢個中文好好聽, 應該要唸一個好聽又特別嘅英文名, 不過我覺得要襯埋個姓先得; 我之前喺美國買左一本英文名書, 你PM我你BB個姓, 同埋想用咩字頭, 我幫你睇下有冇啱啦!

原帖由 小邦女 於 09-4-2 22:25 發表
仔仔叫"柏謙"~有咩意見~?thxthx
諗左好耐都諗唔個o岩~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Need to match with the surname. What's your son's lastname? Just have one in mind really match with the pronounciation : Joaquin (origin from Spanish).
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

原帖由 babyiscute 於 09-4-3 01:00 發表
"柏謙"呢個中文好好聽, 應該要唸一個好聽又特別嘅英文名, 不過我覺得要襯埋個姓先得; 我之前喺美國買左一本英文名書, 你PM我你BB個姓, 同埋想用咩字頭, 我幫你睇下有冇啱啦!

...

bb姓李架~咩字頭無咩所謂~~唔該大家

大宅

原帖由 Roroma 於 09-4-2 22:42 發表
Bernard, Pius, Manfield,

Bernard, Pius, Manfield, Joaquin<--------可以話我知大約點讀嗎???

MATTHEW其實我都好鐘意,不過想再多d選擇~keke

大宅

PATRICK
SAMUEL
NICOLAS
NATHAN

男爵府

Rex Lee.......

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

Dorman Lee = 多money

大宅

原帖由 jui 於 09-4-3 09:53 發表
Dorman Lee = 多money

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 小邦女 於 09-4-3 09:01 發表
Bernard, Pius, Manfield, Joaquin

Bernard : burn nus
Pius : P us (如果冇記錯)
Manfield : man thew
Joaquin : 或kim

王國長老

Mathew, Nathan, Ethan, Jordan, Jaden 都係近呢一兩年好多人用,我身邊朋友d仔都實有一兩個

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 rose-mag 於 09-4-3 11:28 發表

Joaquin : 或kim

讀音同串字都好似呢個Penis

no good

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

Joaquin:或kim 個讀音好似(vacum真空) no goodquote]原帖由 rose-mag 於 09-4-3 11:28 發表

Joaquin : 或kim [/quote]

大宅

OH....mouth:
仲有無人可以提議??!!

首頁

尾頁

跳至