自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

原帖由 小邦女 於 09-4-3 18:21 發表
OH....mouth:mouth:" />
仲有無人可以提議??!!

Balin, Bentley, Bradley, Perry,

http://www.babycenter.com/baby-names?intcmp=Nav_Global_babynaming_babynamefind

子爵府

My son's friend's name are: Luke, Jonah, Jared, Nick, Aaron...

大宅

Barak, Bastien......
其實我有個fd叫Barak,都幾高大靚仔,好sporty & nice,做野好認真的~~

男爵府

真係好名哦!!!

原帖由 jui 於 09-4-3 09:53 發表
Dorman Lee = 多money

大宅

原帖由 twingirls 於 09-4-3 19:03 發表

Balin, Bentley, Bradley, Perry,

http://www.babycenter.com/baby-names?intcmp=Nav_Global_babynaming_babynamefind

THX~~但有d我唔係好識讀,有無d有讀音既網頁~thx
有時間按下面"個人網頁"睇下啦~^_^

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

如果我c6姓李....我嗰仔一定改 Dorman
原帖由 G-Ma 於 09-4-3 21:00 發表
真係好名哦!!!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Andrew, Ivan, Vincent, Jacky

大宅

原帖由 jui 於 09-4-3 22:04 發表
如果我c6姓李....我嗰仔一定改 Dorman

叫Dorman lee 會唔會比人笑呀大個左
有時間按下面"個人網頁"睇下啦~^_^

子爵府

好媽媽勳章

Marcus都唔錯呀~

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

要嗰老豆姓李先可以用哩嗰英文名呀!!! 多 money 都比人笑 ........I don't care
原帖由 小邦女 於 09-4-3 22:17 發表

叫Dorman lee 會唔會比人笑呀大個左

男爵府

Adrian, Anthony, Arthur, Clarence, Clifton, Frederick, Jeffrey, Justin, Isaac, Trevor

伯爵府

Dorman Lee = 多money [/quote]
Norman.

大宅

Tristan Lee

洋房

我睇左本書, 不過柏字都會唸用B 或 P字頭, 不過我選唔到!
如果BB係仔, 我覺得可以跟Daddy個字頭, 女就跟媽咪, Daddy會錫bb多d, 或者跟哥哥姐姐, 感情會好d, 或者可以跟你地尊敬嘅人!
本書choices唔係好多, 你可以試下以下網址, 有好多choices, 又有讀音, 又知興唔興, 如果興, 即係 common!
http://babynamesworld.parentsconnect.com/
我bb個名係第二個網址搵, 不過我唔記得係邊個, 遲d搵到話你知! 個個都話好好, 連我d外國客都話好聽又特別; 所以我覺得bb個名都係Daddy Mommy改好d, 會自豪d, 第日bb問你, 知道係Daddy Mommy改, 會鍾意自己個名多d!

原帖由 小邦女 於 09-4-3 08:57 發表

bb姓李架~咩字頭無咩所謂~~唔該大家

子爵府

Jeff, Jason, Harry, Brandon, Ellicott

等待驗證會員

原帖由 小邦女 於 09-4-3 22:00 發表

THX~~但有d我唔係好識讀,有無d有讀音既網頁~thx

Sorry, no ar............

大宅

Justin, Anson, Corey, Bryce, Randy, Jeff, Gavin, Brandon

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

如果喺HK住,我覺得唔好改d咁"kiu"口嘅名啦,係就係會與眾不同d,不過就算你識讀,都有大把人唔識讀,讀都唔三唔四咁就唔好啦 .... 如果你見d名係你唔識讀嘅,真係改唔過,因為其他人好大機會都唔識讀 .....

大宅

Benjiman, Darren, Darrien, Dave, Douglas, Jed, Thomas, Ryan, Lawrence, Terrence, Ambros,

大宅

好媽媽勳章

http://www.babynames.com/Names/search.php
我都有個網址你去睇睇啦!

首頁

尾頁

跳至