自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

根本係個人問題

水晶宮

回覆樓主

都唔知點解啲人咁衰,唔好好愛惜自己的地方。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

waynewon 發表於 18-7-26 20:40
我公司,admin會對新入職同事講明,要保持廁所清潔,否則一定會收warning,公司試過因為有人太污糟影晌其他 ...

咁勁!我公司最近煩惱係水機
唔知邊個咁無腦,成日倒野落水機下面個去水兜(包括茶葉,什至飯盒食完long完跟手倒落去)
水機一塞,成抽星盆咖啡機全部要一齊停,成層樓無水用
阿姐嬲到噴火,因為佢地要繼續用水,即係要走上走落

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-7-27 08:01
咁勁!我公司最近煩惱係水機
唔知邊個咁無腦,成日倒野落水機下面個去水兜(包括茶葉,什至飯盒食完long完 ...

叫佢貼張紙警告唔好倒污水落水兜,如冇改善公司不排除放cam錄影,一經發現會出warning。

雖然好似不近人情,但如果員工唔自律,admin都係焗住要做醜人。

子爵府

我細公司, 係劏房, 廁所幾個單位共用.
業主有請人打理公共地方, 每日下午嚟一次咁.
個姐姐成日投訴話男廁成日個座廁周圍, 同成地屎, 唔明點解可以搞到咁污糟. 之後印咗張warning係一隻狗喺座廁旁痾, 寫話注意衞生等等, 貼喺門上, 諗住有改善, 點知嗰個人可以整到張紙都有, 激到清潔姐姐死.
佢話佢知係邊個 (佢話係國內人), 同嗰間公司個老細投訴咗好多次都係咁, 最終姐姐同業主投訴, 業主再同嗰間公司講唔改善就唔租俾佢, 然後嗰個男人被炒魷.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

waynewon 發表於 18-7-26 20:40
我公司,admin會對新入職同事講明,要保持廁所清潔,否則一定會收warning,公司試過因為有人太污糟影晌其他 ...

我好奇adm 點證明係邊個同學整污糟個廁所?我公司都有同樣情況, adm 嬲到想查cctv邊個去過廁所Tim

男爵府

ggsbb 發表於 18-7-27 18:08
我好奇adm 點證明係邊個同學整污糟個廁所?我公司都有同樣情況, adm 嬲到想查cctv邊個去過廁所Tim:thinki ...

細公司得幾個女人,平時已懷疑某人,有次admin用完漏咗手機晌入面,某人跟手用,斷到正一正冇得抵賴。

男爵府

BK Milk勳章

ccli629 發表於 18-7-27 17:51
我細公司, 係劏房, 廁所幾個單位共用.
業主有請人打理公共地方, 每日下午嚟一次咁.
個姐姐成日投訴話男廁成 ...

大快人心

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

waynewon 發表於 18-7-27 20:07
細公司得幾個女人,平時已懷疑某人,有次admin用完漏咗手機晌入面,某人跟手用,斷到正一正冇得抵賴。
...

咁就真係抵佢囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cheung2000 發表於 18-7-26 18:33
我舊公司全層3個offices share3隔女廁,發覺某新後生女同事入職後成日有c蹟,清潔姐姐每次見到都破口大罵, ...

放下自在

男爵府

點解咁多人唔沖 M 血 . 咩心理

男爵府

回覆樓主:

剛轉新工,公司人唔多,不過個厠所係超乾淨,真係好感恩

以前公司大,人多,厠所乜跡都有

男爵府

回覆樓主:

我以前做過間公司,唔算細,但嚟咗個樣貌娟好嘅後生女仔之後,洗手間恐怖事件日日有,污糟,真係冇樣睇

大宅

諗極唔明點解啲人會用到咁污糟佢地係屋企係咪咁污糟法
定因為出面廁所唔洗佢自己洗所以咁呢

我以前舊公司都係大公司
係同隔離係某政府部門一齊共用

個女廁呢
有尿呀,血呀,m巾呀,屎漬呀,成個廁格掉滿晒廁紙呀呢啲之外

有次推開度門
成督屎係正廁板嘅前面
點鬼樣屙到會係前面

男爵府

waynewon 發表於 18-7-27 13:37
叫佢貼張紙警告唔好倒污水落水兜,如冇改善公司不排除放cam錄影,一經發現會出warning。

雖然好似不近人 ...

好多同事都以為個兜係會有人清,其實係無,我結果掉鬼左佢,倒都無得倒,要倒野唔該去廁所同茶水間

甲級寫字樓又如何呀、但廁所仲污糟個公廁。其實已經有阿姐,一個鐘巡一次,但成地廁紙,巾筒塞爆,掉得太多廁紙落去,攪到沖廁回水成地係,板紙成地係,廁板有尿小兒科啦。真係有清潔姐姐做到喊。

首頁

尾頁

跳至