自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

外甥仔剛 18 歲,但 9 月會去英國讀書。
可唔可以而家先考筆試,( 筆試有效幾耐 ? ) 。
然後,每次放假返香港上下堂 ( 找師父 ) ,到下年暑假返香港排期考路試。
咁行唔行得通?
駕駛學院要上幾耐堂先可以路試?

珍珠宮

Cara2006 發表於 18-7-29 12:59
外甥仔剛 18 歲,但 9 月會去英國讀書。
可唔可以而家先考筆試,( 筆試有效幾耐 ? ) 。
然後,每次放假返 ...

唔係潑冷水

教得好嘅師傅通常多學生, 有得選都未必想教, 因我之前怕太遲找不到好師傅, 筆試後馬上打比好評嘅師傅, 好師傅多學生, 唔憂做, 首先問你抽到邊個試場, 考試日期係邊日, 好師傅通常叫你唔洗馬上學, 因考完筆試要排幾個月先考路試, 好師傅通常多學生, 唔得閒屈你上多幾多堂,通常約你臨考前兩-三個月/甚至臨考前一至二個月先去學, 不過如果連考邊個場, 邊日考都講唔出, 非駕院的好師傅一定多學生, 加上呢行係靠口碑揾食, 因為好多人都係考到牌就唔洗再幫襯 (補鐘另計)

除非考完筆試, 有考試日期, 知道邊個試場, 到時考前一至兩個月返黎學。

正如教琴/補習咁, 學下唔學人地未必想教

大宅

回覆樓主

香港駕駛學院有針對海外學生的課程,我唔清楚,你打去問下。
http//lc-club.shopping.fashionsky.hk

子爵府

回覆樓主

英國考都可以,好多同學都在英國考,香港都揸得。

首頁

尾頁

跳至