自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

龔仁心怒斥陳振聰搞乜戀<---係唔係粗口啦
03/04/2009

今 天 是 龔 如 心 兩 周 年 死 忌 , 以 龔 如 心 情 人 自 居 、 千 億 爭 產 主 角 之 一 的 陳 振 聰 , 透 過 傳 媒 發 表 悼 念 之 詞 時 , 仍 不 忘 強 調 兩 人 私 秘 關 係 ; 而 領 軍 與 陳 打 爭 產 官 司 的 龔 仁 心 , 在 接 受 本 報 專 訪 時 , 直 言 不 承 認 其 戀 人 身 份 , 更 蔑 稱 : 「 乜 戀 呀 ? 得 佢 一 個 人 講 , 邊 個 證 明 呀 ! 」 龔 仁 心 無 懼 龔 如 心 私 隱 曝 光 , 因 為 公 眾 不 會 介 意 , 更 不 會 掩 蓋 龔 如 心 和 華 懋 慈 善 基 金 行 善 的 光 環 , 他 認 為 龔 過 身 後 遺 下 巨 額 遺 產 , 爭 產 是 「 有 錢 人 伸 手 窮 人 袋 中 錢 」 。 龔 仁 心 透 露 , 會 在 胞 姐 靈 前 祈 求 她 在 天 之 靈 保 佑 華 懋 及 龔 家 打 贏 公 益 捍 戰 , 完 成 她 的 遺 願 「 來 自 社 會 , 回 饋 社 會 」 , 更 矢 言 不 會 與 陳 振 聰 化 敵 為 友 。 相 關 新 聞 刊 A2 專 版 兩 年 前 的 今 天 , 龔 如 心 在 養 和 醫 院 病 逝 。 然 而 , 神 秘 商 人 陳 振 聰 和 一 紙 龔 如 心 ○ 六 年 遺 囑 的 出 現 , 讓 華 懋 王 國 陷 入 一 場 爭 產 風 暴 的 風 眼 中 , 迎 戰 的 責 任 落 在 龔 如 心 胞 弟 、 接 棒 領 導 華 懋 的 龔 仁 心 身 上 。 一 向 低 調 的 龔 仁 心 接 受 本 報 專 訪 時 , 首 次 公 開 披 露 他 對 胞 姐 、 親 情 、 對 手 及 爭 產 官 司 的 看 法 及 感 受 , 認 為 這 是 一 場 法 律 之 戰 、 公 益 之 戰 及 聲 譽 之 戰 。 病 況 嚴 重 仍 記 得 做 慈 善
龔 仁 心 表 示 , 胞 姐 龔 如 心 一 直 都 有 將 財 富 回 饋 社 會 、 濟 貧 扶 弱 的 意 願 , 而 且 多 年 來 不 斷 透 過 華 懋 慈 善 基 金 捐 助 弱 勢 社 群 , 因 此 她 將 遺 產 全 數 捐 給 華 懋 慈 善 基 金 是 言 行 一 致 , 其 ○ 二 年 的 遺 囑 就 更 加 清 晰 反 映 了 她 生 前 常 說 的 「 來 自 社 會 , 回 饋 社 會 」 的 意 願 , 且 直 到 離 世 亦 未 有 聽 聞 有 所 改 變 , 「 佢 到 07 年 3 月 ( 即 逝 世 前 約 一 個 月 ) , 仲 捐 緊 3,000 萬 做 慈 善 , 時 候 係 佢 病 得 好 … … 真 係 好 嚴 重 時 候 啦 , 佢 仲 記 得 做 慈 善 , 咁 你 話 佢 最 記 得 係 咩 呢 ? 係 嘛 ? 一 個 人 到 佢 生 命 最 後 , 佢 做 出 最 大 事 就 係 慈 善 , 係 嘛 ? 我 覺 得 已 經 無 疑 問 啦 。 」 「 但 過 幾 日 呢 , 先 至 有 一 個 人 出 話 唔 係 , 唔 係 依 件 事 。 」 龔 如 心 病 逝 後 不 久 , 突 然 冒 出 陳 振 聰 , 並 聲 稱 持 有 龔 如 心 ○ 六 年 遺 囑 , 乃 其 遺 產 唯 一 受 益 人 , 令 龔 家 措 手 不 及 , 龔 仁 心 表 示 當 時 確 感 驚 訝 , 「 我 從 來 無 聽 到 依 , 所 以 覺 得 好 奇 怪 , 覺 得 點 解 由 邊 度 多 一 張 咁 樣 紙 出 呢 ? ? 」 陳 振 聰 戀 人 牌 一 廂 情 願
至 於 陳 振 聰 不 惜 曝 光 和 龔 如 心 的 十 四 年 忘 年 戀 , 試 圖 打 情 人 牌 增 加 爭 產 籌 碼 , 龔 仁 心 不 屑 地 認 為 這 是 陳 一 廂 情 願 的 說 法 。 但 龔 仁 心 承 認 , 這 對 龔 如 心 的 名 譽 及 龔 家 的 感 受 , 都 曾 造 成 一 定 傷 害 , 「 依 呢 , 係 不 可 避 免 。 但 係 對 我 家 姐 講 , 我 覺 得 無 咩 特 別 問 題 呀 , 因 為 我 覺 得 一 個 人 你 要 睇 佢 最 大 程 度 係 咩 。 」 「 我 唔 知 佢 點 面 對 仔 女 」
龔 仁 心 反 而 認 為 戀 情 之 說 , 受 最 大 傷 害 的 正 正 是 陳 振 聰 的 家 人 , 「 我 唔 知 佢 點 樣 面 對 自 己 仔 女 … … 」 。 「 我 覺 得 對 後 輩 , 你 自 己 要 做 一 個 人 辦 畀 你 仔 女 、 子 子 孫 孫 睇 , 應 該 點 做 人 , 係 做 個 辦 畀 人 睇 。 」 龔 仁 心 更 無 懼 胞 姐 的 私 隱 被 公 開 , 他 稱 , 中 國 人 講 「 蓋 棺 定 論 」 , 亡 姐 把 全 部 財 產 回 饋 社 會 的 偉 大 宏 願 , 已 經 足 夠 光 榮 , 以 前 做 過 甚 麼 事 , 大 眾 未 必 太 過 介 意 , 甚 至 有 市 民 寫 信 支 持 他 打 官 司 保 護 慈 善 基 金 。 「 你 去 街 上 問 一 個 , 問 一 個 市 民 : 『 你 係 介 唔 介 意 佢 以 前 做 過 其 他 , 或 者 覺 得 佢 好 偉 大 ? 因 為 晒 錢 出 畀 公 眾 呢 。 』 」 龔 仁 心 坦 言 , 打 官 司 他 無 所 得 益 , 亦 與 他 的 身 份 無 關 , 而 是 為 了 龔 如 心 的 遺 願 , 為 了 華 懋 慈 善 基 金 , 換 了 是 另 外 一 個 人 也 會 如 此 做 。 至 於 官 司 的 應 對 策 略 , 他 笑 言 是 律 師 的 事 , 即 使 有 也 不 會 公 開 , 公 開 了 就 不 算 策 略 , 而 且 會 影 響 到 法 律 的 公 正 , 「 如 果 我 度 埋 伏 緊 , 話 畀 你 知 , 你 唔 啦 , 咁 我 咪 白 白 埋 伏 。 」 陳 振 聰 悼 念 詞 : 親 密 關 係
龔 仁 心 透 露 , 胞 姐 兩 周 年 死 忌 , 家 人 會 以 私 人 儀 式 悼 念 , 他 稱 龔 如 心 骨 灰 安 放 在 神 秘 地 點 , 但 他 認 為 龔 如 心 葬 在 何 處 不 重 要 , 甚 至 無 地 方 葬 都 不 重 要 , 最 重 要 的 是 她 活 在 人 們 的 心 中 。 龔 仁 心 稱 會 在 靈 前 告 訴 胞 姐 : 「 鬥 爭 仲 未 到 最 後 一 日 , 官 司 未 到 最 後 一 日 , 我 會 繼 續 努 力 落 去 , 一 定 會 到 贏 日 為 止 , 希 望 你 在 天 之 靈 , 都 可 以 睇 住 我 打 贏 呢 場 官 司 , 同 埋 以 後 保 佑 我 好 好 運 作 公 司 , 運 作 慈 善 基 金 。 」 說 到 在 九 二 年 初 次 相 見 的 「 風 水 先 生 」 陳 振 聰 , 龔 仁 心 只 有 一 句 話 : 「 我 當 時 唔 會 同 佢 做 朋 友 , 就 係 咁 簡 單 , 依 家 更 加 唔 會 同 佢 做 朋 友 。 」 陳 振 聰 昨 日 透 過 發 言 人 表 示 , 「 過 去 十 數 年 , 我 和 如 心 建 立 了 深 厚 親 密 的 關 係 , 直 到 現 在 我 仍 十 分 掛 念 及 想 念 她 , 特 別 在 接 近 她 忌 日 的 這 段 時 間 , 更 讓 我 感 慨 萬 分 。 我 倆 的 關 係 一 直 都 是 低 調 隱 密 , 不 對 外 公 開 。 我 衷 心 希 望 亦 深 信 如 心 的 遺 願 一 定 可 以 被 認 定 及 能 得 到 尊 重 , 我 相 信 真 相 終 有 一 日 會 大 白 , 亦 深 信 司 法 是 講 求 事 實 的 真 相 。 」
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

陳 振 聰 昨 日 透 過 發 言 人 表 示 , 「 過 去 十 數 年 , 我 和 如 心 建 立 了 深 厚 親 密 的 關 係 , 直 到 現 在 我 仍 十 分 掛 念 及 想 念 她 , 特 別 在 接 近 她 忌 日 的 這 段 時 間 , 更 讓 我 感 慨 萬 分 。 我 倆 的 關 係 一 直 都 是 低 調 隱 密 , 不 對 外 公 開 。

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

珍珠宮

陳生個老婆唔知有咩感想呢~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ZZdaphne 於 09-4-3 13:29 發表
陳 振 聰 昨 日 透 過 發 言 人 表 示 , 「 過 去 十 數 年 , 我 和 如 心 建 立 了 深 厚 親 密 的 關 係 , 直 到 現 在 我 仍 十 分 掛 念 及 想 念 她 , 特 別 在 接 近 她 忌 日 的 這 段 時 間 , 更 讓 我 感 慨 萬 ...

如果真係咁愛甜甜,就唔好將段關係公開啦,呢個男人真係...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

龔 仁 心 反 而 認 為 戀 情 之 說 , 受 最 大 傷 害 的 正 正 是 陳 振 聰 的 家 人 , 「 我 唔 知 佢 點 樣 面 對 自 己 仔 女 … … 」 。 「 我 覺 得 對 後 輩 , 你 自 己 要 做 一 個 人 辦 畀 你 仔 女 、 子 子 孫 孫 睇 , 應 該 點 做 人 , 係 做 個 辦 畀 人 睇 。 」

好認同依句說話

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 mei524 於 09-4-3 13:36 發表

好頂唔順呢位....

禁止訪問

男爵府

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 FA8866 於 09-4-3 13:34 發表

如果真係咁愛甜甜,就唔好將段關係公開啦,呢個男人真係...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

咪係 ~~
係愛甜甜o既, 會好似依家咁做, 楊哂 出o黎 ??
甜甜真係 無哂面o架....
為 $$$$ , 就為 $$$$ 啦 ...
唔好用個『愛』字... 影衰哂個『愛』字呀......... :;pppp: :;pppp: :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

好擺明就係為遺產,冇腦既都睇得出
佢係度假星星.........自己有老婆家........
真係好頂佢唔順

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 Siuchoi 於 09-4-3 13:31 發表
陳生個老婆唔知有咩感想呢~~

佢老公唔做呢d野,佢邊有大屋住,工人使,出入有名車接送...亞仔讀名校..

伯爵府

咁賤既男人
我真係第一次見

水晶宮

原帖由 Baby_Cute 於 09-4-3 14:04 發表
咁賤既男人
我真係第一次見

水晶宮

頂佢唔順.......都唔知佢夜晚仲訓唔訓得著
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

原帖由 Baby_Cute 於 09-4-3 14:04 發表
咁賤既男人
我真係第一次見

亞sam一早唱佢架喇 :

為左$乜都肯制, 前世.....

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

依個人嘅行為真係噁心!不擇手段! 真係唔知佢屋企人點面對世人眼光同指點。
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

原帖由 Bluestar 於 09-4-3 14:13 發表

亞sam一早唱佢架喇 :

為左$乜都肯制, 前世.....

佢真係唔知個醜字點寫

伯爵府

原帖由 召藥師 於 09-4-3 14:13 發表
依個人嘅行為真係噁心!不擇手段! 真係唔知佢屋企人點面對世人眼光同指點。

佢個小朋友好慘囉
實比人其視......

子爵府

原帖由 召藥師 於 09-4-3 14:13 發表

佢地真係唔會怕呀 !

咁多$, 個防護罩=佢地面皮咁厚 !

首頁

尾頁

跳至