想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一直都幾鍾意kelly, 有左bb覺佢真係好好好運, 咩都好好.. 都好鄧佢happy... 但直至今日佢係news .. 話自己有乳糖不 症, 都要自己飲奶, 覺都自己好偉大,, 就開始覺得佢什麼都得來太易..少少都唔慣... 有點點開始唔鍾意佢..... 我自己都做左mummy, 之後仲有好多辛苦野, 佢都唔知...~ 不過佢有大把$, 又有保母.. 應該咩都好好多

別墅

好媽媽勳章

其實自從知道佢有左開始就好唔鐘意佢,覺得佢太高調,有 d 係晒命咁,佢令我最討厭的就係佢話自己有左 3 個月後,仲唔錫住個 bb,仲著住對 4 吋高跟鞋完全唔避忌咁跑跑跳跳,晒命唔緊要,但都最好顧住自己的骨肉。你睇下栢芝以前點 short 法,到有左的時候就好低調咁保護自己同安胎,沒再走出黎,所以我反而好欣賞栢芝,覺得佢真係好錫自己的骨肉,相反覺得陳彗琳就好似得把口係度講

大宅

原帖由 tococoa 於 09-4-4 13:38 發表
一直都幾鍾意kelly, 有左bb覺佢真係好好好運, 咩都好好.. 都好鄧佢happy... 但直至今日佢係news .. 話自己有乳糖不 症, 都要自己飲奶, 覺都自己好偉大,, 就開始覺得佢什麼都得來太易..少少都唔慣... 有點點開始唔鍾 ...

我覺得佢有d誇張 and 無知law. 有乳糖敏感,可飲d不含乳糖既奶姐.乜佢唔知架咩.
又話有左4個月,望住個肚話見倒bb郁.有冇咁誇張呀!第一胎邊有咁快"見"倒呀!

別墅

好媽媽勳章

係 ar,超誇張,四個月就話個 b 踢佢,真係吹脹,一陣又話有 bb 係天意 ................... 所以唔鐘意佢,好似成日係道晒命咁

大宅

原帖由 蘇師奶 於 09-4-4 15:13 發表
係 ar,超誇張,四個月就話個 b 踢佢,真係吹脹,一陣又話有 bb 係天意 ................... 所以唔鐘意佢,好似成日係道晒命咁

係羅.
有左4個月,仲係第一胎.
話feel倒bb錫佢都己經夠誇張la.佢仲話望住個肚"見"倒bb郁.佢眼花ja gwa.......邊樹在咁快呀,佢當d觀家傻頂啦.....

洋房

佢真係好好好鍾意晒命

複式洋房

鬼叫佢好命咩! 佢今日有句都好離譜, 佢話對2吋高踭 鞋 ,碎料啦, 著十分鐘見完記者就換番平底鞋啦。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

超級唔鐘意佢:;pppp:

別墅

今日報紙仲話佢橫過馬路,佢都唔知係咪有病,"愛出風頭病",現在無咁紅,就搵bb來上報紙,:;pppp:

呢幾年都唔係得佢一個明星大肚啦,個個大肚都好低調,係得佢一個來bb來晒命
君如都話自己愛出風頭,但係唔會攞生bb來晒命囉.
今日報紙都話黎姿大肚啦,人地都無講咩.
本來對kelly都無乜野,不過覺得佢唔會係一個好媽咪
bb出在世,佢係人地面前會對個bb好好,人後就唔知會點.....

大宅

以前真係覺得佢無乜野架,不過佢有左之後真係......差左好多,睇到佢係電視既訪問,佢既態度,佢講既野,佢d表情,好自然講左句,"無野呀佢"...................

男爵府

我見倒佢話四個月BB就識踼佢, 又話感到有掌風, 我自己就四個月什麼也感覺不到, 搞到我鬼咁担心

大宅

原帖由 nancy0116 於 09-4-4 23:31 發表
我見倒佢話四個月BB就識踼佢, 又話感到有掌風, 我自己就四個月什麼也感覺不到, 搞到我鬼咁担心

nancy0116,

你唔好聽佢亂up la...
醫生話一般第一胎要18-22週先第一次feel倒郁架.
我就係23週先第一次仲係feel倒少少咋.
要真係"見"倒郁,而我经驗係到左三十幾週先"見"倒...
佢真係"作"得好鬼誇呀!!!!!!!!!

珍珠宮

我当時16週幾feel到胎动, 果時我都算肚皮薄.
佢4个月感覺到胎动可能都係真的, 因為佢好瘦, 肚薄.

但見倒bb郁又真係誇張啲.

公爵府

我的育兒心得勳章

佢都係唱歌好D,拍戲D表情唔得,而家有左,講野D語氣仲似大嬸,都唔知佢咩心態?佢老公鐘意佢咁哂命?
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

複式洋房

Kelly係李克勤演唱會仲不知所謂, 拿一大個袋裝利是, 成個貪婪婆, 好落力拿利是, 好像驚執輸咁, 好肉酸, 自己大把$$$, 仲要咁貪心, 拿D利是去做善事就差不多.

等待驗證會員

大家咁諗會唔會因為唔抵得佢呀﹖(問心呀!)
我覺得如果真係幸福怕乜曬呀!我都想好似佢咁曬呀~~
anyway, 佢真係好幸福,祝福佢!

民房

No doubt that everyone here agrees that Kelly is a very lucky person who can get pregnant easily at her age ( 36 years old already) but Kelly is too high-profile and exaggerated... People here mostly understand it's not easy to have a baby and they take extra efforts and extra time to try to have one therefore it's normal for them to feel resentful.

I don't see any other actresses/ singers being pick on in this pregnancy forum so that must be some objective reasons for this.

男爵府

做人不需比較, 自己事事盡力.安心已足够了
原帖由 frenchies 於 5-4-2009 16:11 發表

大宅

原帖由 frenchies 於 09-4-5 16:11 發表

唔係唔低得佢好命(到今日為止好命,幸福唔係必然的).
只係覺得佢口不對心,最唔鍾意ed人...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 frenchies 於 09-4-5 16:11 發表

我相信係呢到發言的姊妹唔會係因為唔抵得佢而咁講 lor,我相信大家係討厭的態度,你睇下現在黎姿,都話佢有左,但大家都沒這樣批評佢,我個人就好真心咁祝福佢 & 羨慕佢, or even 以前的張栢芝或徐子琪, 都沒有這樣的批評,好似徐子琪咁,都係成日晒命 ga,但起碼佢唔會著 4 寸高跟鞋,唔會用咁的態度亂講野,亦起碼佢真係好好的保護 BB
幸福係唔怕曬,但曬得黎都最好謙虛,人都有三衰六旺的,如果唔係衰的時候都唔會有人可憐

首頁

尾頁

跳至