自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-9 16:44
咁就由呢度開始啦
叫99一星期中都返一返62度
等62食啲新鮮餸嘛(扮哂好新抱咁)

我99係可以一落(夜)機都話宜家番屋企放低行李, 之後即刻出嚟
果次係我地gum住佢, 遊說左佢一陣, 佢先肯話咁第二朝出嚟啦.
其實點解佢要搞到自己咁辛苦??
我最怕如果果晚佢真係出左嚟, 又俾佢其他仔女知道左, 佢地實會覺得我勞役佢地呀媽...

大宅

teresayan07 發表於 18-8-9 15:18
叫99來住呢樣真係好危險.... 一開始就係錯....
我當初比左條鎖匙99已經後悔都爆.... 想收都收唔返.....
...

我系新抱,又系99,我99系一個咩都話冇謂之人,可惜佢以為人人同佢一樣,所以年輕時都經歷左n件心裏超嬲又講不出聲的事。衣家我本住己所不欲勿施於人的態度同我新抱相處,so far so good。樓主開錯左個頭,只能等99自己返62到…別無他法

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

打完齋唔要和尚
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

yrbaby 發表於 18-8-9 16:53
當時邀請99係老公一手包辦.
但佢係好OK 99繼續係度住...
雖然間屋係我地既, 但而家成屋人已經係睇99面色, ...

咁肯肯定CERTIFIED啦
你C6咁想個阿媽係度住
其實會唔會係佢2母子一早傾左係長住
而係你唔知道呢件事呀.............lol

男爵府

回覆樓主

我99一住就7年, 連旅行我都請要埋佢。佢講明返屋企好似好悶同靜, 所以佢幾唔鐘意我, 都會每日在我家瞓。小朋友大小事務, 飲食, 學習, 佢都要理, 我咪放手啦,我又唔洗勞氣, 我出錢就得。

琥珀宮

62出聲最理想

大宅

bikat 發表於 18-8-9 17:02
你99又真係幾唔通氣嘅。
一係你暗示比佢知,咁多人喺間屋嘅話唔方便再造人

如果你想工人姐姐快啲上手, 就真係唔好俾99干預太多湊b嘅野
我果時就係話"99得架啦, 都可以俾工人姐姐試下湊BB"
佢大概既意思係: "佢(工人姐姐) 平時淨係負責清潔同煮送架咋嘛, 我嚟得架啦"
所以係到有一日我忍唔住出到聲叫99俾工人姐姐餵奶, 99先放手
所以你62既心意, 你心領就好啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

yrbaby 發表於 18-8-9 17:05
我99係可以一落(夜)機都話宜家番屋企放低行李, 之後即刻出嚟
果次係我地gum住佢, 遊說左佢一陣, 佢先肯話 ...
原來有其他仔女,仲以為你老公係獨子

咁可能要等另一個孫出世,阿奶奶先會轉移玉步。。。

侯爵府

畀面勳章

yrbaby 發表於 18-8-9 16:53
當時邀請99係老公一手包辦.
但佢係好OK 99繼續係度住...
雖然間屋係我地既, 但而家成屋人已經係睇99面色, ...

咁可能當時你C6個台詞係叫呀媽來住幫下手,咁99以為來長住喎,咁根本你C6都想個呀媽係度住。

大宅

juliemania 發表於 18-8-9 17:07
我系新抱,又系99,我99系一個咩都話冇謂之人,可惜佢以為人人同佢一樣,所以年輕時都經歷左n件心裏超嬲又 ...

我記得我99都曾經話過自己係一個唔難相處既99
但唔知點解...可能係人夾人, 而我地唔夾啦, 我覺得同99相處都唔係好開心
如果唔係有呀仔係度, 我晚晚都想夜夜笙歌, 等99訓左先番

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

搞裝修,叫佢返去先

大宅

hoho1119 發表於 18-8-9 17:11
我99一住就7年, 連旅行我都請要埋佢。佢講明返屋企好似好悶同靜, 所以佢幾唔鐘意我, 都會每日在我家瞓。 ...

你已經去左另一個景界!

珍珠宮

回覆樓主

是你老公想一家人一起生活,你老爺奶奶又不介意長期分開住⋯⋯唯有你諗開D(利申:我也是受害者我奶奶雖然唔同住但由我大仔出世至今八年日日都朝八晚七風雨無阻,軟硬都試過講咩都冇用佢係都要上黎

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

超高難度呀!

要62肯出聲幫口,就先要你老公同意請99走

更要你老公同意唔留key 俾99兩邊住,否則又係得個吉

但你又唔想反面,因為老公會反感。尤其佢完全唔認為同99住有問題。

所以其他jm話你一開始就行錯真係無講錯,易請難送唔止係99問題,更大問題係你老公。

水晶宮

Charlie媽咪 發表於 18-8-9 14:35
出錢請老爺和奶奶去旅行,話多謝佢之前幫忙BB,叫佢去旅行前執野返回佢同老爺的家,之後二人一齊出發。
...

高招

伯爵府

回覆樓主

我都識幾個上咗年紀嘅奶奶
俾佢揀都寧願黐住啲仔住
唔想同屋企個老伴住
尤其是有孫玩 又有工人用

水晶宮

Vinccy 發表於 18-8-9 17:24
是你老公想一家人一起生活,你老爺奶奶又不介意長期分開住⋯⋯唯有你諗開D(利申:我也是受害者我奶 ...

“ 係都要上來” -- 勁!

伯爵府

nicolebean 發表於 18-8-9 14:22
邊個出聲邊個死
最好就搵62幫手啦 叫62搵老婆囉

可能老爺都唔想老婆返屋企。

男爵府

回覆樓主

呢d野真係易請難送,事實上你地又真係好似求佢幫之後唔要人咁,最好62出聲啦,同埋盡量都唔好要佢地幫手自己搞掂就算。

男爵府

Vinccy 發表於 18-8-9 17:24
是你老公想一家人一起生活,你老爺奶奶又不介意長期分開住⋯⋯唯有你諗開D(利申:我也是受害者我奶 ...

咁恐怖?咁同同住真係差唔多!

首頁
45678...12

尾頁

跳至