跳至

首頁

尾頁

男爵府

我又黎啦....

男爵府

有時面對呢d 野時, 真係好矛盾...
不過時間會沖淡一切...節哀順便

原帖由 堯堯豬媽 於 09-4-9 22:36 發表
岩岩隻佬個公公去左,我老公又返緊工,佢家姐叫佢返緊工,唔使去見最後一面,家陣我知道老公好自責自己唔去見最後一面,唉........我只有叫佢向好方面諗,事關佢亞公長期住老人院插喉,真係生人同先人都得到解脫.....當然去 ...

男爵府

maggie,

琴日真係吾該晒!

男爵府

係咪2期果到呀? 果樹幾好呀, 又近街市買野又方便

原帖由 carollam310 於 09-4-14 15:42 發表
講起身後事..我後父好好彩..一入紙就抽中骨灰位(葵涌)..

我本來諗住等抽鑽石山架..但個負責人打比我..叫我照入紙抽葵涌..佢話呢D位好難抽中架

點知我一入紙..第一次就抽中..佢話佢幫人入左廿幾份申請..得兩 ...

男爵府

我食紅色果隻, 不過就咁煮, 咩都吾落, .
可能我食慣左, 無咩特別覺得難入口,
以前未慣就加少少honey 入去
我個仔就加番佢自己d 日本奶粉代替d 甜味,
佢話勁好味, 勁like 食wor
有時我放假訓得晏左, 佢就自己整黎食架...

原帖由 堯堯豬媽 於 09-4-24 15:40 發表

我都係食呢隻,不過我早晚食+跑步,
我煮得杰好多,因為我煮少甜+slim milk
不過食得好快,我會去買一大盒果款桂格

男爵府

maggie,

吾好意思!呢排又忙d, 亞仔已經上左幾堂啦,
真係吾該晒你.....

男爵府

我以為你講公屋, 因為我fd佢住沙田又係派左藍田果度,
但佢like 紅磡公屋2期果到

原帖由 carollam310 於 09-4-27 08:49 發表

你.....係咪誤會左??

我講緊...我抽中骨灰位

男爵府

你就好啦, 咁早又放假, 我星期六諗住帶亞仔去澳門玩,
順便去按摩麻...趁佢岩岩返學吾係咁多野做
我星期四, 五呢2日都要有游水比賽
所以好忙, 我都想早d 放假ar

不過有時放假無野做, 對住佢地又真係

原帖由 carollam310 於 09-4-27 08:59 發表
唉~~~

阿小姐星期三放早..
星期四家長日拎成績表..
星期五..六..日..放假

又要對住佢

男爵府

係漁人碼頭斜對面, 駿昇工業中心係對面馬路

原帖由 Vin 於 09-4-27 13:28 發表
紅磡公屋2期即係邊度嚟架??

男爵府

咩我有買過維A 搽印嗎
c 火有d 失憶tim....sorry
你可以講多d ma?

原帖由 堯堯豬媽 於 09-4-27 22:14 發表
bebe

你仲未答我你買左邊隻維他命A搽暗瘡印呀~~~~

男爵府

咁你要小心d 身體, 因為女人真係時吾時會有小問題架
踏入3字, 真係要小心保養,
吾係真係怕吾come老...

原帖由 Vin 於 09-4-28 16:07 發表

我身體都有啲唔妥, 好在又唔係想像中咁差,
我03年嗰時子宮頸細胞有問題, 做咗一次切除細胞~
之後都一路check住~~
我之後有時同我屎佬xx完之後就會有啲血~
咁有個姑娘同我檢查之後就話可能係整到之前切細胞個傷口, ...

男爵府

上次同亞仔去和黃公園行果時見佢起左1/3到

你估過左5 1 假期會吾會要停課啦?
因為d 豬流感真係好勁咁.....
你地有無去買定d 口罩呀 ?

原帖由 Vin 於 09-4-29 00:23 發表

新起的嗎?

男爵府

都好耐無入黎lu, 你地去左邊呀? hehe

男爵府

我都係成日玩fb, 而家就黎暑假, 所以多d 時間上下網啦~

原帖由 carollam310 於 10-6-29 10:31 發表

我隔日就入黎望下...都係唔見有人呀...
可能去哂玩facebook呱..
我都係呢兩個月先開始識用facebook.....

男爵府

今年暑假1至5, 日都要練水, 本身有一個星期可以去玩架, 但而家要去新生會同要攪新學校既野所以無得去

你呢? 會同曉晴去旅行嗎?

原帖由 carollam310 於 10-6-30 10:16 發表

放暑假去邊度玩??

我見我兩個妹同阿女都玩fb..我先去學下咋...
其實都唔係玩既...好似同人傾計多D...
可能我對D 遊戲無興趣呱...

男爵府

我想同佢轉間有直屬中學麻, 今年升四年級係最後一年要走, 本身都無諗住走架, 但我個fd 叫我去試下, 我咪試下寄 portfolio, 上星期st. paul in完我仔, 即刻收左佢, 其實仲有2間未in, 所以都未決定架

曉晴幾時先知中一放榜呀? 咁既情況你吾好book 旅行住啦, 萬一真係撞左期就吾好啦, 等有晒資料先攪啦~
咁佢有無考左邊間做後備? 我見我地學校既小六生好多係自行收生階段已經被錄取, 近幾年亞仔學校除左谷學業, d 音樂, 體育都有好好成績咁! 所以我覺得今年讀書都比較辛苦mouth: , 係亞仔而家學校升小四既書單已經見到有中一學前既補充, 真透吾到氣!

原帖由 carollam310 於 10-7-1 11:39 發表

新學校????你仔仔轉校呀??

我同阿女都好想去泰國呀...
因為上年無去到..所以今年好想去..
就算去3..4日都好過無...

但我而家都未book任何野呀..
因為我未知可唔可以去旅行呀...
阿女升中一..學校一定會有Bridgin ...

男爵府

咁係直資啦, 如果吾係邊會咁快知..
不過而家好多學校都轉直資, 其實都有好有吾好

原帖由 carollam310 於 10-7-2 11:09 發表

自行收生階段已經被錄取??
甘快知??7月6日先放榜 wo??
係咪直資呀??直資中學先會甘早知..
其他既要等7月6日先知呀....

男爵府

我都覺得今年讀書真係好辛苦, 要吾失手就更難,
再加上亞仔除左彈琴仲有敲擊,
因為初時想佢入左管弘樂團對升中就有幫助,
在而家吾洗煩lu, 但至衰隻仔愛上左敲擊,
所以去到新學校都會繼續學..
另外佢仲有朗誦, 集誦, 數學培訓....
仲有一個月至少有2個星期六都有游水比賽,
吾比賽時我就要帶佢去銅鑼灣補習,
所以我已經比佢攪到顛左9年啦~
我已經好耐無見我屋企人了

讀書真係好辛苦呀~
為左去新學校, 我呢個暑假係咁同佢補英文,
因為呢d學校既英文仲要再深d 呀,
希望去左新學校快d 適應左會多番d 時間去玩下,
輕鬆下......

原帖由 carollam310 於 10-7-2 11:14 發表
有直屬中學就煩小D囉...升中派位真係好煩..
要捱過3次呈分試真係好辛苦..
仲要3次都唔好失手wo..
我好辛苦先捱到今日....仲有幾日就放榜啦...
希望快D搞掂哂...可以輕輕鬆鬆放暑假... ...

男爵府

我至擔心亞仔既中文, 吾知係咪男仔遲發育d,
所以佢地既中文一般都差d,
好在maths 搵到好老師指點,
亞仔之前都係一般,
而家就全級頭3名, 所以遠d去補都係值得既...
不過數除左要操之外, 個concept 都好重要

除左搵人教之外, 自己仲要跟得好貼
做亞媽真係吾容易......

原帖由 carollam310 於 10-7-2 21:39 發表

唉~~真係好辛苦...去到5..6年級.
學校仲要D學生放學留低補課..
狂做paper..狂做補充練習..
阿女話做到麻木哂...
讀書條路仲好長好長...有排捱...
我自己又睇唔開..唔肯放手比人教..
樣樣都自己跟....
真係人都癲 ...

男爵府

咁有直資打底就可以輕鬆d 既,
其實進步同退步都吾難,
但要穩定真係非常之難....

不過我地今年既插班生就做到啦~
人地4次exam 都咁好, 仲有科科都97-100,
問我地死未.....
不過佢地只有academic, 其他就吾係幾掂

原帖由 carollam310 於 10-7-2 21:45 發表

阿女都有同學考到直資...四月就註冊左...
簽左紙放棄統一派位...一早有學校收左就安樂哂...
第三次呈分試考成點都無所謂了.....
就係甘...
第三次呈分試有人大退步..有人大進步...mouth:mouth:" /> ...

首頁

尾頁

跳至