懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你哋有冇咁嘅情況呀, 之前一路檢查都match返週數, 呢兩次發覺開始短咗, 點算呀, 好擔心!

子爵府

thats common, don't worry

大宅

bb幾多週呀? 醫生點講? 可能有誤差, 唔好太擔心! 我bb30週, 大腿骨長左2週, 比佢錫得好辛苦! 記得放鬆心情!

原帖由 christy_chi 於 09-4-6 09:59 發表
你哋有冇咁嘅情況呀, 之前一路檢查都match返週數, 呢兩次發覺開始短咗, 點算呀, 好擔心!

複式洋房

我個b腿骨一路都係短1週,頭同肚就一路大1週。醫生話無問題。佢話呢個只係一個參考數。同埋佢話=大人都有分高,矮,肥,廋啦~有人手腳長d...有人短d...所以唔洗擔心架!!

複式洋房

阿B而家31週, 上星期檢查時大腿骨得短咗2週, 醫生話冇問題, within average, 但係我同老公都係高人一族, 都唔知點解會咁!

男爵府

唔駛擔心, 我阿b個時都係咁, 因為第1胎, 所以超級擔心。

之後我仲睇多個醫生, 睇下有咩辦法, 原來係每個醫生同個部機都唔同。(浪費多在$700睇醫生, 但可以買個安心)

開頭個醫生用英國標準嚟度, 咁我地香港bb梗係腳無咁長。後嚟我第2個醫生話我阿b完全無腳短情況, 係好正常。

阿b依家4個月啦, 比正常bb長d添....

原帖由 christy_chi 於 09-4-6 09:59 發表

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿b都係短咗2wk, 醫生都係話無問題. 同埋我覺得醫生拉嘅方法(多d少d)都已經影響好大. 如果你有留意, 佢個date隔離係有+/-幾多日...有時可以+/-2X日咁多. 所以唔駛咁擔心. 醫生都話一定有偏差.

首頁

尾頁

跳至