母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我餵左人奶4個幾月,最近好似"lut"好多頭髮 ,唔知同餵人奶有無關呢?有無人奶媽有經驗?

大宅

好媽媽勳章

我睇書講過係馱bb 時會比平時生多d 頭髮, 所以生完bb 之後就好似甩多o左咁, 其實只係甩返個時生出o黎既頭髮, 唔關餵奶事架~
我個bb 就o黎一歲, 都係個幾月前先開始唔甩得咁多, 不過如果你有疑惑最好都係去健康院時問埋姑娘~

複式洋房

我生了兩個月啦....有時真係甩得好緊要, 一日我數過有成200條都有呀.....
之前個髮型師都提過我, 話陀B時會好少甩頭髮的, 生完就會甩埋個10個月無甩的數量, 所以好似突然狂甩咁囉.

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

民房

脫髮同餵人奶是沒有關係的。
我睇過書話媽媽係懷孕期因為雌激素增加,所以脫髮的速度減慢。分娩之後體內雌激素恢復正常,所以原本應該係懷孕期間要脫落的頭髮都開始脫茖。

子爵府

但我想講, 我而家陀緊bb都有甩頭髮囉! 咁緊係唔係200條, 但好似未有bb之前咁囉! 所以我都好擔心呀, 我本身d髮質都唔係咁好.............唉!!! 做媽咪的真係好偉大ga!!!!!

別墅

我奶奶同工人姐姐都話當bb開始成日玩口水時,媽媽就會狂甩頭髮架啦。我bb而傢3個月度,兩個星期前佢開始猛玩口水,吹波波,我都真係甘上下時間開始猛甘甩頭髮!

Visit our Blog! http://hk.myblog.yahoo.com/goofybaby-unun

大宅

其實係因為陀bb時,d頭髮會係靜止期,唔會甩頭髮. 生左bb之後,因為靜止期已過,所以本來已經要甩的頭髮就會開始甩,我07年時,都甩左3個月,額頭d頭髮同頭頂都甩得好厲害.......我以為我會變光頭,幸好3個月之後,甩的現象慢慢停落黎......到而家先至出反d頭髮.
但而家又有左7個月,由5-6個月開始,我已經停左冇甩頭髮,所以我估我今胎生完之後都會狂甩........

別墅

係呀,我一向都成日甩頭髮,但一有咗bb就停咗甩頭髮,我睇書都話生完3個月度就開始會甩架啦,我相信係好自然既,不過我中醫話係可以唔駛甩得甘犀利既,甩頭髮係腎虛wo,一定要補。

Visit our Blog! http://hk.myblog.yahoo.com/goofybaby-unun

別墅

我依家9個月.bb都未出世.但脫髮一直未停過,前額仲薄過有bb之前好多喎 ...
如果生完再狂甩 .. 咁我個頭咪 ....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊