網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

物流訊息顯示已簽收,但我集運 (私集) 話冇收過。
集運問對方客服(賣家用嘅快遞)係唔係送錯地址,叫對方跟進,對方只覆"好的"。
今早集運再幫我追,對方都係答"好的".

我叫賣家追快遞,回覆大蓋係 "已送貨"。 已叫賣家提供簽收单,暫未收到。

請問各位有冇遇過類似情況? 件貨好細件,買咗$2100,如果快遞送錯去第二度又唔認,我有咩方法可以拎返d錢?

Thanks

子爵府

回覆樓主:

有排拖,快申請退款先,要求淘寶介入。快遞良莠不齊,有可能食夾棍

侯爵府

Bling11 發表於 18-8-29 19:17
有排拖,快申請退款先,要求淘寶介入。快遞良莠不齊,有可能食夾棍

唔該晒你先。

我今日 call 過淘寶hk, 但客服busy 唔得閒。
如果我 claim 得返d錢,賣家係唔係會叫快遞賠?
我同賣家買過幾次嘢,會比多一兩日時間佢。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

CML2006 發表於 18-8-29 20:14
唔該晒你先。

我今日 call 過淘寶hk, 但客服busy 唔得閒。
你要求退款, 賣家都有可能唔肯退的, 去搵淘小蜜幫手解決。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

回覆樓主:

如果未到自動確認收貨時限,先申請延期收貨,再試下打去支付寶熱線 30183610

侯爵府

andyman 發表於 18-8-29 20:20
你要求退款, 賣家都有可能唔肯退的, 去搵淘小蜜幫手解決。

知道,唔該晒!

侯爵府

Bling11 發表於 18-8-29 22:05
如果未到自動確認收貨時限,先申請延期收貨,再試下打去支付寶熱線 30183610
...

啱啱 call 咗,知道大蓋點做。
會等多一日,今日都收唔到的話,听日會撳退款?

唔該晒你!

子爵府

CML2006 發表於 18-8-30 10:38
啱啱 call 咗,知道大蓋點做。
會等多一日,今日都收唔到的話,听日會撳退款?

撳啦,寧早莫遲

侯爵府

Bling11 發表於 18-8-30 21:01
撳啦,寧早莫遲

早幾日撳咗退款,今朝見到狀態係 "退款成功",下星期 會check 吓account 有冇退到。
Thanks。

andyman    發表於 18-9-8 14:16

侯爵府

CML2006 發表於 18-9-8 11:54
早幾日撳咗退款,今朝見到狀態係 "退款成功",下星期 會check 吓account 有冇退到。
Thanks。
...

今日收到退款,唔洗追,算順利。

首頁

尾頁

跳至