跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 yatyat21 於 09-4-7 13:49 發表
Don't know why my topie get deleted ..
but anyway..I'm here again...Hi all....

報到!!青衣mama hello

複式洋房

原帖由 littlesnow 於 09-7-1 01:07 發表
其實大家住得咁近, 有冇興趣出黎聚下? 第日揀學校都可以交流下心得o麻

如果你地攪聚會就到時間我都想去,大家都係住葵青識多個朋友仔都好.不過我要返工要睇你地約幾時

複式洋房

原帖由 Joeff 於 09-7-10 10:48 發表
以前份工得閒D,反而日日都煮飯,每餐都三個餸㗎,有魚有肉有菜,所以糟肥咗我老公囉!依家生完Jojo仲望,weekend都懶得煮,變咗無飯煮婦...不過其實我好鍾意食住家飯,次次上去探DaddyMammy都叫留响屋企食,但係我Mammy仲懶過我...

...

hee....我都係無飯煮婦,以前放假都會9唔9煮下,而家生左個囝忙到7彩,真係唔願煮飯

複式洋房

原帖由 jennyngbc 於 09-7-10 09:28 發表
其實謙謙都食得唔差, 會唔會係佢瞓得小, 無咁吸收. 好似我亞囡咁, 佢4月開始(當時4個半月)一日食4餐奶, 每餐180ml. 需然食小左餐, 因為佢瞓得好, 所以都好吸收.

而家佢一日食3餐奶, 1餐粥仔:

8pm 8安milk
12pm 粥 ...

嘩!你個囡又幾好喎8點食完奶就訓到第朝,我個囝最尾餐奶11點幾可以訓到7,8點.見你地d BB個個都肯食粥真係羨慕,迪迪就唔係咁肯食粥,試過幾個唔同煮法都係食得幾啖,浪費我一番心機><好灰呀!!!

複式洋房

原帖由 B.GIRL 於 09-7-12 13:42 發表

我初頭阿囝都唔點食,衣家一日食兩餐.
不過真係無得迫,試多幾次.唔好"灰"啦...
當阿囝再食你d 粥時,你會有滿足感嫁...

試左差唔多成個月啦,不過我會繼續嘗試

複式洋房

原帖由 B.GIRL 於 09-7-12 13:42 發表

我初頭阿囝都唔點食,衣家一日食兩餐.
不過真係無得迫,試多幾次.唔好"灰"啦...
當阿囝再食你d 粥時,你會有滿足感嫁...

試左差唔多成個月啦,不過我會繼續嘗試

複式洋房

原帖由 jennyngbc 於 09-7-13 16:25 發表
會唔會日頭瞓得太多呀! 我諗住下次加小小江榣柱, 有d味, 我呢幾日整南瓜瘦肉粥, 亞囡都食得幾好呀, 我用有機南瓜, 好甜架!

我諗都要試下南瓜粥先得

複式洋房

原帖由 B.GIRL 於 09-7-18 00:12 發表

我係FTM, 可以約平日下午TEA都OK.
最好愉景新城.. (地方夠大),你有無其他提議 ?

如果你地平日出黎係星期二我都ok架,預埋我

複式洋房

呵呵.....今日南瓜紅蘿白雞肉粥[成功啦]迪迪食晒成碗,仲食左2餐,終於無白費mama既心機,多謝大家既支持&鼓勵!

複式洋房

原帖由 jennyngbc 於 09-7-23 09:39 發表
迪迪叻叻喎! 要keep住呀!

你落成3款材料, 我都係仲係2款咋, 昨用整左勝瓜魚肉粥比亞囡食, 佢第一次食魚, 媽咪話佢食到津津有味,唔似之前成到半路就喊, 梗係啦, 我又加左榣柱, 又用靚魚煲比佢, 佢真識食呀!

...

紅蘿白係淨左係到咪落埋囉,我都未試過用魚下次試下先

複式洋房

原帖由 Joeff 於 09-7-23 16:41 發表
我奶奶噚日第一次煲瘦肉粥俾我個囡食,但係噚晚勁嘔兩次,唔知關唔關事?!

今日仲有無事啊??

首頁

尾頁

跳至