跳至

首頁

尾頁

男爵府

同大家室內聚過幾次,今次攪返個戶外gathering先!

因是次活動地點係政府場地,需要抽籤,要等5月20號才會知道我們中籤與否,所以各位已報名者Keep住留意我們的Post,我們會於中抽籤後出post收錢,參加者亦須於限期內過數,否則後備補上,絕不另行通知!!緊記,緊記!!!

報名者請註明參加人數(人數付款確定後,未必一定可加,亦不可減,所以各位在報名時留意,所有家傭、親友亦需報到!)
亦希望可讓更多家庭參加,所以每一個家庭最多6人參加(包括阿B),而是次活動暫定參加人數150人(A、B、C、E夾埋)
但請留意,因個人理由不能出席者所繳費用一概不退還!

為方便聯絡大家,在報完名後,請PM我(jennyliu)妳的報號、網名、聯絡電話及E-mail。

活動日期: 暫定2009-08-02 (星期日)
時間: 約0930-1630
費用(暫定,但相差不會太多):
成人(14-59歲) $120 – A
3歲以下$10 – B
小童(3-13歲) $60 – C
長者(60歲或以上) $60 – E

***費用已包括:車費(上車地點容後公佈、入營費、午餐),已所有價錢亦會於中籤後公佈作實!***
當日會安排旅遊巴接送大家,上車地點有以下選擇,請大家報名時也列明於邊區上車!
1)九龍塘,2)觀塘,3)銅鑼灣,4)荃灣
(所有上車地點可能會因上車人數不足而稍作更改,敬請留意)
自行駕駛者,所付之費用不會扣除車資,而場地亦只會有限量安排車位給我們,需中籤後再作安排!
(曾協助我們之前活動之義工們,會優先安排車位)如未能安排車位者,可改選坐旅遊巴。
活動當日大部份時間都是自由活動,亦不會像以往活動有SPONSOR!!但我們亦找緊某小手工公司夾緊當日一些另費活動,如日期確定後(確定中籤),我們會再出Post給大家再報自費活動名及付款,一切會容後公佈!!

截止報名日期:2009年4月19日或滿人即止,(以較快者為準!)
參加人數暫定:150人(包括阿B)

***有興趣者,快d報名啦!要遞表啦~~~

如有任何問題,亦可PM我!

男爵府

報名代號:
A=Adult(14-59Yrs)
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)
上車地點可選:九龍塘、觀塘、銅鑼灣、荃灣、自行駕駛

NO. 網名 參加人數 上車地點 總人數
01.jennyliu 2A1B1C 自行駕駛 2A1B1C0E
02.noddybanana 2A1B1C 九龍塘 4A2B2C0E

大宅

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

01.jennyliu 2A1B1C 自行駕駛 2A1B1C0E
02.noddybanana 2A1B1C 九龍塘 4A2B2C0E
03.小孖寶 2A1B 九龍塘 6A3B2C0E

原帖由 jennyliu 於 09-4-7 19:05 發表
報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

01.jennyliu 2A1B1C ...

民房

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

04.mikecherry 2A1B 九龍塘 8A4B2C0E

大宅

醒目開學勳章

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

04.mikecherry 2A1B 九龍塘 8A4B2C0E
05.teacats 2A1B 九龍塘 10A5B2C0E

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問係唔係全日(全程)自由活動? 整個活動包括搭車會有保險嗎?

男爵府

原帖由 lyhv 於 09-4-9 16:22 發表
請問係唔係全日(全程)自由活動? 整個活動包括搭車會有保險嗎?

會安排一些自費活動於自由活動時間舉行!
如手工TEE班、Playgroup....(因未落實,所以未可肯定會安排有甚麼另費活動!)
而在活動尾聲,會盡量安排大合照...

旅遊巴公司已包保險!

伯爵府

我見日營只係成人$26, 小童長者$13, lunch$19.
咁以一個成日計(日營+lunch)都係$45, 咁其餘的$75會用黎做咩 ??? 其他野又係自費, 咁租車應該唔駛$75一個人咁貴喎 !!

原帖由 jennyliu 於 09-4-9 17:14 發表

會安排一些自費活動於自由活動時間舉行!
如手工TEE班、Playgroup....(因未落實,所以未可肯定會安排有甚麼另費活動!)
而在活動尾聲,會盡量安排大合照...

旅遊巴公司已包保險! ...

男爵府

原帖由 teacats 於 09-4-9 15:42 發表
報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

01.jennyliu 2A1B1C ...

teacats,

為方便聯絡大家,在報完名後,請PM我(jennyliu)妳的報號、網名、聯絡電話及E-mail。Thanks!

男爵府

原帖由 taiming 於 09-4-9 17:28 發表
我見日營只係成人$26, 小童長者$13, lunch$19.
咁以一個成日計(日營+lunch)都係$45, 咁其餘的$75會用黎做咩 ??? 其他野又係自費, 咁租車應該唔駛$75一個人咁貴喎 !!

...

taiming,

租車平均約$20-30一個人(因每家庭都會帶bb車,所以我們唔會坐得太迫,太岩岩好.....),
1個成人計$120-車資約$25,lunch$19,營費$26,餘下ABOUT$50,
3歲以下只收$10-,但他們都要計食飯錢$19,車資約$25,這$44咪在成人費用內扣除!!!
3歲以下所收的$10,係因為如果我地抽籤不中,要改營地,你可看看其他營地的lunch是$26一位,所以我們需要有這$10預防我們轉場地時的差額,當然你可留意我所列的費用是暫定但相差不會太多,如果我們如願意賞中籤,3歲以下之$10-當然唔會收取!!!
而我們攪活動亦需要有餘額空間,如有所餘之款項我們會在安排自費活動內扣回或可作買蛋糕/小禮物之用!!

如有任何問題,可再問我呀

男爵府

陪月勳章

原帖由 jennyliu 於 09-4-9 17:44 發表

taiming,

租車平均約$20-30一個人(因每家庭都會帶bb車,所以我們唔會坐得太迫,太岩岩好.....),
1個成人計$120-車資約$25,lunch$19,營費$26,餘下ABOUT$50,
3歲以下只收$10-,但他們都要計食飯錢$19,車資約$25,這$44 ...

網頁上已寫明營地餐廳將根據訂營表上申報的入營人數安排膳食(只計算3 歲或以上的人數, 不足3
歲者免費及不計算在內. 不是你所講他們都要計食飯錢$19.

男爵府

原帖由 kitty_tang 於 09-4-9 23:51 發表

網頁上已寫明營地餐廳將根據訂營表上申報的入營人數安排膳食(只計算3 歲或以上的人數, 不足3
歲者免費及不計算在內. 不是你所講他們都要計食飯錢$19. ...

OKay,sorry & TKS a lot!
我們真的沒看到這點,如是者,到時預成人人頭約$100-
請大家放心,我們所有支出會有收據,到時會UPLOAD返俾大家過目~!!!
如有興趣請報名,有問題亦可提出~

男爵府

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

伯爵府

咁我真係唔係好明白, 點解你要收多成人, 去補小童. 咁樣收費好混亂. 點解唔收足小童呢??

每個家庭一般都有幾個成人, 得1個0802. 成人$120計,一個家庭2個成人就收多$100, 4個成日就收多$200, 但一個家庭一般都係得一個0802 BB (就算有哥哥姐姐都唔會太多). 唔駛收多佰幾2佰蚊, 去補一個$20的差額吧!!

加上你之前話唔會有SPONSOR, 寓意即係唔會有咩禮物. 活動又自費.

我明白攪活動多收少少係應該, 但一般都只係10-20%.
唔好意思, 我只係想問清楚, 因為我都有意參加, 但我覺得大家應該要玩得開心, 比錢都要比得值得. 如果你事後有開支收據就當然最好, 因為我見你之前D活動都冇, 所以想問清楚你. 唔該晒.

原帖由 jennyliu 於 09-4-10 22:13 發表

OKay,sorry & TKS a lot!
我們真的沒看到這點,如是者,到時預成人人頭約$100-
請大家放心,我們所有支出會有收據,到時會UPLOAD返俾大家過目~!!!
如有興趣請報名,有問題亦可提出~ ...

男爵府

我都明白有有問題必須問過清楚,我們也不會介意!
因為以我和另1攪手媽咪攪活動的經驗,當1個阿B不過1-2歲都要收費,她們又會另懷戒心,說為何阿B都要收費,好唔抵之類!!咁樣收費唔亂,因為是定額收費,用總數去扣減每一收費,如果大家覺得收足小童費用是合理一些,我們也可作考慮!
我們1個成人計$100(之前在回應中已說更改為$100@ ,減車資約$25-$30,飯錢$19,營費$26,每個成人餘下約$25-30!!每個家庭計如2個成人1個小童,餘下的收費約$30!

曾參加我們活動既媽咪們都知道SPONSOR禮物係FREE的,不會計算在收費內! 我在前的TOPIC說過如有餘款,會在另費活動中扣除!

之前的活動有收據,但負責的媽咪有否POST給大家看,我會問過清楚~但我們都係想大家聚下,攪一些活動給大家同阿B認識多一點年齡相近的朋友仔,如給到大家這麼多問題,真唔好意思!

原帖由 taiming 於 09-4-14 16:22 發表
咁我真係唔係好明白, 點解你要收多成人, 去補小童. 咁樣收費好混亂. 點解唔收足小童呢??

每個家庭一般都有幾個成人, 得1個0802. 成人$120計,一個家庭2個成人就收多$100, 4個成日就收多$200, 但一個家庭一般都係 ...

大宅

一歲生日會財政:因為已過了一段時間,太detail就冇喇.但就用多左幾十蚊,事因拎d sponsor gifts時,車方面出左0的小問題,所以用多左
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

原帖由 jennyliu 於 09-4-14 18:35 發表
我都明白有有問題必須問過清楚,我們也不會介意!
因為以我和另1攪手媽咪攪活動的經驗,當1個阿B不過1-2歲都要收費,她們又會另懷戒心,說為何阿B都要收費,好唔抵之類!!咁樣收費唔亂,因為是定額收費,用總數去扣減每一收費 ...

我給妳的心愛
是無所不在
凡事百般寵愛
用我未來換妳未來

複式洋房

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

06.BonBonNG 2A1B 九龍塘 12A6B2C0E

男爵府

有興趣者,快d報名啦....因為要交表架啦~~~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

報名代號:
B=(0-2Yrs)
C=(3-13Yrs)
E=(Over60)

06.BonBonNG 2A1B 九龍塘 12A6B2C0E
07.kiu_kiu 2A1B 自行駕駛 14A7B2C0E

首頁

尾頁

跳至