婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

父親大人近日排便頻密,肛門又會痛,有時排便又會有血,食野食好少,食完又會話肚漲。叫佢去睇醫生,講多兩講就發脾氣,我想夾佢去睇醫生,佢比較聽我講,屋企其他人勸吾聽。現在應該睇咩醫生好呢?

子爵府

先看普通科医生检查一下。有需要再转介专科。
心盲最可怕。

大宅

回覆 Bibibut 的帖子

你爸爸的情況可能系大腸有問題,如想快D知情況可以照大腸。我睇開一個腸胃肝臟專科,他照大腸鏡都幾有名,我好多朋友及家人都是睇。黎志偉醫生(腸胃肝臟專科)
診所在尖沙咀

子爵府

回覆 Bibibut 的帖子

腸胃肝臟專科無錯,一定要照下腸鏡. 如果唔睇私家,就預約政府門診希望轉介,快D好

男爵府

Bibibut 發表於 18-9-8 09:40
父親大人近日排便頻密,肛門又會痛,有時排便又會有血,食野食好少,食完又會話肚漲。叫佢去睇醫生,講多兩 ...

會唔會考慮睇中醫? 話幫佢調理下,老人家會易接受d , 有需要可以pm我,我識個中醫解釋好詳細,問佢問題都言之有物

瑪瑙宮

Bibibut 發表於 18-9-8 09:40
父親大人近日排便頻密,肛門又會痛,有時排便又會有血,食野食好少,食完又會話肚漲。叫佢去睇醫生,講多兩 ...

最好睇醫生先,check 清楚,年紀大,腸道好易有問題。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至