跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

尋日去私家, 個醫生已經照到, 今胎又係囝, 我想要個囡, 無辦法啦.

大宅

咁快就照到?而家照到既會唔會唔係好準架?我聽日去C+度頸皮,不過我個醫生好似最快照結構先同CLIENT講係仔定女。

原帖由 jammylau 於 09-4-8 13:42 發表
尋日去私家, 個醫生已經照到, 今胎又係囝, 我想要個囡, 無辦法啦.

大宅

我Last week去私家到照, 照到又係囝 !!!!

別墅

回覆 # 的文章

我尋日照oscar, E 生話係女...真係有d唔開心...上胎係女, 今胎好想係囝...唔知係咪真係準確呢.

大宅

你幾多WEEK照?
原帖由 chanhcmama 於 09-4-8 16:31 發表
我Last week去私家到照, 照到又係囝 !!!!

別墅

森永孕婦奶粉抺茶味 216g (18g x 12包)
EXP : 23/12/2009
售 : $70

複式洋房

點解你地咁快就照到? 我剛剛星期一去照OSCAR, 醫生話未睇到仔定女, 唔通我個醫生真係唔掂?

大宅

畀面勳章

原帖由 ChowChowbb 於 09-4-8 17:00 發表
點解你地咁快就照到? 我剛剛星期一去照OSCAR, 醫生話未睇到仔定女, 唔通我個醫生真係唔掂?

可能啲位置唔啱, 睇唔到, 而且仔係容易啲睇.

大宅

畀面勳章

原帖由 kianmaggie 於 09-4-8 16:32 發表
我尋日照oscar, E 生話係女...真係有d唔開心...上胎係女, 今胎好想係囝...唔知係咪真係準確呢.

我同你剛剛相反, 上胎係仔, 今胎好想係女, 點知又係仔

大宅

原帖由 kianmaggie 於 09-4-8 04:32 PM 發表

我已經好緊張...有壓力啦....
我上胎係女...今胎想係b仔...雖然咁諗係好唔岩....
我下個星期至照oscar...如果到時佢唔講,我又有排諗啦~~~

大宅

我同你一樣, 上胎係女, 不過今胎係仔係女都ok, 係女老公會開心, 係仔6299會開心, 但尋日去照無野睇到, 所以醫生話未confirm仔定女, 下個月再去睇下啦!!

原帖由 kianmaggie 於 09-4-8 16:32 發表

大宅

回覆 # 的文章

12 Week lor !

大宅

睇ng 睇到全靠醫生 Experience + BB 合作

別墅

回覆 # 的文章

如果你係去政府醫院照 oscar,醫生費事你煩,所以只同 bb 照頸皮,不會同你照其他部份,咪話照不到囉!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我照oscar,已經睇到.小b好合作.
不過醫生話暫時6-7成睇到係仔.
我都睇得好清楚....係仔

上胎係仔,今胎都係仔.
老公同我都想係女.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解永遠想要仔果d, 就會生女, 想要女, 果d 又生仔.

我在上個星期一在威院照oscar 時醫生話有7成準3成唔準, 佢話係女, 我當時的第一個反應係忍唔住講"吓....又係女...." 因為我上一胎係女, 今胎想係仔. 知道結果時真係有d 失望, 不過, 過左一晚後就好d 了!! 依d 都係天主安排, 命中注定的...

我99梗係想係仔, 所以唔多唔少都有壓力, 自己心理上一仔一女完美d!!有個"好"字ma!! 點知第二個都係女, 反而我老公就無所謂, 我媽咪又係鍾意女.

原帖由 hellopuppy 於 09-4-9 11:49 發表
我照oscar,已經睇到.小b好合作.
不過醫生話暫時6-7成睇到係仔.
我都睇得好清楚....係仔

上胎係仔,今胎都係仔.
老公同我都想係女.

民房

其實係咪多數準? 有幾多成呢?

別墅

我12週幾照Oscar, 阿B唔肯比佢Daddy見, 成日背住佢...

醫生話下次先睇會準D...下次覆診都16Wks喇

大宅

我覺得我係另類媽咪,雖然我上一胎生女,我第2個都想係女!我老公話無所謂,最緊要健康,因為上一胎醫生話我哋嗰指數係唐氏高危,後來都正常,嚇餐飽!屋企人梗係想仔啦,不過我好少理,你想生咪自己生囉!

複式洋房

I have Oscar test and Dr said about 90% accurate baby girl. My hushand was very happy as this is our first baby.

首頁

尾頁

跳至