跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 # 的文章

我都係沙田架,好呀, 大家出吓黎聚一聚。
因為我地bb大咗參加 playgroup, n1, k1-3,小學....都好可能係同學, 到識行識走又可以一出去公園玩......: 約會地點又可以選擇返沙田, 大家好方便

男爵府

Hazel, 歡迎歡迎,我本來都係12月黎架!!!!

原帖由 cqmama 於 09-4-14 06:54 PM 發表
我都住大圍呀....不過我囡囡係 12月 BB, 唔知歡唔歡迎呢?
係沙田聚會方便好多呀!!

男爵府

Peggie, 記唔記得我!!!好耐無見...係fb見倒你阿囝好叻叻識轉身呀

原帖由 fullmoon 於 09-4-11 10:34 PM 發表
我都係住沙田架, 好呀大家近近地約出o黍飲吓茶呀!

男爵府

咁不如5月份呀, 4月份太多function, 我都出咗2,3個gathering..

時間: 1/5/2009
地點: 新城市廣場 (我地個主場) 邊間就要等大家suggest

報名:
cowcowb/June

男爵府

Hazel, E+行少左好多啦, 日日趕住返屋企餵6:30-7:00餐奶, 費時99咁辛苦啦mouth:

男爵府

地點: 新城市廣場 (我地個主場) 邊間就要等大家suggest

報名:
cqmama/Hazel

男爵府

我可能要帶,果日係HOLIDAY唔帶,就無人睇B, 老公就唔帶啦, 女人講野, 佢悶死.....

原帖由 cqmama 於 09-4-15 10:53 PM 發表
如果去新城市, 唔帶bb好似好d喎, 我驚大庭廣眾我搞唔掂囡囡呀....

男爵府

咁你出唔出黎Gathering...

原帖由 Mabello6 於 09-4-15 11:10 PM 發表
我都住沙田馬鞍山架! BB在11月21日出生

男爵府

報名:
高齡產婦/Joyce

男爵府

佢仲未識, 但成個身係咁咬轉, 我估差少少就識轉 .... 我朋友話可能佢肥 , 所以無咁容易轉

咁你出唔出黎見下面呀?

原帖由 fullmoon 於 09-4-16 10:08 PM 發表

Hi June, 我記得妳呀, 好耐無見啦. 係呀阿囝依家識埋反身後反番轉啦. 妳阿囡肯轉未呀?

男爵府

其實Whole family都無所謂架, 我老公都話想去

原帖由 fullmoon 於 09-4-17 11:43 PM 發表

OK ar at 5/1/09...where & what time ar??

Is it mama and baby gathering only or whole family??

男爵府

好呀,好呀...

原帖由 晞琳 於 09-4-18 11:10 PM 發表

hi all,

我都係住沙田馬鞍山區,我都想join gathering,歡迎嗎?

男爵府

我搵到個地方啦, 但係果度係露天希望果日唔好落雨啦!!!
你地mark返幾多大人,我之前幾日book定位。

日期: 1/5/2009
時間: 12:30
地點: 天幕 sky platform
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16682

報名:
cowcowb/June ........ 2a1b
高齡產婦/Joyce
Brianmilk/Jenny
fullmoon
purina
idahosc00
晞琳

男爵府

不如你地pm emai比l我, 我地再係email聨絡。之後容易d keep contact....

男爵府

你聽過"動身又動腦", 有個叫sam sir未, 好似話教得幾好, 我地等我地baby大少少, around1歲左右,我地係沙田自組playgroup。

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1683047&extra=page%3D1&page=22

我有朋友既bb 3個月大就上一個叫kinderu既playgroup, 一班只教3-4個baby, 我朋友個e+10個月大, 佢話佢講個英文字,佢個仔識揀返出黎

原帖由 高齡產婦 於 09-4-22 11:37 AM 發表
大家有冇人知, 沙田有冇D咩PLAYGROUP啱我哋D 囝囝囡囡玩架?

男爵府

報名:
cowcowb/June ........ 2a1b
cqmama/Hazel .........2a1b
高齡產婦/Joyce.........1a1b
Brianmilk/Jenny
fullmoon
purina
idahosc00
晞琳
birdchai............2a2b

男爵府

welcome,welcome!!!!

你可唔可以pm你個email比我,我想個info list比你地填

原帖由 birdchai 於 09-4-22 12:17 PM 發表
我個女同你一日出世架..
咁有緣,一定要出來相認下啦..

各位,我住大埔架..但成日入沙田..
你地有gathering,預埋我呀..
不過我會一家四口出來..

...

男爵府

想問你地生完之後有無覺得身體差?我由阿囡3個月大開始, 已經感冒咗3次啦。

都唔知係唔係太辛苦,因為朝早帶去阿囡去火車站交收比99睇,到夜晚去99屋企食飯,再接阿囡返屋企, 然後同佢沖涼,比奶佢食, 暗佢訓... 日日如是...... 日日都唔夠訓....好攰

男爵府

Yes,我都有諗過, 但newtown好難搵到個地方咁大放得晒咁多bb車, 你有無好suggestion.

原帖由 idahosc00 於 09-4-23 01:16 AM 發表
天幕 sky platform要行樓梯......一個媽媽帶車仔的話比較麻煩!!!

男爵府

咁你大仔幾大個開始上playgroup架, and仲有冇上過其他playgroup, 有咩好介紹, 等我地開始睇定。

原帖由 idahosc00 於 09-4-23 01:18 AM 發表
我個大仔(2歲多)都係上緊sam sir playgroup , ok嫁!!
不過我覺得唔好大上pg,等他們懂得聽指令及識行先報la~~

首頁

尾頁

跳至