跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

事源只見到大家報名卻無人做野, 所以開個Topie睇吓有無0812 Mama一起組成攪手團.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

洋房

我都有興趣牙

複式洋房

我都有興趣幫手。

複式洋房

我一個星期只有星期六同日先係香港, 所以未必幫到手, sorry....

但我已經問咗我樓下clubhouse 嘅function rm (地點係Lai Chi Kok), 佢哋容納人數約40人, 費用300蚊 per hour, 送2壺奶茶同20件三文治, 如果要嘅話, 我都可以幫手book

複式洋房

我可以幫手呀, 我見人地搞半歲生日會好似可以搵 sponsor, 唔知我地得唔得呢?

原帖由 paris123 於 09-4-13 12:44 發表
我一個星期只有星期六同日先係香港, 所以未必幫到手, sorry....

但我已經問咗我樓下clubhouse 嘅function rm (地點係Lai Chi Kok), 佢哋容納人數約40人, 費用300蚊 per hour, 送2壺奶茶同20件三文治, 如果要嘅話, ...

禁止訪問

大宅

我可以幫手做義工媽咪.我有做過攪手,你地有咩可以問我.但因為我有三件要湊又要返工,所以超忙.唔係太heavy既可以揾我幫手.
重有既post:
5. 買禮物
6. 遊戲統籌
7. 攝影司
8. 紀念品統籌

原帖由 joeywongmy 於 09-4-15 10:15 發表
我見不停有人報名但係就仲未有人開始工作
不如等我做organizer啦
唔知大家有無異議?
不過我都第一次做
唔知點做好
所以大家都多多指點

暫時諗到既post
1. 主席
2. 財政
3. 場地(book場、佈置、安排座位)
4. 餐飲
5. ...

禁止訪問

大宅

遊戲統籌同買禮物ge最好係唔同post,因為諗遊戲,製作道具需花時間,而且當日遊戲統籌要負責帶遊戲.至於買禮物果個都會好忙,佢要係有限BUDGET去幫手買禮物,重要諗下點將D禮物運送到會場.
紀念品係比每個家庭,簡單如將所有有份參加BB的大頭相放埋一齊製成照片,又或者整成POSTER, ETC.我地當年有整團體相,個人相加工,度高尺,名字手繩.
六月份好快到,如果要PARTY攪得成功,你地一定要先決定場地,日期及時間,收好錢,所有SPONSOR都需要問你地攞場紙做証明.
原帖由 joeywongmy 於 09-4-15 19:10 發表
我諗遊戲統籌可以同禮物係同一個post
咁想問紀念品係比邊個架?

禁止訪問

大宅

Pls check pm.
原帖由 joeywongmy 於 09-4-16 10:32 發表
但係……
好似黎黎去去都係得我地兩個傾
咁點攪?

禁止訪問

別墅

我都想幫手, 不過我有2個小朋友同埋要返互, 可能只可幫手比較"輕keung"既工作...
不好意思啊...

大宅

hi, 我老公係有影開相的,不過只係業餘,但有學過影相的.如果你地唔介意,可以叫佢做當日的攝影師,一個唔夠,仲可以叫佢找多兩個朋友.有需要出聲.大家合力搞好個party.

別墅

好多謝你地咁主動籌備生日會,我問過06的mami佢地話要攪一個生日會要籌備3-4個月的,因為有好多嘢要攪,book場地,搵sponsor,可能時間會好緊迫。我都願意幫手,不過就真係唔知點開始﹗

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

大宅

好開心有禁多熱心媽咪幫忙,你不用擔心,我會盡量幫忙.
我想先決定好場地,今天問了一些較多BK MOMMY攪生日會的酒店,查到的資料如下.因為時間緊逼,請義工媽咪在以下兩家酒店二選一,我再查日期及時間.
另外想問下有冇媽咪懂PHOTOSHOP可以幫手製作相片?

Royal Pacific Hotel (Tsim Sha Tsui)
Adults 180+10% per head
Kids aged from 3-11: $138+10% per head

三文治 (以下選三款)
手指三文治
開面三文治
煙火腿菠蘿
蜜汁燒雞卷

冷盤 (以下選四款)
雞肉粟米撻
日式冷麵
壽司卷
墨西哥蕃茄什豆沙律
通粉火腿沙律
牛仔腸蘋果沙律
俄羅斯雞蛋沙律
田園沙律

熱盤 (以下選六款)
炸春卷
豉油雞翼
扒雞尾腸
什錦點心
炸薯條
雞寶
香腸蕃茄薄餅
迷你夏威夷薄餅
肉醬意粉
焗芝士通粉
揚州炒飯

甜品 (以下選六款)
法式什餅
什錦啫喱
瑞士卷
朱古力mousse
焦糖吉士
朱古力棉花糖
芒果大菜糕
雜錦曲奇
朱古力炸彈
新鮮水果盤
雜錦雪糕

*Unlimited orange juice and apple juice
*3 lbs fresh fruit cream cake

Regal Kowloon Hotel
HK$120 per head

冷盤
香草青口通心粉
火腿芝士卷
日式壽司及飯團
手指治
紅雞蛋

熱盤
日牛肉串燒
迷你甜酸雲吞
焗腸仔卷
泰式春卷
薄餅
滷水雞翼

甜品
朱古力蛋糕
意大利芝士餅
紐約芝士蛋糕
法式燉蛋
鮮果拼盆

*2 hrs Unlimited soft drinks
原帖由 joeywongmy 於 09-4-16 10:32 發表
但係……
好似黎黎去去都係得我地兩個傾
咁點攪?

男爵府

我應該可以搵到人幫手, 有需要可聯絡我!

原帖由 wkwok01 於 09-4-17 05:04 PM 發表
我想先決定好場地,今天問了一些較多BK MOMMY攪生日會的酒店,查到的資料如下.因為時間緊逼,請義工媽咪在以下兩家酒店二選一,我再查日期及時間.
另外想問下有冇媽 ...

男爵府

想問下Regal Kowloon Hotel駛唔駛加一呀?同埋2間hotel有冇min. charge呢?

原帖由 wkwok01 於 09-4-17 05:04 PM 發表
另外想問下有冇媽 ...

大宅

no min. chgs. But they only ask the min. no. of person should be more than 50. For regal kowloon 10% service chgs should be added.
原帖由 osim 於 09-4-17 17:12 發表
想問下Regal Kowloon Hotel駛唔駛加一呀?同埋2間hotel有冇min. charge呢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至