懷孕前後

跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

Meowcat,

妳咩事入左醫院八日咁耐呀???

原帖由 Meowcat 於 09-4-10 14:35 發表
入左醫院8日, 呢2日一口氣要追番100頁, 厲害, 真係睇到我眼都花埋, 個胃成日頂住頂住, 都幾辛苦, 食又唔係, 唔食又唔得.

入左醫院8日竟然輕左2KG, 真係意想不到, 本來我係肥底, 又超重, 醫生比個餐單我, 要我成個懷 ...

別墅

kellychoi,

我都有流啡流血總共試過三次呀,
妳有無訓床休息呀???

原帖由 kellychoi 於 09-4-12 21:41 發表

洗咩多謝你呀
大家都係分享下姐
其實我都有流啡幾次
仲要有一次流血呀= =
不過都好呀..而家冇事...
你要注意你個人情緒呀
因為我個人情緒控制方面
有時都幾失控..哈哈哈
次次都差唔多因為係咁影響到咁濟
所以要小心 ...

別墅

Tigertoffee,

我都有食惠氏果隻Materna,我覺得食左之後d便便好深色.

原帖由 Tigertoffee 於 09-4-11 19:37 發表

我之前2個禮拜都成日詹寒詹涷, 跟住同我個friend講, 佢啱啱生完3個月左右, 佢話我應該係唔夠鐵質, 因為我地而家要造好多新血俾阿B, 所以佢叫我開始食惠氏嗰隻Materna孕婦綜合維他命, 食咗4-5日之後已明顯覺有好轉, ...

別墅

我都係呀, 成個月都無出過街除左睇醫生之外,
係屋企唔係訓就坐, 好悶啊!!!

原帖由 kellychoi 於 09-4-13 11:37 發表

我上個月休息到而家la= =
都訓左好多...不過我係流左日之後就冇事個d
所以休息好快就ok....

別墅

fion502,

妳又係作小產所以訓床???
妳依家幾多周呀???

原帖由 fion502 於 09-4-13 16:24 發表
我都係一樣訓咗成個月床, book 咗 28 Apr 做 Oscar, 希望順利 la ...

別墅

kellychoi,

咁又係, 不過我本身仲湊住一個2歲半既仔仔,
所以都唔可能真係訓足一日.....

原帖由 kellychoi 於 09-4-13 20:14 發表

我流啡個幾日..都唔會停
因為我真係一個好怕悶ge人
日日去隔離屋同個妹妹玩
仲抱佢...不過都冇咩事...
日日都keep住4點幾就會同隻狗去樓下同小朋友玩
其實我覺得有時訓足成日都未必係好
有小小運動配合下會好d...=] ...

別墅

morning all~~~~~~~

別墅

我都係呀, 十晚有七晚都dreaming,
不過就咩夢都有, bb夢都有, 其他無里頭既夢都有 . . .

原帖由 wongp 於 09-4-16 04:43 發表
我嗰啲都唔係BB夢,係乜夢都有,有時仲發惡夢添呀!

別墅

係啦, 我都有尿頻呀, 一晚去4-5次尿尿.....

原帖由 mr.s_fung 於 09-4-16 09:01 發表

我之前就成日發夢~
不過而家又開始小返d
可能成晚起身去toilet
無時間發1a~

別墅

smileychow,

我由bingo至今, 都試過三次出血, 醫生都係話作小產,
叫我訓床休息多d....

原帖由 smileychow 於 09-4-16 12:20 發表
Last nite突然流啡紅色血,我call doctor' s手机,她說no need去醫院,立即suck藥,如果明早仍然流血, 明天才去看她。但今晨仍然流血,I just come back from診所,醫生說this morning的血是from last nite的,我們看baby在超聲波 ...

別墅

jojodic,

妳唔好咁講啦, 大家都係大肚婆好明白妳心情,
唔好諗咁多, 休息多d, 有咩唔開心就上來大家傾訴下,
互相支持!!!!

原帖由 jojodic 於 09-4-17 19:04 發表

各位..我好耐都無上嚟啦, 真係追唔到d post 呀...
這幾天都係繼繼續續的流血, 我真係好想呢段時間可以快d過...
奇怪的是經過上次流好多血入院後, 心情突然平靜咗.真的很希望可以平安渡過這段時間, 而我的b繼續健康 ...

別墅

聽到妳呢個消息個心感到好唔舒服, 希望妳養好身子,
再黎過, 預祝妳下次順順利利健健康康......!!!

原帖由 Tigertoffee 於 09-4-25 15:23 發表
希望唔會影響到大家情緒....
我要離開呢個group啦.

剛剛覆診BB心跳已停, 醫生話都係前2-3日嘅事, 大約10w4d, 冇乜特別原因.

大家繼續努力呀! 加油!

別墅

有d野真係發生得好突然, 或者咁諗, 如果bb本身係有問題既話, 早d離開都係好事......

我記得舊年我第二胎都小產左, 所以好明白妳依家既心情,
不過我可以話無妳咁幸運, 因為由我bingo之後, 一直都陀得好地地, 但到了20周檢查時醫生才突然說胎水太少, 可能是穿左水, 情況不太樂觀, 當時我真係接受唔到, 一黎太突然, 二黎bb到5個幾月啦, 之後住係醫院仲要觀察左十日, 簡直渡日如年, 最後都係唔得, 要引產娩出, 原因係胎盤功能異常, bb器官各方面都正常仲日日生長中, 我身心都好痛好痛, 不過我無灰心, 好快就再迎接bb再次既來臨, 希望妳都盡快振作!!! 支持妳架~~~

原帖由 Tigertoffee 於 09-4-26 08:57 發表

Yesterday was the date to check Oscar, and unfortunately found out..... before that, nothing strange happened. I had my first check on 7w, so yesterday was 4 weeks after, at 11w lor...

別墅

有無人已經開始著大肚褲呀???

別墅

我都係呀, 我第一次5周時去產檢, 佢按月經計話預產期係10月24日, 但之後第二次產檢肚超之後, 就改左11月4日, 醫生話可能該個月排卵遲左 . . . . . .

原帖由 may827 於 09-4-26 23:21 發表

我初初睇c+時係差好遠架,果時仲話我遲排卵添,但後嚟再睇阿b大左,所以同m come差唔係好遠咋

別墅

小蛇,

原來妳係搵陳敏儀做check up???? 我都係wor........

別墅

今朝去私家做oscar, 醫生話見到nose骨, 頸皮1.99cm(below 2.5cm normal), 依家等埋今晚個驗血報告就安心d...........

別墅

小蛇,

我都係下個月呀, 25號, 妳呢???

原帖由 小蛇 於 09-4-27 09:58 發表

係呀~
我而家要到下個月先返去覆診~
你呢?

別墅

popodordor,

岩岩姑娘打左黎, 血色素ok, 1/14068應該係低危......

原帖由 popodordor 於 09-4-27 17:21 發表

今晚咁快就有report 喇... 真好...

別墅

mandy82968,

我有飲呀, 奶茶味果隻超正, 簡直係非一般既孕婦奶粉,
不過我唔係日日飲, 一星期兩次左右..........

原帖由 mandy82968 於 09-4-27 16:39 發表
想問問有冇媽咪飲緊呀??

首頁
12345...20

尾頁

跳至