親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

temilyt 發表於 18-10-21 16:57
都係由曼谷落華欣果日有包車行程
其餘時間係華欣都係一日 1-2 個景點
同埋留係酒店玩

我想知包車資料,可以pm我嗎?

大宅

我想知包車資料,可以pm我嗎?

男爵府

有冇人試過華欣坐船落芭提雅?

男爵府

alichow 發表於 18-10-26 10:09
我都係明年暑假去華欣+曼谷, 希望大家交流有用的資料!
本人考慮由機場乘大巴入華欣, 請問大巴有沒有中途站 ...

你幾號到曼谷,我搵左包車11/2 ,其實kxloox都幾抵$635十人車,我4大兩小,唔想煩

伯爵府

回覆 alichow 的帖子

機場去華欣,我坐bell bus, 華欣返曼谷坐sombat bus, 都係3個半鐘,車上有洗手間,無中途站,但好舒服,尤其是sombat,一架超大tour bus得24個位,闊落到可以差唔多平躺,抵坐

男爵府

alichow 發表於 18-10-26 10:09
我都係明年暑假去華欣+曼谷, 希望大家交流有用的資料!
本人考慮由機場乘大巴入華欣, 請問大巴有沒有中途站 ...

你幾號到曼谷,我搵左包車11/2 ,其實kxloox都幾抵$635十人車,我4大兩小,唔想煩

大宅

hellomicky 發表於 19-1-3 20:59
...

我是暑假七月份去, 所以夾不到車!

大宅

abinayams 發表於 19-1-3 20:54

機場去華欣,我坐bell bus, 華欣返曼谷坐sombat bus, 都係3個半鐘,車上有洗手間,無 ...

多謝你的资料, 因為有小朋友同老人家去我會安排定乾糧给佢地!

大宅

abinayams 發表於 19-1-3 20:54

機場去華欣,我坐bell bus, 華欣返曼谷坐sombat bus, 都係3個半鐘,車上有洗手間,無 ...

Sombat bus 在那裡買飛?要預早買嗎?華欣在那裡上車

大宅

MommyPanel勳章

rclee2in1 發表於 19-1-4 15:22
Sombat bus 在那裡買飛?要預早買嗎?華欣在那裡上車

我當年酒店包車去華欣。唔算好貴。我早上 8am 出發,沿途去埋威尼斯 / 希臘白屋 / 行宮, 7pm 到酒店。好過住華欣再回頭 1小時去。

入到華欣,包車可以講價,週末 2000, 平日可以講到 800。但小心唔好俾佢哋介紹境點。

我原本想去幾點,佢說每個景點用很少時間,故另外介紹動物園,佢哋有錢收。真係比較簡陋,唔值得去。反而之後自己想去的景點唔夠時間。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

maycpw1980 發表於 18-10-11 22:32
我也打算農曆新年去華欣,唔知華欣2月天氣啱小朋友玩水上樂園嗎?

我都係農曆年去呀
我都怕會涼,買左長袖連身泳衣俾個女
就算唔涼擋下太陽都好

伯爵府

回覆 rclee2in1 的帖子

可去站頭買或上網買,我在官網買,但泰文才買到,英文唔得,google 翻譯無難度。在bluport 順住大馬路往market village方向行5分鐘,開google打sombat tour centre跟住行就得。因一日得四班,每班得24個位,我兩日前上網買都只剩3個位。其實我住market village對面,有好多mini van返曼谷,不過坐三個幾鐘,想舒服D,少人包車又唔抵。曼谷在mo chit站落,我然後call grab car返酒店,9點華欣上車,1點到左曼谷酒店

大宅

temilyt 發表於 18-10-23 14:21
視乎包車途停唔停景點

8月尾時包 10人van (5大2小坐)

我plan緊暑假去,一行13人,麻煩pm包車資料,thanks

大宅

BK Milk勳章

回覆 temilyt 的帖子

我想要包車資料, 可以pm 我嗎, thanks

大宅

我想要包車資料, 可以pm 我嗎, thanks.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

大宅

回覆 Carmen2004 的帖子

請問可否pm 包車資料給我? Thx

大宅

我想要包車資料, thanks

複式洋房

temilyt 發表於 18-10-10 15:35
我住 InterContinental 有 shuttle bus
另外就用 ‘Grab’ 呢個 APP call 車
同埋搭嘅車程都好近, 多數單 ...

請問可否pm華欣包車資料给我,謝謝

別墅

carol818 發表於 19-1-4 20:11
我當年酒店包車去華欣。唔算好貴。我早上 8am 出發,沿途去埋威尼斯 / 希臘白屋 / 行宮, 7pm 到酒店。好 ...

威尼斯 和 行宮 合不合小朋友去?

大宅

請PM包車資料

首頁

尾頁

跳至