懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

勁呀 我地開 PART 3 啦

今日我同媽咪去左大半日香工, 買左6件衫, 3條褲, 都係用左$465乍, 平均一件都$51.6, 好鬼開心, 又抵又有新衫著, YEAH
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

EMILY BO:

U LIVE AT WHAMPOA??? ME TOO WOR^^

原帖由 EmilyBo 於 12-4-2009 22:39 發表
Sugarbabe,

Where do you live? My agent in Whampo is quite good but no sure if it is too far for you.

If you want, i can pm the agent's tel. no. for you. They bring in new maid every few weeks but ...
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

公爵府

ok ar, I always free coz I don't need to work, I pm you my msn a/c ar...

My BB is a cow boy ar

原帖由 EmilyBo 於 13-4-2009 09:38 發表
I live in royal peninsula .... only 5 mins walk to Whampo.

Miio, may be we can find time to tea and chat chat during weekend wor ...

My baby is a gal. Do you know the gender of your baby?

公爵府

bobomami & princessash:

我都係呀, 12/4個日去大大後,有少少鮮血(第一次), 之後都一直流啡 我都冇去醫院, 因為入到醫院都係叫我BED REST, 同埋我FEEL到小B都有MOVEMENT, 所以唔太擔心~~ 不過, 我老公就唔比我再出街

另外, 我見大家都係度拾緊屋, 我都唔例外, 呢排我都淪陷左係D衫入面......真係想死......都係怪自己太鍾意買野啦, 玩反自己轉頭

公爵府

好新個D, 我放上YAHOO拍賣, 因為我唔洗反工, 有時間~~

原帖由 piglet0529 於 14-4-2009 19:29 發表

我狠狠地捐咗8個垃圾袋太小既衫....

公爵府

都唔識點去安慰你......... 但我都有D朋友之前都抽過羊水, 唔係太危險架乍, 因為而家D醫生同儀器都好好, 唔洗太擔心!!!抽完之後斗反1-2日就OK架啦(BED REST好D), 加油呀)))))))

原帖由 mincola 於 14-4-2009 23:06 發表
jizoe,

我朋友都有在dr.lam度做structure,佢係有幫bb度鼻骨的,我諗係因為你亞b冇問題,所以先至唔話你知亞b鼻骨係幾多.

下星期已經23w3d,如果到時先至抽羊水,即係23w5d才知道報告,touchwood萬一有事,想終止懷孕就 ...

公爵府

我都收到佢地既CALL呀, 我問左:"我唔想比佢影WOR,STAFF就話甘到時同反佢地講就OK架啦WOR" 都唔知係唔係既?????

原帖由 雨晴B 於 15-4-2009 15:35 發表
其實我地係咪可以唔同意ga? 佢一早又唔講有人來take photo....

公爵府

係呀, 報左唔記得上來同你地講添~~~ 我地08/09MAMA, 有幾多個去呀???? 我3月既時候買左一套黑色既三點色....., 等我再試下先, 而家可能會唔敢著啦, 因為肥左又有D水腫:(

原帖由 piglet0529 於 15-4-2009 15:55 發表

miio,

你也報了嗎? 你著咩泳衣呀? 我地8月媽媽相認呀!!

公爵府

WAKAKAKAKA~~~

原帖由 雨晴B 於 15-4-2009 16:57 發表
jelly,

我都會早d去, 同你差不多時間啦....

洗唔洗戴朵紅花係心口做記認? (講笑咋^.^)

公爵府

明天去SWIMMING既MAMA, 不如我地交換TEL呀, 到時方便相應麻, JELLY我PM我個TEL比你先啦, 你再PM比其他人好嗎???

公爵府

我都係好開心呀~~~不過你地走得好快!!!!!

而家我都係成身都好TIRED~~~ 我仲勁, 一落反去金鍾就即刻去DOUBLE STAR食左個煙肉忌廉天使面啦, SUPER肚餓

我地下次不如6月尾左右再攪GATHERING呀, 好嗎??

原帖由 kittyncat 於 18-4-2009 19:35 發表
水中運動班嘅姊妹:

好開心可以見面同一齊玩呀. 我而家手臂好攰, 剛剛仲食咗好多嘢添呀. 希望快d再同大家見面啦!

公爵府

係呀....hehe 唔知佢地有冇人有興趣攪個6月gathering呀, 如有一定通知你

原帖由 munchbobo 於 18-4-2009 22:09 發表
水中運動班MAMI,我係最遲到嘅mami....雖然5知你地邊個打邊個,不過都好開心知到有甘多8月MAMI一齊玩...

milo, 我係同你肉帛相見嗰個呀.....6月gathering 預埋我呀... ^^ ...

公爵府

CAT,

BABYBRILLIANT攪既我唔join啦!! 一來: 佢個位置難去, 二來: 我覺得佢地今日ARRANGE得唔多好, eg. 遲左開始又早成10分鐘就完, 實上得個35-40分鐘

不過, 我好開心可以同你地一齊玩, 如再又其他新class, 記住預埋我呀)))))

原帖由 kittyncat 於 18-4-2009 21:36 發表
喂 miio & 雨晴B, babybrilliant 5月有 Yoga class 喎, 有無興趣一齊 join? 我剛剛問咗 Jelly 佢會check 1 check 時間再 confirm 我.

公爵府

係呀, 我係5號女MIIO呀, 你好好記性呀~~~ 我而家D記性超差[

我ANYTTIME都可出來食DINNER, 到時通知我啦!!! ^^

quote]原帖由 ying2 於 18-4-2009 22:30 發表

因為我到得遲,所以你地faces記唔晒,可否重溫吓:
1号係kittyncat
2号係我
3号係雨晴
4号係jelly
5号係miio? (短髮)
6号係cat?

暫時手臂ok未好攰,我地走時好大雨呀,上堂又有雨又凍,未落水前真係想唔上 ! ... [/quote]

公爵府

今日去左SWIMMING既MAMA想問你地個B, 有冇不停甘KICK你地個肚呀, 我個B 9:30PM KICK我KICK到而家呀~~~ 佢係米今日有得水中水, 開心得濟呢???

公爵府

我個係衰囝來的, 你0個個都好似都係囝囝?
係呀, 甘可能佢地好鐘意係水中水度

原帖由 munchbobo 於 19-4-2009 00:59 發表
我又無咩勁kick,我尋日去完3日2夜macau,個B就勁kick, 我喺酒店游水都見到個肚皮彈彈下..

milo, 你係囝定囡呀?

公爵府

HAHA~~~ 我地既BB都好鐘意SWIMMING~~~

諗反起我結婚個時傾RUN DOWN 時, 有間上樓CAFE, 有室外同露天既平台仔都坐到幾多人, 不過就係(旺角)好景上面, 唔知其他MAMA會唔會MIND呢?

原帖由 jelly-pudding 於 19-4-2009 01:04 發表

頭先12:30am 左右佢勁踢我. 我即刻叫c6黎feel 下! 佢都feel 到呀!

公爵府

我係過左4個先個樣好靚反D乍, 之前個背又係甘標瘡, 面無血色, 黑眼圈又大....問係C未

原帖由 munchbobo 於 19-4-2009 01:16 發表
係呀,我個都係牛摩王,你都陀得好靚呀,人地話陀仔會醜,都5係嘅,我見好多陀仔MAMI都好靚...

公爵府

唔好唔開心啦, 我都肥左好多係我自己度, 個背, PAT PAT同大脾都粗左好多呀)))))))))mouth: 我仲有7日就24WEEK啦, NOW肥左10左右!!!!

原帖由 jelly-pudding 於 19-4-2009 01:20 發表

我個都係仔.

我唔制呀,你地一個二個都係肚子大大, 肥BB唔肥媽媽. 相反我就肥晒係自己個身度,個肚都唔大 >< 仲有胃腩 ~>.

公爵府

WAKAKAKA~~~ 雨晴B, 我老公既情況同你老公一樣呀, 無癮到極, 跟住佢自我安慰話係因為佢摸住b, 係亞b聽佢話先唔亂甘踢wor.....吹脹

但我有個fdn12/2008生完的, 佢每次見我都話我好肥wor..... 不過, 我一向都唔係瘦底

原帖由 雨晴B 於 19-4-2009 01:26 發表
b仔呢幾日係肚到踢足球....昨晚仲整左野"沖力射球".....但叫c6拎隻手埋來佢就做"龍門"......=.="...c6等到冇癮, 拎開左隻手後b仔又踢過....

首頁

尾頁

跳至