自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

妳哋用咩方法?
美容版話大部份後生女都有做,真的嗎

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

激光,我女都係,不過要滿16歲先做得

男爵府

stkyo 發表於 18-10-7 04:39

可否p m 我 ,永久嗎?
有捨必有得 有得必有失

洋房

之前做過,但好耐先整一次,一book就3個月,開頭著有d心機,後來有一次甩左期就無book返。其實都幾煩。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

siu-mai 發表於 18-10-7 02:53
妳哋用咩方法?
美容版話大部份後生女都有做,真的嗎
而家做彩光平, m記,幾佰蚊任做到無為止。正常幾好效果。

wcpcelia    發表於 18-10-7 09:03

大宅

Tabo63 發表於 18-10-7 08:46

即係可能做幾次?
會唔會覺得唔舒服?好驚搞到紅腫敏感嗰啲

大宅

stkyo 發表於 18-10-7 04:39

會唔會有不適?好怕搞到紅腫敏感嗰啲

伯爵府

Tabo63 發表於 18-10-7 08:46

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

WinChi 發表於 18-10-7 08:39
可否p m 我 ,永久嗎?

我2005年做架喇!所以介紹唔到你,我當年係D字頭個間做,幾貴下,$11000,唔可能永久,因為人體會regenerate,我而家每邊都仲有2-3條,好幼唔覺眼,所以我覺得越早做越好,我女夠16歲就帶佢去醫院做,但唔係香港,而家價錢平好多,7-8蚊港紙就有得做激光脫毛

象牙宮

siu-mai 發表於 18-10-7 08:51
會唔會有不適?好怕搞到紅腫敏感嗰啲

打個陣好似比橡筋彈咁,少少痛。通常佢會幫你試打手或腳部位,過一星期無不良反應先同你做

公爵府

siu-mai 發表於 18-10-7 08:49
即係可能做幾次?
又無吾舒服,茶凍gel先打光。係要打多次先除晒毛,要睇吾同人毛質地不同,但勝在平,咁平有人好服務都抵。

象牙宮

我對腳做冰點脫毛,唔知香港有無,平啲,效果唔錯,零痛楚

公爵府

siu-mai 發表於 18-10-7 08:49
即係可能做幾次?
驚痛就千奇吾好用脫毛膏,"拿"到七彩,痛到飛起,寧願俾幾會蚊人攪好過。但多毛就要做耐d先全清。

子爵府

回覆樓主:

咩人都可以做, 唔一定後生女做, 不過早做早享受, 我前年開始脫, underarm, lip, 全腿, 已經無咩毛了, 但仲有keep 兩個月打一次

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

之前都想去美容院做,但怕sell嘢,最後買咗家用激光脫毛機,自己係屋企用,不知幾方便,亞女大少少又可以用,都幾好……

男爵府

lllittlesean 發表於 18-10-7 08:42
之前做過,但好耐先整一次,一book就3個月,開頭著有d心機,後來有一次甩左期就無book返。其實都幾煩。
...

珍珠宮

.

大宅

bbasco 發表於 18-10-7 10:15
咩人都可以做, 唔一定後生女做, 不過早做早享受, 我前年開始脫, underarm, lip, 全腿, 已經無咩毛了 ...

你係做激光定彩光?

大宅

BK Milk勳章

Sweetiess 發表於 18-10-7 11:05
之前都想去美容院做,但怕sell嘢,最後買咗家用激光脫毛機,自己係屋企用,不知幾方便,亞女大少少又可以用 ...

請問你邊個牌子家用脫毛機? 容唔容易控制?

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

sweetiehouse 發表於 18-10-7 11:27
請問你邊個牌子家用脫毛機? 容唔容易控制?

唔好意思,原來我最後買咗個牌子係叫宅光,silk'n , 原本我係想買philips彩光,因嗰期promotion 抵d, 所以改買咗silk'n……其實呢2隻牌子都多人推介……你可以去豐x, 百x匯,比較大型舖去試下機,比較下先……
現家家用機都好容易用……

首頁

尾頁

跳至