夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

超級介意!!!

大宅

一定唔可以, 我會俾佢知道是超級介意,
呢刻係異性朋友話唔介意, 聽日唔通上埋床先話介意! 太遲啦~

我始終都覺得如果佢尊重你愛你既, 佢就會避開呢d事啦~

大宅

我都接受唔到
如果我老公咁做
我一定嘈到拆天

複式洋房

我都唔接受, 所謂"君子不立危牆", 男人根本唔應該俾機會自己去犯下唔可以補救o既錯, 更何況係c6最先唔想我同異性單獨約會, 咁佢都唔能夠咁做, fair enough!

複式洋房

已經同佢傾過, 佢知咁樣係有問題, 但係佢話根本冇野, 佢話返到屋企對住我冇野講, 阿B下個月出世, 我好唔開心, 但可以點做, 佢話到時阿B出咗世可能會好啲, 會有寄託, 可以同阿B玩, 我唔知可以點樣維繫我哋嘅婚姻, 佢俾我嘅感覺係佢已經唔再愛我, 有人可以幫吓我嗎?

複式洋房

試下建立共同興趣啦!

大宅

我勁介意,就算成班人出去而個女o既又成日"痴住"我老公我都介意...不過,講真有冇野,自己應該feel 得到,就算自己老公冇野又點知個女有冇野,總知有殺錯冇放過,因為我都親身經歷過,話說個女人係我老公工作時識,成30歲都冇boy fd,係咁叫我老公介紹男人比佢,我老公同d兄弟去飲酒,佢餐餐都跟住去,之後我老公都有介紹d 兄弟比佢,其中有一個佢都幾like ,但個兄弟又15, 16咁,搞到個女人一有唔開心,夜一夜都打電話比我老公,不過最後個女人都同個兄弟起埋一齊,心諗佢有拖怕就唔會再對老公點啦,點知,佢有男友又點,咪一樣對我老公好,仲要成日向我面前說個兄弟對佢唔夠好,又說你就好啦個老公咁好,最離譜係有時因為囝囝既事我同老公有分歧,佢知道後竟然同我講叫我方心,等佢同我老公傾下,因為我老公好聽佢話,佢真係好唔知醜,我老公唔聽我話聽一個識左得個年幾o既女人話,我同我老公10幾年唔係白過架,佢仲教我點教仔,婚都未結仔都未生過教我教仔,同枱食飯仲搞笑,佢都唔照顧自己個男人照顧我老公,表面見我要照顧個仔所以幫下我,佢都short short 地,要幫我就幫我照顧個仔,更何況我老公咁大個人,駛物佢照顧,我老公大大個老婆向度,直頭當我c,仲要佢對我老公o既關懷,連我工人都feel到走黎問我個女人同我老公咩關係先火起,個次之後,我再忍唔住好凝重咁同我老公講:「我知我又提黎個問題,你又會話我煩,不過我真係好唔開心,或者你地d男人會覺得好小事,覺得我地女人心眼多,但黎個女人d行為真係另我好唔開心,將心比己,如果我都有一個咁o既男性朋友你會點,最重要係女人直覺好敏感,你對人冇野,你點知人地點諗,頭家係我地好辛苦一塊一塊堆成,我唔希望你或者我去推"淋"佢,最重要係我知你對我好專一,但係有時或者你d行為會令黎個女人誤會,為免我再有唔開心同不必要 o既麻煩,你都係同佢劃清你o既界線,唔好比人有機會,你自己好好地諗下,我唔煩你,我同你講都係唔想將d野放向心度,你唔好介意我小氣」傾完之後,第一次聚會,我老公就好醒扒咁,個女人夾餸比佢,佢即時攞開個碗,飲酒都唔多出,再隔冇內黎個女人終於比我打沉左, 乖乖咁企返向佢原來個位(做個只care 自己男友既女人),大家又可以做朋友,咪幾好...
所以我覺得你一定要好凝重咁同佢講你 o既感受。

首頁

尾頁

跳至