跳至

首頁

尾頁

別墅

昨晚去完wc有一點好細好細既紅 ,而肚仔好似m痛咁,今朝起身即刻去私家醫生樹覆診,檢查後話子官頸一度都未開,所以醫生叫我密切留意會唔會有穿水/肚痛/見紅情況,如果有以上情況最好即刻入院,我好緊張呀,預產期係23號,但之前bb只不過係中碼bb,今日醫生竟然話bb已經大約有8.6lbs屬於大碼bb喇,我好擔心能唔能夠順產生bb出來,因為本身我好細粒 ,最驚係政府醫院一定要試生先,如果要痛十幾廿個鐘後才決定幫我開刀既話,就慘喇好驚唯

大宅

好媽媽勳章

8.6lbs真係大碼baby呀!!
你宜家仲有冇咩動靜呀?
政府係咁架...一定要試生左先...唔得先開刀!!
加油呀!! 我媽咪都係好細粒...身高5呎都冇都順產到我出黎..我成9磅架!!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-14 18:09 發表
昨晚去完wc有一點好細好細既紅 ,而肚仔好似m痛咁,今朝起身即刻去私家醫生樹覆診,檢查後話子官頸一度都未開,所以醫生叫我密切留意會唔會有穿水/肚痛/見紅情況,如果有以上情況最好即刻入院,我好緊張呀,預產期係 ...

你有冇叫醫生寫張紙話bb有幾重
如果有可以俾政府醫院
或者可能生前幫你照吓使唔使開刀嘛

大宅

我都好細粒..bb有七磅幾E生都叫我開刀呀
但我想等多個week先...

別墅

今日間中就好似m痛咁,對腳就超腫
我同你媽咪應該差唔多高,希望也能好似你媽咪順產生bb出來啦
原帖由 FunnyBean 於 09-4-14 19:09 發表
8.6lbs真係大碼baby呀!!
你宜家仲有冇咩動靜呀?
政府係咁架...一定要試生左先...唔得先開刀!!
加油呀!! 我媽咪都係好細粒...身高5呎都冇都順產到我出黎..我成9磅架!! ...

別墅

本身我後日星期4(16 apr)要去政府醫院樹覆診架,到時唔知可唔可以問醫生睇睇我使唔使開刀,多謝你提點呀
原帖由 雪~bb 於 09-4-14 19:30 發表

你有冇叫醫生寫張紙話bb有幾重
如果有可以俾政府醫院
或者可能生前幫你照吓使唔使開刀嘛

別墅

咁想請問你係私家/政府生?
如果你7磅幾都叫開刀,我bb今日都8.6lbs米多數要開刀囉 本來一直而來我都打算順產,但今日個私家醫生都話以我身型加埋bb個size,最理想係開刀好d,因為我盤骨都比較細.......唯有睇吓後日去政府醫院樹覆診時問問醫生意見啦mouth:
原帖由 eidye 於 09-4-14 20:15 發表
我都好細粒..bb有七磅幾E生都叫我開刀呀
但我想等多個week先...

別墅

我都係得5尺左右~
BB大約7.5 LBS
醫生都話我可能要開刀, 但今日檢查過後話子宮都開始鬆
好大機會可以順產

你試下行多D, 個個都話行多D樓梯對順產好有幫助~

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-14 18:09 發表
昨晚去完wc有一點好細好細既紅 ,而肚仔好似m痛咁,今朝起身即刻去私家醫生樹覆診,檢查後話子官頸一度都未開,所以醫生叫我密切留意會唔會有穿水/肚痛/見紅情況,如果有以上情況最好即刻入院,我好緊張呀,預產期係 ...

別墅

我已經成日行,不過行一陣就要透一透坐吓囉,因為bb成日銳我下面搞到我好刺痛,要坐低bb才唔銳我
原帖由 mini_wonderful 於 09-4-14 21:09 發表
我都係得5尺左右~
BB大約7.5 LBS
醫生都話我可能要開刀, 但今日檢查過後話子宮都開始鬆
好大機會可以順產

你試下行多D, 個個都話行多D樓梯對順產好有幫助~

...

別墅

我都係呀~
行一陣就要坐下

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-14 22:00 發表
我已經成日行,不過行一陣就要透一透坐吓囉,因為bb成日銳我下面搞到我好刺痛,要坐低bb才唔銳我

別墅

加油呀,預祝所有準媽咪順順利利一齊生個肥肥白白又健健康康既牛bb啦,cheers
請問穿水會唔會流出一d好似jelly狀既物體架 (透明色),mm起床去wc勁多呀,縮官好密添,個肚硬哂又勁yuen痛咁,請問有冇媽咪知道應唔應該係穿水既徵妖呀

原帖由 mini_wonderful 於 09-4-14 22:03 發表
我都係呀~
行一陣就要坐下

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-14 20:19 發表
今日間中就好似m痛咁,對腳就超腫
我同你媽咪應該差唔多高,希望也能好似你媽咪順產生bb出來啦

一定得既!!

大宅

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-15 02:45 發表
加油呀,預祝所有準媽咪順順利利一齊生個肥肥白白又健健康康既牛bb啦,cheers
請問穿水會唔會流出一d好似jelly狀既物體架 (透明色),mm起床去wc勁多呀,縮官好密添,個肚硬哂又勁yuen痛咁, ...

加油呀, 我都係先見紅...跟住入左院, 等左一日, 至好似你咁, 個肚痛 + 後腰痛...醫生幫我穿水 + 催生, 就生左啦. 我都好矮, 得五尺二, 但阿B有七磅...主要頭大. 都是順產的.
希望你唔駛好似我等咁耐啦.

大宅

我好細粒架得5尺度..之前得88磅 ..但我堅持順產~~~
我在C+生 ... 點知等了又等 .. bb個頭仔一直末落盤骨(但頭已轉) , E生巳話我盤骨太細,係bb頭落唔到,其實我呢幾weeks 行了很多路又蹲,又行樓梯... 都幫唔到!
直至昨日再產檢 .. E 生再suggest 我開刀 而我知再等都係無用.. 因為bb 有7.2 磅 而頭圍有9.5 cm 我諗我真係順產唔到..所以在很不願意下book 了手術室 next week開刀!

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-14 20:25 發表
咁想請問你係私家/政府生?
如果你7磅幾都叫開刀,我bb今日都8.6lbs米多數要開刀囉 本來一直而來我都打算順產,但今日個私家醫生都話以我身型加埋bb個size,最理想係開刀好d,因為我盤骨都比較細.......唯有睇吓後 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 eidye 於 09-4-15 11:08 發表
我在C+生 ... 點知等了又等 .. bb個頭仔一直末落盤骨(但頭已轉) , E生巳話我盤骨太細,係bb頭落唔到,其實我呢幾weeks 行了很多路又蹲,又行樓梯... 都幫唔到!
直至 ...

祝你順順利利生個肥肥白白既bb!!
用咩生產方式都唔緊要, 最緊要大小平安!!健健康康!!
咁到宜家總共重左幾多磅呀??

別墅

thanks ^o^
我一共重了35磅到啦(呢個月冇點再重到),反而bb昨天已經8.6lbs喇.......真係好擔心順產有點困難.....
原帖由 FunnyBean 於 09-4-15 11:52 發表

祝你順順利利生個肥肥白白既bb!!
用咩生產方式都唔緊要, 最緊要大小平安!!健健康康!!
咁到宜家總共重左幾多磅呀??

別墅

唔緊要啦,最緊要bb健健康康用乜生產方式應該都ok既,朋友話放鬆d易生d架,預祝一切順利啦 ^o^
0904報喜室等緊你好消息架 ^o<
原帖由 eidye 於 09-4-15 11:08 發表
直至 ...

別墅

小benben媽咪, 一路睇你d個post, 一路諗..嘩..0甘似我ge..hehe

我同你一樣, 都有少少似m 痛, 有好多時feel 到有d 野了下了下, 有時有少少腳腫, 不過未見紅, 我預產係4月29.

希望你生產順利, 輕輕鬆鬆平平安安生小baby

別墅

我地情況真係幾似wor,而我預產期係4月23,在此也預祝你順順利利生個肥肥白白又可愛既牛bb啦
原帖由 OwenJC 於 09-4-16 01:17 發表
小benben媽咪, 一路睇你d個post, 一路諗..嘩..0甘似我ge..hehe

我同你一樣, 都有少少似m 痛, 有好多時feel 到有d 野了下了下, 有時有少少腳腫, 不過未見紅, 我預產係4月29.

希望你生產順利, 輕輕鬆鬆平平安安生小 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小benben媽咪 於 09-4-15 20:17 發表
thanks ^o^
我一共重了35磅到啦(呢個月冇點再重到),反而bb昨天已經8.6lbs喇.......真係好擔心順產有點困難.....

8.6lbs~~wow...睇黎bb係好吸收呀!
應該會好易湊!
放鬆d, 唔好咁擔心!!

首頁

尾頁

跳至